Biscuiti fragezi sau Ciucalai

de Angelina_Elena in Dulciuri, 20 Oct 2012 | 10934 vizualizari

 

Autoarea acestei retete minunate este Rocsi_1612! Multumesc draga mea!:-*>:D< Acesti biscuiti se topesc in gura, asa de buni sunt!

 

INGREDIENTE

  • 400 g untura
  • 5 linguri iaurt
  • 2 si 1/2 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat Bourbon
  • 1 pliculet praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • faina cat cuprinde (mie mi-au intrat aproximativ 500 g)
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi sau Ciucalai:

In vasul in care vom framanta, punem untura, iaurtul, zaharul si amestecam energic cu o lingura de lemn.

Adaugam apoi coaja rasa de lamaie, si zaharul vanilat Bourbon.

La sfarsit adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt.

Trebuie sa ne rezulte un aluat usor de modelat, nelipicios, cam ca o plastelina.

Rupem bucatele de aluat, le rotunjim intre palme, apoi le aplatizam usor cu mana.

Biscuiti astfel obtinuti se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam apoi tava la cuptorul incins, si ii lasam pana devin aurii pe talpa.

Lasam biscuitii sa se racoreaca putin, apoi ii tavalim prin zahar pudra cu aroma de vanilie.

Biscuitii se pot servii alaturi de o ceasca de cafea, sau ceai, dar si langa un pahar de lapte cald!

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Eu am facut o jumatate de portie, dar au iesit destui de multi, aproape 2 tavi de aragaz.

2

Un biscuite are dimensiunea de aprox. 3,5-4 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi sau Ciucalai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

scortisoara 1

24.10.2012, 12:07

Ce buni trebuie sa fie Elena... vreau si eu!

Angelina_Elena 1

24.10.2012, 12:41

inca mai am cativa...asa ca te servesc cu drag!

Alexandra Elena 1

10.11.2012, 15:11

ce buni sunt, de am zis ca.i fac si nu am mai apucat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]