Briose aperitiv/ Briose sarate

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 15 Ian 2014 | 15537 vizualizari

 

Niste briose grozav de bune, preparate dupa o reteta preluata de la Simona72, bune la micul dejun sau de pus copiilor la scoala. Multumesc, Simo.

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 350 gr faina
  • un ou
  • 2 linguri smantana
  • 20 gr drojdie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 ml iaurt
  • sare - 1/2 lingurita
  • 1/2 lingurita zahar
  • apa calda

Umplutura

  • 300 gr branza telemea
  • 2 oua
  • o lingura smantana
  • 50 gr cascaval
  • 50 gr sunca taiata cubulete
  • sare
  • chimen - optional

In plus - un ou batut

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv/ Briose sarate:

Cerneti faina intr-un bol. Puneti in vas oul, smantana, sarea, zaharul, drojdia faramata cu mana. Amestecati iaurtul cu smantana si incalziti-le usor. Adaugati peste faina si incepeti sa amestecati, omogenizand, apoi incepeti sa framantati. In functie de puterea de absorbtie a fainii va trebui, sau nu, sa mai adaugati apa calda.Trebuie sa obtineti un aluat ferm, elastic, cu consistenta asemanatoare plastelinei. Adaugati uleiul, putin cate putin, si framantati timp de 10 minute.

Acoperiti bolul cu un servet curat si-l lasati la loc cald pana-si dubleaza volumul.

Umplutura. Amestecati telemeaua rasa cu ouale, cascavalul, sunca, smantana, sarea . Omogenizati. Adaugati chimen dupa gust. Daca nu va place aroma chimenului puteti adauga putin marar.

Intindeti cu sucitorul o bucata de aluat pe masa infainata. Decupati cercuri, cu ajutorul unui pahar, si asezati cate 2-3 cercuri pe fundul formelor de briose unse cu ulei si presarate cu putina faina.

Puneti in mijloc, cu ajutorul unei lingurite, umplutura de branza, pana umpleti forma.

Cu o pensula ungeti suprafata brioselor cu ou batut.Lasati 10 minute la loc cald.

Dati la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv/ Briose sarate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Briose-omleta cu cartofi nature