Ceafa de porc su sos de ceapa caramelizata

de La Ancuta in Porc, 22 Mai 2014 | 14413 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 felii ceafa de porc
  • 2 cepe albe
  • 2 frunze de dafin
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 cescuta bulion
  • 5-6 rosii cherry uscate
  • sare piper
  • boia de ardei
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri otet balsamic
  • ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc su sos de ceapa caramelizata:

Condimentam carnea cu sare, piper si boia. Ungem o tava cu ulei de masline apoi adaugam feliile de carne, frunzele de dafin, usturoiul taiat marunt si 1/2 cescuta de apa.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit timp de 25-30 de minute timp in care intoarcem o data carnea. Scoatem apoi tava din cuptor si adaugam bulionul si rosiile taiate marunt. Mai lasam la cuptor 10-15 minute.

Intre timp pregatim sosul de ceapa caramelizata. Taiem ceapa marunt si o calim in ulei de masline pana devine lucioasa apoi adaugam zaharul si mai lasam pe foc 2 minute. Stingem cu 2 linguri de otet balsamic si mai lasam putin sa fiarba. Oprim focul si turnam sosul peste friptura din tava.

Se serveste calda impreuna su sos si garnitura preferata. Noi am avut orez cu curry.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc su sos de ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]