Briose cu masline si ardei

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2013 | 10484 vizualizari

 

Le-am vazut la Sara&Miki unde putem gasi cele mai frumoase si gustoase aperitive si nu numai. Aceste briose aperitiv sunt minunate pentru micul dejun servite simple langa o cana de ceai sau cafea sau cu un cascaval, mezel, etc.
Am intervenit cu mici modificari asupra retetei originale, dar rezultatul a fost unul multumitor.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 1 albus de ou
  • 50 gr unt
  • 70 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura otet de mere
  • 90 gr masline negre
  • 50 gr ardei rosu
  • 1 lingurita rasa marar uscat

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou amestecat cu o lingurita lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu masline si ardei:

Pregatim mai intai umplutura, adica taiem marunt maslinele si ardeiul rosu. 

Intr-un bol amestecam faina cu sarea. Adaugam treptat framantand cu mana, untul topit, uleiul, albusul de ou batut si praful de copt stins cu otet. Incorporam maslinele, ardeiul si mararul uscat.

Framantam apoi pana se incorporeaza totul uniform, adaugand daca mai e nevoie putina faina.

Punem aluatul pe masa de lucru tapetata cu putina faina si impartim in 8 parti cat mai egale, formand apoi cu mainile unse cu putin ulei, 8 bile.   

Ungem o tava de ceramica cu unt si tapetam cu putina faina.

Asezam cele 8 bile in tava (puteti folosi orice alta tava tapetata cu hartie de copt de ex) si le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte. 

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 45 min.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca cat sa nu ne ardem, apoi servim.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu masline si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Platou aperitiv de sarbatoare