Briose pufoase cu ciocolata si piersici

de Patricia Iordache in Prajituri, 14 Mar 2013 | 6036 vizualizari

 

Zilele trecute a trebuit sa merg intr-o vizita neplanificata si...m-am gandit ce sa iau, ce sa le duc si am hotarat rapid. Decat anticul "carton cu prajituri" de la cofetarie, ce mi-am zis: mai bine fac repede niste briose. Dupa cum vedeti, m-a ajutat si baietelul meu ;) Multumesc pentru reteta Laura Laurentiu! Am modificat putin reteta Laurei, insa si asa, au iesit...fenomenale!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 ml zahar tos
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 75 ml ulei floarea soarelui
  • 1 cana si 1/2 faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 gr. ciocolata amaruie 75% cacao
  • 1/2 borcan compot de piersici "chelioase"
  • cateva stafide (pentru decor)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose pufoase cu ciocolata si piersici:

Scoti piersicile din compot, le tai cubulete si le pui la scurs intr-o sita. Tai cubulete ciocolata amaruie.

Pui ouale intregi, zaharul si zaharul vanilinat intr-un castron mare si incepi sa mixezi la viteza mare, timp de aproximativ 5 minute, pana ce obtii o crema consistenta. 

Adaugi uleiul in fir subtire si mixezi in continuare.

Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se adauga in crema deja formata.

Se adauga in aluat bucatile de piersica si bucatile de ciocolata si se amesteca usor.

Compozitia obtinuta trebuie sa aiba consistenta unui chec.

Incalzesti cuptorul la 180 grade, timp in care pregatesti forma de briose, punand in fiecare din cele 12 orificii, hartiute speciale pentru briose.

Pui compozitie in fiecare hartiuta de briose, dar nu pana sus, pentru ca ele se vor umfla la coacere. 

Deasupra poti pune din loc in loc, stafide.

Dai tava la cuptor, la 180 grade, pentru aproximativ 25 minute, pana ce briosele devin aurii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose pufoase cu ciocolata si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

pe 22.07 la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioşe cu cremă de unt şi bezea elveţiană