Ardei umpluti

de Lorra in Porc, 3 Iul 2012 | 5189 vizualizari

 

Satiosi si deliciosi !

 

INGREDIENTE

  • 6 ardei grasi potriviti
  • 500 gr. carne tocata de porc
  • o mana de orez
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • patrunjel si marar
  • 2-3 linguri pasta tomate
  • sare, piper si cimbru
  • 2 rosii (taiate felii pt. capac)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Se curata si spala ardeii grasi, apoi ii oparim pentru a scapa de gustul ceva mai amar si pentru a se aseza mai bine si usor in cratita.

Intre timp se prepara si umplutura : Se pune la calit in putin ulei, ceapa tocata marunt, morcovul dat prin razatoarea mica, o lingura de pasta de tomate si sare dupa gust. Cand sunt gata, se adauga carnea tocata amestecata cu orezul si verdeata. Daca este nevoie si putina apa.

Separat, se pune la fiert un sos din apa, pasta de tomate si condimentele (sare, piper, cimbru)...sos in care vor fierbe ardeii.

Odata ce compozitia s-a calit bine si carnea si-a schimbat culoarea, se umple fiecare ardei cu aceasta si se pune deasupra cate un capac din felii de rosii, apoi se aseaza in cratita si se toarna sosul de rosii peste ei, atat cat sa-i acopere.

Cratita trebuie sa fie inalta cat sa poata sta ardeii in picioare, si cu un diametru exact cat sa incapa fiecare
unul langa altul. Daca aceasta este prea mare si ramane spatiu intre ei...risca sa se rastoarne in timpul fierberii si sa se goleasca de umplutura.

Se fierb la foc potrivit pana ce sunt gata. Se servesc cu smantana sau fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (21)

Maria68 1

04.07.2012, 18:42

imi plac

Mihaela11_jo 1

04.07.2012, 20:55

Foarte buni

Lorra 1

05.07.2012, 13:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]