Briose insiropate cu lamaie

de lia maria in Prajituri, 2 Feb 2012 | 8499 vizualizari

 

Parfumate, moi si inmiresmate, delicate, bune si gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 125 g iaurt
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 1 lamaie
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g unt topit
  • Pt umplut:  
  • Dulceata din coji de lubenita(cu aroma de portocala)
  • Sirop:  
  • 50 g zahar
  • Zeama de la lamaia rasa de coaja

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose insiropate cu lamaie:

Intr-un vas incapator frecam ouale cu zaharul si coaja rasa de lamaie, adaugam iaurtul si untul si amestecam bine. Praful de copt il incorporam in faina si le adaugam in compozitia umeda, amestecand usor de jos in sus pana se omogenizeaza.

Turnam compozitia in formele de briose, le umplem pana la jumatate, adaugam cate o lingurita de dulceata,  acoperim cu aluat, apoi dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 20-25 minute.

Intre timp preparam siropul astfel: fierbem zeama de lamaie cu zaharul, cam 3-4 minute, pana ce se dizolva complet si luam cratita de pe foc.

Imediat ce scoatem briosele din cuptor, luam o furculita si le intepam in 2-3 locuri, iar cu o lingura turnam deasupra, pe fiecare 1-2 linguri de sirop, v-a fi absorbit instantaneu.

Se pot servi atat calde cat si reci.

Pofta buna!

 
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose insiropate cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioşe cu cremă de unt şi bezea elveţiană