Aperitiv rulada cu ton

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 28 Feb 2019 | 8045 vizualizari

 

Cand sunteti in pana de idei, cand nu mai stiti ce sa pregatiti fie pentru week-end, fie ca sa luati la pachet la servici, fie ca aveti musafiri, ruladele aperitiv sunt o alegere perfecta. Puteti jongla cu ingredientele, sa puneti ceea ce va place mai mult si o sa obtineti un preparat super gustos intr-un timp destul de scurt. La noi in casa sunt foarte apreciate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri ulei
    • 120 gr iaurt
    • 1 lingura parmezan ras
    • 150 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingura patrunjel verde tocat
    • sare
    • piper
    Pentru umplutura:
    • 200 gr crema de branza
    • 250 gr ton in ulei de masline
    • 10 masline negre fara samburi
    • 3-4 bucati de gogos in otet
    • 3 linguri boabe de porumb
    • 3-4 crengute patrunjel verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada cu ton:

Blatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu putina sare, apoi cu uleiul. Adaugati parmezanul si iaurtul, amestecati. Incorporati treptat faina cernuta, praful de copt si putin piper. Albusurile le bateti cu un praf de sare pana devin spuma. Le incorporati in compozitia de mai sus, impreuna cu patrunjelul verde, cu o paleta, cu miscari lente. Tapetati cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnati compozitia de blat si o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 15 minute. Dupa acest timp, scoateti blatul din cuptor. Desprindeti hartia de copt si il rulati cat este fierbinte, apoi il inveliti intr-un prosop si il lasati sa se raceasca.

Umplutura: Taiati maslinele fasii pe lung, la fel si gogosarii. Tonul il puneti intr-o sita si il scurgeti bine de ulei, apoi il maruntiti cu o furculita. Patrunjelul verde il tocati marunt. Desfaceti blatul rece. Ungeti toata suprafata cu crema de branza. Puneti tonul, apoi gogosarii si maslinele. La final presarati boabele de porumb si patrunjelul verde tocat. Rulati cat mai strans, inveliti rulada in folie alimentara. O dati la rece 3-4 ore sau peste noapte. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga umpluta