Bezele cu nuca de cocos

de _Alina_ in Dulciuri, 20 Feb 2014 | 6773 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri de la oua mari (112 g)
  • 160 g zahar tos
  • 7 picaturi de otet
  • un praf de sare
  • 15 g nuca de cocos fin maruntita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele cu nuca de cocos:

1. Punem albusurile intr-un vas si le mixam cu sarea pana cand spuma formeaza creste moi.

2. Adaugam treptat zaharul, cate 2 linguri odata, si mixam de fiecare data pana cand se dizolva complet fiecare transa. Adaugam otetul si mixam compozitia pana cand se formeaza creste tari.

3. Inglobam nuca de cocos in compozitie cu ajutorul unei linguri.

4. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem compozitia intr-un pos si formam bezele. Eu am vrut sa le fac in forma de inima, insa fii-miu si-a dorit cauciucuri :))) asa ca am facut si "cauciucuri".

 5.  Introducem in cuptor pentru 30-40 min la 120 grade celsius.  Oprim focul si lasam tava in cuptor pana cand se raceste complet. 

 Daca le faceti sub forma de cosulete, pardon de cauciucuri :)) le puteti umple cu frisca, fructe sau orice va mai trece prin cap. Ai mei copii le-au vrut cu dulceata de prune (de parca n-ar fi destul de dulci si simple:), iar eu nu m-am opus. :)

TIPS-URI

1

Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei.

2

Vasul folosit ( de sticla sau inox) trebuie foarte bine spalat, uscat si apoi degresat cu un servet inmuiat in otet.

3

In locul otetului puteti folosi zeama de lamaie.

4

Ca sa ajunga la consistna dorita, dati nuca de cocos prin rasnita de cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

gaby_duceag 1

20.02.2014, 16:39

Micutza Luana 1

20.02.2014, 18:23

alilianaa 1

20.02.2014, 20:48

trebuie a fie bune..sincer, eu nu ma impac cu nuca de cocos, dar rau nu are ce sa fie,,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]