Briose cu mere si glazura de ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 28 Feb 2012 | 6590 vizualizari

 

As vrea sa dedic aceste briose pentru Cris 2711 pentru frumoasa vedere ce mi-a trimis-o ,alaturand si niste urari minunate..Multumesc inca o data draga mea..pupici!!!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 5 linguri ulei
  • 1 cana apa minerala
  • sucul stors de la o portocala
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 13-16 linguri faina(depinde de cat suc de portocala va iese,de cat de mari sunt ouale)
  • 1 lingura rasa de cacao
  • 1-2 mere
  • 1 praf de scortisoara 
Glazura:
  • 40 gr ciocolata cu lapte
  • 40 gr ciocolata amaruie
  • 4-5 linguri lapte
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere si glazura de ciocolata:

Merele le spalam si le curatam de coaja.
Le taiem cubulete si le amestecam cu scortisoara.
Separama ouale.
Mixam albusurile spuma cu zaharul,pana devine ca o bezea.
Adaugam galbenusurile,apoi uleiul.
Punem apa minerala si sucul de portocala,apoi praful de copt si coaja rasa de portocala.
La urma incorporam faina,pana obtinem un aluat ca de chec.
Luam cateva linguri din compozitie si amestecam cu cacaua.
Luam o tava de briose si asezam hartiute(daca nu avem, le ungem bine cu unt sau margarina).
Punem in ele compozitie alba ,apoi putina compozitie cu cacao.
Deasupra punem cubulete de mere.

Dam tava in cuptorul incins,reglam o temperatura potrivita si cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se racoreasca.
Glazura:
Rupem ciocolata bucatele.
O amestecam cu laptele si o punem pe baie de aburi la topit.
Cand este gata o turnam peste briose,apoi decoram cu bombonele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

LUK 1

03.03.2012, 15:17

tare frumoase

VERONICA2607 1

07.03.2012, 20:06

superbe

Rocsi 1

08.03.2012, 22:24

Luk,Veronica!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]