Am luat la rasfoit Meniul Perfect al lui Gordon Ramsay si mi-a atras atentia aceasta tocanita italiana,chiar deosebita daca o serviti cu paine taraneasca !
INGREDIENTE
Ingrediente:
- 1 vanata mare taiata bucati
- 4 tulpini de telina Apio taiate
- 1 ardei gras rosu,fara seminte si taiat cubulete
- 1 ardei gras verde
- 1 ceapa taiata mare
- 5 rosii mari tocate cuburi
- 3-4 catei de usturoi,tocati
- 6 linguri de ulei de masline
- 150 g masline verzi (de preferat fara samburi)
- 50 g capere scurse
- 2 linguri otet balsamic sau otet de vin rosu
- 2 linguri zahar tos
- busuioc verde (eu nu ma avut)
MOD DE PREPARARE RETETA Caponata siciliana:
Incingem uleiul de masline intr-o tigaie mare cu baza grea si stabila si punem in ea bucatile de vanata,ceapa,telina si ardeiul cu putina sare si piper.
Le sotam pe foc mare timp de 5 minute.
Adaugam rosiile impreuna cu usturoiul,zaharul,otetul,maslinele si caperele.
Lasam legumele la foc mare 8-10 minute,amestecand din cand in cand.Dam la o parte de pe foc,lasam putin sa se racoreasca si apoi presaram busuioc tocat.
Servim caponata cu paine de tara.
Grozava !
Pofta buna !









































