INGREDIENTE
- Aluat:550 g faina
- 35 g drojdie proaspata
- 100 g zahar
- 2 oua
- 60g unt
- 200 g iaurt
- 1/2 lingurita sare
- coaja rasa de portocala
- 3 linguri de lapte
- Umplutura:
- 500 g branza de vaci
- 1 ou
- 2 lingurite gris
- 5 linguri zahar
- stafide
- esenta de rom
- coaja de portocala
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Bascute cu branza dulce si stafide:
- Punem faina cernuta intr-un castron.
- Amestecam drojdia cu 2 linguri de zaharsi 3 linguri de lapte usor caldut, acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa stea 10 minute.
- In castronul cu faina facem o adancitura unde punem restul de zahar, ouale si iaurtul.
- Adaugam si drojdia care intre timp s-a umflat si framantam.
- Adaugam untul topit si coaja de portocala.
- Framatam pana nu se mai lipeste de mana.
- Lasam la dospit intr-un loc caldut si fara curenti, acoperim vasul cu un prosop curat.
- Cat timp se dospeste aluatul pregatim umplutura.
- Amestecam branza cu zaharul, oul, grisul, esentele, coaja de portocala si stafidele.
- Presaram faina pe masa si mai framantam aluatul pentru a scoate aerul.
- Rupem din aluat bucati de marimea unei mandarine .
- Il intindem in forma rotunda si punem 1-2 linguri de umplutura.
- Strangem marginile spre centru cat sa nu se vada umplutura.
- Punem branzoaicele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca 12-14 minute.
- Le ungem cu galbenus si le bagam in cuptorul incins, la foc potrivit, pana se rumenesc.
- Le lasam sa sa raceasca si le putem pudra cu zahar.ptor la foc potrivit, pana se rumenesc deasupra.
- Le lasam putin sa se racoreasca apoi le pudram cu zahar
Daca ti-a placut reteta noastra "Bascute cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
TORTURI










































