Carbonara cu dovlecei

de InvatsaBucataresccom in Paste, 3 Dec 2014 | 6843 vizualizari

 

Este o reteta Jamie Oliver, care este foarte simpla si fara foarte multe ingrediente. Nu cred ca iti trebuie calitati de bucatar sa gatesti aceste paste. este o reteta buna si pentru persoanele carora nu le plac mancarurile foarte aromate. Iata reteta:

 

INGREDIENTE

  • 6 ghemotoci tagliatelle
  • 250g bucatele bacon afumat
  • 1 dovlecel de cca 200g
  • 2 oua
  • 30ml smantana
  • 30ml lapte
  • 50-70g parmezan
  • 4 ramurici cimbru proaspat ( cred ca puteti folosi si uscat)
  • 1/2 lingurita piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carbonara cu dovlecei:

Puneti pastele la fiert pentru 7-9 minute, apa sa fie sarata ca cea de mare. 

Intr-o tigaie incinsa, cu un strop de ulei puneti baconul la prajit pentru 5 minute sau pana cand este crocant. Taiati dovlecelul longitudinal in 4 bucati. Eliminati semintele si taiati in bastonase, dupa care adaugati peste bacon si caliti pentru 3-4 minute. Puneti in acest moment puneti cimbrul si piperul.

Intr-un castron amestecati ouale, parmezanul, laptele si smantana pana obtineti un amestec omogen.

Luati tigaia de pe foc si lasati sa se odihneasca 30 de secune, nu trebuie sa mai auziti sfaraitul de prajit. Adaugati pastele strecurate si amestecati! Puneti un pic de apa de la paste daca este nevoie ( in cazul in care sosul de pe paste nu este destul de fluid)

Daca ti-a placut reteta noastra "Carbonara cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]