Castraveti in otet (reteta Motan)

de MotanLaOale in Muraturi, 26 Oct 2011 | 7190 vizualizari

 

Reteta asta am combinat-o eu acum cca 10 ani din multe multe retete de castraveti bulgaresti. De atunci asa in pun. Sunt foarte buni si tin 2 ani fara probleme (am verificat) fara sa se acreasca mai mult sau sa se inmoaie. Imi pare rau de poze am avut aparatul defect si am facut dupa 2 saptamani poze cu cateva borcane. Si la gogosari la fel. Asta este.....

 

INGREDIENTE

  • 10 kg castraveti cat nai mici si subtiri
  • 5 radacini hrean (diametrul cca 2 cm)
  • marar uscat
  • ceapa
  • OTETUL
  • 1 L otet din vin de 9%
  • 5 L apa
  • 1 lingura sare la litrul de compozitie
  • 5 linguri zahar la litrul de compozitie
  • 5-7 boabe piper la litrul de compozitie
  • 1 foaie dafin la litrul de compozitie
  • 1/2 lingurita boabe mustar la litrul de compozitie
  • Se adauga 6-7 bete de marar uscat pentru toata cantitatea
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet (reteta Motan):

Din aceasta cantitate rezulta 24-26 borcane de 800ml.

Castravetii se spala.

Ceapa se curata si se taie felii de 5-6 milimetri.

Hreanul se curata si se taie la lungime de cca 4 cm si in sferturi.

Borcanele (de 800ml) se spala si se sterilizeaza in cuptor si se lasa la racit.

In fiecare borcan se pune 1-2 flori de marar uscat, un varf de lingurita boabe de mustar, 3-4 sferturi de hrean si o felie de ceapa.

Se pun castravetii in borcan cat mai indesati.

Se pune deasupra marar bete in crucis, o felie de ceapa si 3-4 sferturi  de hrean.

Se face amestecul de otet si se da in clocot 2-3 minute.

Se pun borcanele pe cutite si se invelesc in prosop udat cu apa rece (pentru a nu se sparge) si se toarna in ele amestecul asa clocotit.

Se agita sa iasa aerul, se completeaza din nou cu otet si se pun capacele.

Se pun la fiert intr-o cratita invelite in ziare cu apa pana sub capace si se fierb 15 minute din momentul cand capacele sunt fierbinti.

Se scot din apa, se invelesc in patura si se lasa sa se raceasca 1-2 zile.

Cand sunt reci se pun in camara (nu este obligatoriu in beci) si sunt bune de consunat dupa 3 saptamani.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet (reteta Motan)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Salata de gogonele (pentru iarna)