Banuti cu portocale si ghimbir

de MyFancyCake in Prajituri, 16 Dec 2011 | 5142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina,
  • 75 gr nuci macinate,
  • 150 gr zahar,
  • coaja de la o porocala,
  • 2 cm ghimbir,
  • 2 oua,
  • 150 gr unt rece,
  • un praf de sare,
  • 100 gr jeleu de rodii (sau alt jeleu usor acrisor),
  • 1 plic glazura de ciocolata Dr.Oetker,
  • alune caramelizate pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banuti cu portocale si ghimbir:

Amestecam faina cu nucile, zaharul, sarea si coaja de portocala. Adaugam untul si ouale. Framantam bine si adaugam si ghimbirul ras. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider 1 ora.Pe masa bine infainata intindem o foaie de aluat groasa de aproximativ 5 mm. Decupam cercuri cu diametru de 3 cm pe care le coacem la 180 grade Celsius timp de 10 minute.

Ungem jumate din biscuiti cu jeleu de rodii si acoperim cu  banutii ramasi.  Decoram cu ciocolata si bucatele de alune caramelizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Banuti cu portocale si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]