Apple pie englezeasca

de Anastasia in Prajituri, 26 Apr 2010 | 5862 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 100gr. margarina sau unt
  • 100 gr. faina
  • 50 gr. zahar
  • 1 ou
  • un pic de sare
  • 50 gr. nuci sau megdale maruntite
  • pentru umplutura:
  • 800 gr. mere
  • 125 gr zahar 150 daca merele sant acrisoare 
  • un pumn de stafide
  • 1/2 coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • 1 lingura de amidon de cartofi sau porumb
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Apple pie englezeasca:

Se framanta margarina data prin razatoare cu zaharul, oul si nucile macinate, faina si putina sare, se lasa in repaus pentru 1 ora la rece .
Se curata merele, se taie felii subtirisi, se calesc cu zaharul coaja rasa de la lamaie, sucul de lamaie, stafidele pana se topeste zaharul,dupa ce s-a racit merele se adauga amidonul si scortisoara si se amesteca .
aluatul se imparte in doua parti una putin mai mare pentru-ca se asterne pe fundul si peretii unui vas rotund de sticla pentru tarte.
Se intinde pe masa infainata partea de aluat mai mare si se asterne in vasul de copt uns cu unt sau margarina ,cu ajutorul citorului transportam aluatul rasucit pe el in vas si i-l aranjam uniform pe toata suprafata vasului.
Punem pe mijloc merele si acoperim cu a doua parte de aluat intinsa pe masa infainata la fel ca prima si o transportam cu ajutorul citorului.
Lipim marginele aluatului impreuna, facem cu un cutit niste taieturi pe suprafata piei si dam la cuptor pentru 30~40 de minute la foc potrivit.
Prajitura calda se presara la dorinta cu zahar vanilat,se taie si se serveste calda ,dar e foarte buna si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Apple pie englezeasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nutella si nuca