Biscuiti cu chimen si parmezan

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 15 Oct 2015 | 5604 vizualizari

 

O reteta simpla dar tare buna. Nu aveam nimic zilele trecute de rontait prin casa si m-am suparat putin si mi-am zis, dar ce eu nu imi pot face niste biscuiti sarati sa ii rontai? Am pus mana pe cateva ingrediente si imediat au fost gata biscuitii.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • 90 gr parmezan
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingura chimen
  • 1 lingurita rasa sare fina
  • 300 gr faina
Portii: 55
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu chimen si parmezan:

Untul (de la temperatura camerei) il mixam cu oul.
Adaugam sarea, boiaua dulce si chimenul.
Parmezanul il dam pe raztoarea mica, il incorporam si pe el. Aveti grija ca parmezanul este saratel, sa nu scapati mai mult sau puteti pune mai putina sare.
Cernem faina, o punem treptat in compozitie, mixam.
Cand nu mai putem folosi mixerul, amestecam cu mainile.

Punem aluatul in folie, il dam 20-30 de minute la frigider.
Dupa ce trece acest timp, presaram faina pe masa de lucru, scoatem aluatul.
Rupem cam jumatate din el, intindem o foaie  potrivit de groasa, decupam biscuitii.
Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu putina distanta intre ei.

Ii introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 10-12 minute, cat se rumenesc usor deasupra. La fel procedam si cu restul de aluat.

Cand sunt gata, ii scoatem din tava intr-o cutie metalica cu capac, ii lasam sa se raceasca, apoi punem si capacul.
Din aceasta cantitate va ies cam 55-60 de bucati.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu chimen si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Rocsi 1

17.10.2015, 21:20

Multumesc Daniela

Xandrinne 1

18.10.2015, 10:59

Ce pofta mi s-a facut! Am salvat reteta.

Rocsi 1

18.10.2015, 20:55

Sa ii faci Xandrine, sunt grozavi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitive specifice mesei de Craciun