Ardei umpluti

de RuxyRux in Pui, 17 Mai 2011 | 7249 vizualizari

 

Ardei grasi dulci cu piept de pui si verdeata invaluiti intr-un sos delicios de tomate....serviti cu iaurt sau smantana....irezistibili...

 

INGREDIENTE

  • Cantitatea de compozitie  ajunge pentru ardei umpluti si pentru ciorba de perisoare
  • 2 piepti de pui si jumatate( mari sa fie)
  • 10 bucati ardei grasi colorati
  • 2 cepe potrivite
  • o legatura de ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • o legatura marar
  • 1/2 pahar orez
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de boia dulce
  • sare
  • piper dupa gust
  • Pentru sos:
  • 4 linguri de pasta de tomate 
  • 2 linguri ulei masline 
  •  1 lingurita si jumatate de boia dulce
  •  1 lingura de zahar 
  • marar 
  • piper, sare dupa gust
  •  apa
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Tocam carnea impreuna cu ceapa uscata si ceapa verde. Adaugam la compozitie si verdeata tocata( marar, patrunjel). Punem orezul( spalat), boiaua, pasta de tomate, sarea piperul si amestecam bine.

Impartim cantitatea in doua, si din jumatate preparam ardeii. 

Spalam si curatam ardeii in interior, taiem un capacel pe care il vom pastra.

Umplem ardeii  mai mult de jumatate si punem capacelul la loc( ne straduim putin), avand grija sa nu se crape coaja ardeiului.

Preparam sosul:

Intr-o cratita, punem uleiul si doua trei linguri de apa, dam la foc potrivit, adaugam ceapa si o tinem pe foc doua minute amestecand usor, apoi punem boiaua, pasta de tomate si apa, lasam sa fiarba in jur de cinci minute, potrivim de sare si piper adaugam mararul si stingem focul. Avem grija sa facem suficienta cantitate astfel incat sa acoperim 3/4 ardeii.

Intr-o tava de Jena, stropita cu putin ulei de masline, asezam ardeii si acoperim cu sosul.

Dam la cuptor( 200 grade) pentru o ora.

Servim cu iaurt sau smantana dupa dorinta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RuxyRux 1

19.05.2011, 23:05

Pup cu drag Kamy

mamaieelena 1

23.05.2011, 15:26

ce frumos arata

RuxyRux 1

27.06.2011, 18:37

Multumesc mamaie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]