Biscuiţi şpriţaţi săraţi sau sărăţele

de Ade200 in Aperitive / Garnituri, 25 Noi 2012 | 5276 vizualizari

 

Hai că de Crăciun trebuie ceva lângă băutură şi vă propun ceva mai ţărănesc!

 

INGREDIENTE

  • 800 g de brânză/telemea
  • 800 g de unsoare
  • 1000 g făină
  • 2 plicuri de drojdie uscată
  • chimen
  • 2 ouă pentru uns
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiţi şpriţaţi săraţi sau sărăţele:

Se amestecă unsoarea de porc, brânza rasă, chimenul.

Făina se amestecă bine cu drojdia cu 15 minute înainte. Se adaugă la prima compoziţie.

Se tapetează tava cu 2 coli de hârtie albă mai subţire, format A4.

Se da prin maşina de tocat cu forma respectivă de biscuiţi şpriţaţi. Se pun în tava şi se ung cu o pensulă, după ce am bătut bine ouăle.

Sunt foarte fragede!

Atenţie: Nu se lasă deloc la dospit!

Se coc până devin aurii.

TIPS-URI

1

Aluatul se ţine la rece, e bine să nu fie cald în casă când lucraţi.

2

Ies mai multe tăvi, 4-5.

3

Puteţi încerca mai întâi cu jumătate din cantitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiţi şpriţaţi săraţi sau sărăţele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pungute de jambon cu spuma de branza