Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

de oanapl in Curcan, 24 Sep 2021 | 8606 vizualizari

 

Nouă ne plac mult ardeii umpluți. E prima dată când îi pregătesc cu sos de roșii și au ieșit delicioși.

 

INGREDIENTE

  • 4 ardei roșii mari
  • 400 g carne de curcan tocată
  • 50 g orez
  • 15 ml ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 1 roșie
  • 1 morcov
  • Boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 lingură bulion
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • smântână pentru servit
  • -pentru sos:
  • 4-500g roșii
  • Apă
  • Sare
  • O linguriță zahăr
  • O foaie de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii:

Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe răzătoare și îl adaugi peste ceapă. Adaugi carnea tocată, orezul spălat și pătrunjelul tocat și lași să se călească amestecând din când în când. Pui sare, piper, boia și cimbru, după gust. Amesteci bine pentru a obtine o compozitie omogena. După ce a scăzut zeama lăsată de carne, umpli ardeii cu această compoziție și îi așezi într-o oală largă.

Cureți roșiile de coajă, le pasezi și torni sosul în oala cu ardeii. Pui condimentele și zahărul.

Adaugi apă cât să acoperi ¾ din ardei și lași să fiarbă la foc potrivit aproximativ o oră.

Servești ardeii calzi, simpli sau cu smântână după preferință.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

ieri la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

ieri la 13:55

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

pe 28.10 la 10:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]