Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 31 Mai 2021 | 5522 vizualizari

 

De mult timp mă tenta gândul să adaug chimen (care-mi place mult) într-o astfel de pastă tartinabilă, foarte bună atât la micul dejun de toate zilele, cât și la mese oarecum festive. Am făcut-o, în urmă cu ceva timp și mi s-a părut foarte bună. Chimenul meu preferat a dat un gust excelent tartinelor, iar ceapa roșie numai ce a potențat gustul, nefiind iute ca cea galbenă.

 

INGREDIENTE

  • 250-300 grame de brânză de vaci
  • 50 ml de smântână grasă
  • 50 grame de unt
  • 1/2 ceapă roșie
  • sare
  • Pentru decor:
  • chimen
  • feliuțe de ardei capia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen:

Ceapa se curăță, se spală, se zvântă și se taie foarte fin.

Se mixează brânza (bine scursă) cu smântâna și untul (solid, sau topit și răcorit).

Se adaugă ceapa tăiată fin în amestecul de brânză cu unt și smântână și se condimentează cu sare, după gust.

Se ung feliile de pâine (prăjită) cu pasta tartinabilă, se presară chimen și se decorează cu inelușe din ardei capia.

TIPS-URI

1

Preparați pasta cu puțin timp înainte de servire. Dacă o preparați mai înainte, păstrați-o la frigider până ce trebuie să o întindeți pe feliile de pâine.

2

Folosiți brânză de vaci bine scursă, pentru ca pasta să nu fie apoasă.

3

Smântâna trebuie să fie groasă, nu subțire.

4

Tăiați fin ceapa roșie.

5

Cui îi place chimenul, poate să-l adauge și în compoziție, nu să-l folosească doar la decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pasta tartinabila din branza de vaci, cu ceapa rosie si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec de ciuperci