Chec aperitiv

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2012 | 4640 vizualizari

 

Un aperitiv apreciat de sarbatori, si nu numai!

 

INGREDIENTE

  • sunca 300 g.,
  • cascaval sau barnza de burduf 300 g.,
  • oua 2 bucati,
  • masline feliate 300 g.,
  • smantana 12% grasime 3 linguri,
  • faina alba de grau 3 linguri,
  • ceapa verde 3 fire,
  • usturoi verde 2 fire,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • oua fierte 3 bucati
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv:

Se toaca marunt sunca, ceapa si usturoiul, cascavalul se da pe razatoare. Se amesteca toate ingredientele, mai putin ouale fierte. Se tapeteaza o tava de chec cu foaie de pergament, se pune jumatate din compozitie, peste care se pun ouale fierte intregi si deasupra cealalta jumatate din compozitie. Se coace in cuptorul preincins, cca. 30 de minute la foc mediu.

Dupa ce a trecut testul cu scobitoarea, checul se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasaca in forma. Se feliaza rece.

TIPS-URI

1

sunca se poate inlocui cu orice fel de mezel

2

dupa gust se poate adauga si ardei proaspat rosu sau galben

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

pe 27.11 la 06:40

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]