Baclava

de vickyduta in Prajituri, 5 Sep 2011 | 7617 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 250-300g nuca macinata
  • 50-100g margarina (unt) topita
  • Ingrediente sirop:
  • 600 ml apa
  • 350g zahar
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100-150g miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Topim margarina. Taiem foile in patratele. ungem fiecare patratele se unge cu margarina topita. Se presara nuca macinata pe toata suprafata patratelului.Apoi se ruleaza tip sarma.Dupa ce am rulat prima sarma eu am mai impachetat sarmaua intr-o foaie.Se pun in tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt.Se dau la cuptor pentru 30-35 de minute, la foc potrivit, pana se rumenesc frumos deasupra.
Intre timp preparam siropul.

Fierbem apa cu zaharul si mierea. Zeama de lamaie, coaja rasa si zaharul vanilat in jur de 10 minute. Cand sunt gata coapte, "sarmalutele", se imbiba cu siropul preparat. Se va absorbi foarte repede siropul in baclava.

Deasupra se presara nuca pisata. Este foarte buna, seamana foarte mult cu baclavaua turceasca, in general ei pun fistic deasupra numai ca eu nu am avut. Merita sa o incercati.

Va doresc pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si gem