Briose pufoase

de CameliaR in Dulciuri, 6 Aug 2016 | 11971 vizualizari

 

Delicioase si pufoase!

 

INGREDIENTE

  • 200 g făină
  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • 4 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose pufoase:

Topim untul și îl lăsăm să se răcească. 

Într-un vas punem ouăle fără să separăm galbenușul de albuș, zahărul vanilat, zahărul și sarea.

Mixăm până când ouăle își triplează volumul. Adăugăm untul puțin câte puțin și mixăm la viteza medie.

 Într-un bol amestecăm făina, praful de copt si le cernem o singură dată.

Adăugam câte 1 lingură de făina în compoziția de ouă și mixăm până se omogenizează. Procedăm în acest fel până terminăm de încorporat toată făina în compoziția de ouă.

Trebuie să obținem un aluat cu o consistența mai densă.

 Punem in tava pentru briose hartiutele. Adaugam cate 2 linguri de compozitie in fiecare hartiuta.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 175 grade C si o lasam pentru aproxmativ 20 de minute. Le verificam cu o scobitoare. Daca scobitoarea este curata, atunci briosele sunt gata.


Daca ti-a placut reteta noastra "Briose pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briosa germana Buchty (Buchteln)