Biban de mare cu legume la gratar si sos tartar

de nico15 in Peste, 12 Apr 2013 | 5800 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 biban 400 g
  • ½ de vanata
  • ½ de dovlecel
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 10 g de capere
  • 2-3 castraveti acri
  • Sare
  • Piper alb
  • Maioneza
  • Patrunjel
  • Zeama de lamaie
  • Ulei de masline
  • ½ de lamaie
  • Cimbru, cimbrisor
  • Decor:
  • verdeturi si otet balsamic
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biban de mare cu legume la gratar si sos tartar:

Curatam pestele de solzi, curatam inauntru si spalam bine. Scoatem cele doua fileuri ale pestelui, le ungem cu ulei de masline si presaram piper. Punem gratarul la foc si lasam sa se-ncinga, sau daca este electric asteptam sa fie incins, temperatura trebuie sa fie in jur de 250°-300°C. Punem pestele pe gratar si verificam sa nu se arda, cand consideram ca este facut pe partea respectiva, luam de pe foc gratarul si lasam putin in asteptare, pentru a nu rupe bucatile de peste, dupa aceea intoarcem pestele si pe cealalta parte si continuam frigerea.

Spalam legumele si vom taia 2-3 rondele din fiecare(vanata, ardei si rosie). Tocam cimbru si cimbrisorul saram si piperam, ungem feliile cu ulei de masline si  le trecem prin acest amestec si punem pe gratar. Trebuie sa fim cu ochii pe ele pentru a nu se arde.

Sos tartar:

Tocam marunt castravetii acri, tocam caperele, saram. Tocam patrunjelul si adaugam maioneza, amestecam si punem si zeama de lamaie dupa gustul dvs.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Biban de mare cu legume la gratar si sos tartar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Satisfyyourcravings 1

12.04.2013, 11:42

Ce prezentare! Și cred că e tare bun!

MotanLaOale 1

12.04.2013, 16:35

Rocsi 1

12.04.2013, 20:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]