Budinca de legume

de anca_rm in Mancaruri de legume, 27 Mai 2014 | 6985 vizualizari

 

Usoara , gustoasa simplu de facut , preluata din emisiunea Bucatarul cel bun si bucatarul cel rau....sau invers este ? In fine este foarte buna atat calda cat si rece .

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • cateva fire de ceapa verde
  • conserva de linte (400 ml)
  • ardei iute sau chili (optional)
  • 100 gr branza
  • 3 oua
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de legume:

Pregatim legumele . Morcovii ii razuim pe razatoarea mica , vanata si dovleacul ii taiem cubulete, ceapa verde in bucati nu foarte mici .

Conserva de linte o scurgem de lichid si zdrobim putin boabele de linte.

Branza o razuim sau maruntim cu lingura ( eu am folosit branza telemea proaspata).

Intr-o tigaie antiaderenta punem la incalzit uleiul si calim legumele , prima data punem morcovii apoi ceapa , dovlecelul si vanata, si la final lintea. Asezonam cu sare si piper dupa gust , punem si bucati de ardei iute sau chili pudra , branza si ouale .

Amestecam totul foarte bine si turnam intr-o tava (20x30) , nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30 minute .

Serviti atat calda cat si rece cu smantana dulce sau cu cascaval razuit .

 

 

TIPS-URI

1

se pot adauga ciuperci sau alte legume

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]