Budinca de cartofi cu branzeturi si ou la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 3 Sep 2015 | 5857 vizualizari

 

ar mai fi o portie de mancare pentru mofturosii care nu papa carne... Cine doreste?

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • ulei pentru prajit cartofii
  • 200 g branza telemea de vaca
  • 200 g branza de burduf
  • cca 50 g margarina Rama (pentru uns forma)
  • 2 linguri de pesmet (pentru tapetat forma)
  • 4 oua
  • sare si piper dupa gust
  • parmezan ras (Delaco)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu branzeturi si ou la cuptor:

Jumatate din cartofi ii spalam cu un burete curat sub jet de apa rece si ii punem la fiert in coaja.

Cealata jumatate din cantitatea de cartofi se curata de coaja, se taie betigase (pai) si se prajesc la foc iute in baie de ulei. Cartofii prajiti se scot pe servetele absorbante de bucatarie pentru a scapa de excesul de ulei.

Dupa ce fierb cartofii, se curata de coaja si se taie rondele. Se lasa la racit.

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Ungem o forma de yena cu margarina Rama, o tapetam cu pesmet si asezam un strat de cartofi fierti.

Presaram un strat de telemea rasa, asezam apoi cartofii prajiti peste branza telemea, continuam cu un strat de rondele de branza de burduf, acoperim cu ultimul strat de cartofi fierti.

Mixam cele 4 oua cu sare si piper dupa gust, turnam amestecul peste cartofii din forma, mai presaram putina telemea rasa si dam apoi budinca la cuptor pentru 35-40 minute la 175 grade.

Scoatem budinca din cuptor, portionam si servim cu parmezan ras de la Delaco.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

e foarte buna calda dar si rece se poate servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu branzeturi si ou la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati cu verdeturi