Branzoaice insiropate

de RuxyRux in Prajituri, 17 Ian 2013 | 7958 vizualizari

 

Azi dimineata mi-a facut pofta o albinuta harnicuta de placinte cu branza :))))......eu nu prea rezist la asemenea tentatii....asa ca va invit acum la placinte calde si bine insiropate by Ruxy...o bunatate, dar bune rauuuuuuuuuuu ! :))))

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 3 oua
  • 150 gr iaurt( mic grecesc)
  • 100 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 350 gr telemea sarata( eu am pus Hochland de vaca)
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 150 gr zahar( brun) pudra
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • 2 linguri amidon( sau faina cernuta)
  • 1 varf de cutit de bicarbonat stins cu cateva picaturi de lamaie
  • 1 iaurt mic( 150 gr)( eu am pus grecesc)
  • galbenus pentru uns si 5 linguri lapte caldut
  • Sirop:
  • 1 cana si jumatate de apa( 400 ml)
  • 1 cana de zahar( brun)
  • 1 esenta si jumatate de rom
  • vanilie
  • 1 lingura de zeama de lamaie
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice insiropate:

Cernem faina si pregatim restul ingredientelor. Drojdia o lichefiem cu cateva linguri de lapte din total si cu o lingurita de zahar. O lasam cateva minute sa se umfle la cald.

Ouale le batem cu un praf de sare apoi cu zaharul. Untul il topim in laptele in care am adaugat aromele, apoi cand e caldut punem si iaurtul.

Amestecam toate ingredientele( mai putin uleiul) cu faina, drojdia o vom turna in mijloc. Framantam pana le incorporam si la sfarsit adaugam si uleiul lingura cu lingura. Lasam aluatul  la crescut la loc cald nu inainte de a-l cresta in forma de cruce adanc( atat cat ne lasa). Va creste in jur de 50 de minute sau chiar o ora depinde de cat este da cald in bucatarie.

Intre timp preparam umplutura amestecand branza cu ouale cu zaharul aromele si apoi cu amidonul si bicarbonatul stins cu lamaie. O dam la rece.

Cand aluatul a crescut, pe o suprafata infainata il facem sul si-l impartim in 9 bucati.

Fiecare bucata o vom intinde cat se cere in forma de cerc si vom pune din compozitie cate o lingura doua. Vom strange laturile la mijloc ca si cand am face un saculet.

Asezam in tava de cuptor curata si  tapetata cu foaie de copt.

Lasam la crescut inca 30 de minute, le ungem cu galbenusul amestecat cu lapte si apoi coacem placintele la cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute.

Intre timp preparam siropul dand in clocot apa cu zaharul si adaugam apoi aromele.

Cand scoatem din cuptor branzoaicele picuram peste ele siropul( pe tot), ele il vor absorbi bine.

In mod sigur le veti servi fierbinti.... miros si sunt irezistibile...garantez! :)))))

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice insiropate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

RuxyRux 1

17.01.2013, 21:40

Rocs

Sim0na 1

17.01.2013, 22:04

vai, cum arata... Dau la schimb una neinsiropata!!

RuxyRux 1

17.01.2013, 22:06

Simo...cu mare drag...sunt sigura ca ale tale sunt perfecte!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ghimbir si lamaie