Burger de vita

de mirupiru in Vita, 18 Mai 2017 | 5067 vizualizari

 

Voi prezenta ingredientele și instrucțiunile pentru a prepara burger-ul perfect. Nu folosiți carnea congelată anterior, deoarece sucurile se pierd în timpul dezghețării. Dacă este pregătit  înainte, acoperiți cu folie de plastic și puneți la frigider, pentru nu mai mult de o zi.
reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru burger:
  • 1 ou
  • 1 linguriță de muștar
  • 1 linguriță de sos barbeque
  • 1 ceapă mică tăiată fin
  • 1 cățel de usturoi tocat mărunt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper
  • 1/2 kg carne de vită
  • Ingrediente pentru sos:
  • 1 linguriță cremă de salată
  • 1 lingură de roșii uscate
  • 1 lingură de smântână sau iaurt
  • 1 lingură de coajă de lămâie (sau lime) rasă
  • 1 lingură de ghimbir ras
  • 1 lingură de ketchup
  • 1 linguriță de praf de curry
  • 1linguriță de oregano uscat (se poate folosi și cimbru sau rozmarin)
  • 1 linguriță de ulei de susan
  • 1 ardei jalapeno proaspăt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger de vita:

Se unge grătarul ușor, cu ulei și se încinge la foc mediu.

Se pune oul într-un castron și se adaugă muștarul, sosul barbeque, o ceapă mică tăiată fin, un cățel de usturoi tocat mărunt,  sare și piper. Apoi adăugați ingredientele pentru savoare ( se pot adăuga împreună sau separat, în funcție de gust). Treceți carnea de vită prin amestecul obținut, încercând să nu o manipulați prea mult, pentru că devine mai dură astfel. Folosind degetul mare, faceți o depresiune superficială în centrul fiecărui burger pentru a preveni umflarea în timpul gătitului.

Puneți burgerii pe grătar, lăsându-i între 6-8 minute pe fiecare parte. Puneți apoi burgerii pe o chiflă și adăugați topingurile preferate. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (3)

dantes 1

19.05.2017, 12:39

Super!

Panacris 1

19.05.2017, 21:25

Hello, bine ai venit! No, poate sunt eu mai grea de cap la ora asta " Treceți carnea de vită prin amestecul obținut, încercând să nu o manipulați prea mult, pentru că devine mai dură astfel. Folosind degetul mare, faceți o depresiune superficială în centrul fiecărui burger pentru a preveni umflarea în timpul gătitului.", de fapt carnea ptr hamburgher e deja formată și tu o treci printr-un sos ???? E fain ce ai preparat, dar, fără supărare, un pic mai pe înțelesul și începătoarelor în bucătărie

mirupiru 1

23.05.2017, 22:52

Da, Panacris, după ce se formează carnea se trece prin sos, dacă este manevrată prea mult devine dură, de asta am scris acel lucru. O să încerc să fiu mai coerentă pe viitor, mulțumesc!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]