Cartofi taranesti cu carne tocata

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 9 Mar 2018 | 10427 vizualizari

 

Ii spun mancare de confort :) adica satioasa, gusotasa si ideala pentru zilele reci .E o reinventare a retetei originale :) de cartofi taranesti-facuta in stilul meu .

 

INGREDIENTE

  • cca. 1 kg cartofi
  • o bucata de slanina afumata
  • 1 ceapa mare
  • foaie de dafin, ulei de masline, sare, piper, sos tabasco picant, 1 lingura mare de untura de porc
  • 2-3 linguri pasta de rosii
  • 1 carnat afumat
  • 300 gr carne tocata de porc (sau vaca)
  • 12 pahar vin alb
  • 3-4 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti cu carne tocata:

Cartofii se curata si se taie felii subtiri si nu prea mari. 

Carnea o calim in alt vas: punem ulei de masline cu ceapa tocata marunt la calit, adaugam usturoiul si apoi carnea-calim bine, amestecand si punem apoi sare, piper, vinul si cand vinul scade, punem 2-3 linguri de pasta de rosii si sosul picant. Lasam sa mai fiarba putin pana carnea e gatita.

Carnatul il prajim taiat felii intr-o tigaie din teflon-sau pe gratar intreg si apoi feliat. 

Intr-o cratita cu capac (de preferinta din teflon sau ceramica) punem untura de porc si 1/2 ceapa tocata marunt de tot. Lasam sa se inmoaie ceapa putin si aduagam slanina taiata marunt si ea-lasam pana se prajeste -sa fie putin rumenita si crocanta-dam deoparte-punem si foaia de dafin intre timp si adaugam cartofii-punem sare, piper macinat si amestecam cu grija-punem capacul si lasam la foc mediu sa se inmoaie. Amestecam din cand in cand-saltam tigaia-sa nu zdrobim prea tare cartofii. Cand sunt deja moi, adaugam amestecul de carne tocata peste ei, mai lasam 1 minut  sa se intrepatrunda ingredientele, punem carnatul afumat prajit si servim asa calzi-alaturi de un vin rosu sau bere. Nu utiati muraturile care se potrivesc de minune cu mancarea asta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]