Briose cu mere rase si ciocolata

de divainbucatarie in Prajituri, 27 Iul 2011 | 7242 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 mar ras,
  • 120 g faina + 2 linguri faina pentru tapetare,
  • 1 lingura cacao,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,
  • 1 varf cutit de sare,
  • 1 ou,
  • 70 g zahar,
  • 3 linguri de lapte,
  • 2 linguri ulei + ulei pentru tapetare,
  • 50 g ciocolata topita – pt topping
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere rase si ciocolata:

Intr-un bol amestecam ingredientele solide, fara cacao: faina, nuca, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu si scortisoara.
In alt vas amestecam oul si zaharul pana isi dubleza volumul si devin spumoase. Adaugam laptele si uleiul si amestecam.

Incorporam ingredientele solide, amestecand usor. Punem apoi marul ras si cacao si, amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Turnam compozitia in forme, fara sa le umplem (doar 3/4). Coacem briosele in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 30 de minute. Le lasam sa se raceasca 5 minute in forme. Le scoatem usor si le decoram cu ciocolata topita. Daca se lipesc de forme folositi un cutit de plastic pentru a le desprinde de margini, apoi rotiti usor.

Pofta buna!Turnam ciocolata topita peste briose, lasam sa se raceasca si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere rase si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]