Biscuitii mei florentini

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 27 Mar 2016 | 5032 vizualizari

 

Am incercat sa reproduc vestitii biscuiti florentini.Nu am avut eu toate ingredientele, dar a iesit  ceva care a gadilat papilele gustative.

 

INGREDIENTE

  • 15 g unt
  • 1 lingura smantana
  • 30 g zahar
  • 50 g migdale felii
  • 40 g fructe confiate
  • o lingura faina
  • 100 g ciocolata amaruie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuitii mei florentini:

Topim untul, adaugam lingura de smantana,apoi  zaharul,amestecand continuu pe foc pana se topeste zaharul.

Luam vasul de pe foc si adaugam fructele confiate, migdalele felii si lingura de  faina,Amestecam bine.Lasam sa se racoreasca putin apoi luam cu lingura din compozitie si punem in formele de briose in care am pus hartiute. Nu punem multa compozitie, trebuie sa fie stratul subtire sub forma unui biscuite.Apasam putin compozitia in formele de briose, apoi introducem tava in cuptorul incins pentru 8-10 minute pana capata o culoare aurie.

Lasam biscutii sa se raceasa, dezlipim cu grija hartia si ii asezam cu fata in jos.Topim ciocolata si cu ajutorul unei pensule acoperim biscuitii cu ciocolata.Lasam sa se intareasca ciocolata , apoi ii savuram.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuitii mei florentini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Raluca57 1

28.03.2016, 23:18

I-am făcut, foarte buni! Am pus în hartiute și s-au desprins cam greu, dar și direct în forme de silicon, acestea s-au desprins perfect. Va sfătuiesc sa faceți porție dubla, chiar tripla, sunt f f buni

elucubratiiculinare 1

30.03.2016, 08:25

minunati

Dulciuri cu Georgiana 1

30.03.2016, 10:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

ieri la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ochi de paun- esuati,unu-i la apus si altul la rasarit