Briose umplute cu budinca

de Julie in Prajituri, 19 Aug 2010 | 8506 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 125 g smantana
  • un praf de sare
  • 1 praf de copt
  • o lingura coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 150 g faina

Pentru umplutura:

  • 1 plic budinca
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 50 g ciocolata alba
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose umplute cu budinca:

Aluatul:
Se topeste untul si se lasa la racit
Se separa ouale.
Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare,
untul topit, smantana, coaja de lamaie, si esenta.
Se mixeaza bine toate ingredientele.
La sfarsit se pune faina amestecata cu praful de copt.
Se pune aluatul intr-un pos.

Umplutura:
Se amesteca laptele cu praful de budinca si zeama de lamaie si se pun la fiert.
Cand budinca s-a ingrosat se opreste focul,  se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste.
Zahar se adauga numai daca este nevoie.
Se lasa budinca  sa se racoreasca putin.

Se aseaza hartiutele in tava de briose.
Se pune cu posul un strat de aluat, apoi
se aseaza in mijloc o lingura cu budinca
si se acopera cu un alt strat de aluat.

Se coc 15-20 minute in cuptorul deja incalzit.
Dupa ce se racesc se pot decora cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose umplute cu budinca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

jolygina 1

21.08.2010, 02:31

yam sunt super

Julie 1

21.08.2010, 12:39

Mena ,Medi, Joly, multumesc!

mimmi 1

25.08.2010, 19:13

Interesant !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

ieri la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cremes a la Mona