Briose cu peltea (jeleu) din flori de soc

de Tabita _ in Dulciuri, 31 Mai 2013 | 6020 vizualizari

 

Briose pufoase, usor umede. Reteta dupa care m-am inspirat este Briose cu mure a lui Rocsi. Multumesc Rocsi!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 170 ml ulei (cred ca ies mai bune cu unt)
  • 300 g zahar
  • 250 g iaurt
  • 250-300 g faina
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1/2 esenta de vanilie
  • coaja rasa de portocala sau lamaie
  • peltea (jeleu) din flori de soc
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu peltea (jeleu) din flori de soc:

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intr-un bol mai adanc se mixeaza ouale cu zaharul  pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste.

Se incorporeaza usor uleiul, apoi iaurtul.

Se amesteca 200 g faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si se amesteca treptat in compozitie. Apoi se mai adauga faina pana obtinem compozitia putin mai groasa ca la chec.

La final se adauga coaja rasa de portocala si esenta de vanilie.

Se pun hartiute de copt in tava de briose si se umplu cu 3/4 din compozitie.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 170° pentru aproximativ 30 de minute, pana devin putin rumene coapte.  Se face testul cu scobitoarea.

Cand sunt gata se ung cu peltea sau dulceata.

TIPS-URI

1

Se poate folosi si alta dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu peltea (jeleu) din flori de soc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose de ciocolata cu cocos si mot de frisca cu ciocolata si bomboane M&Ms