Aperitiv mamaliga in straturi

de claudiaO in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2019 | 3616 vizualizari

 

O mâncare delicioasă, o altfel de lasagna :)) sau lasagna țărănească cum a denumit-o Edi.

 

INGREDIENTE

  • 600 g mălai
  • 2 l apa
  • 2 lgte sare
  • 300 g telemea veche de oi
  • 4 cârnați de casa afumati
  • 250 g bacon
  • 400 g branza de burduf
  • 200 g branza Raclette cu piper
  • 3 ouă
  • 4 linguri smantana
  • Unt pt uns tava
  • 1 praf de busuioc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv mamaliga in straturi:

Începem mâncarea noastră cu mămăliga.  Punem apa in tuci, sare si, cand e călduță, turnam jumate din cantitatea de mălai. Fierbem pana dispare spuma formată deasupra, apoi punem restul de mălai si lăsăm să fiarbă bine, amestecând din cand in cand. Trebuie să iasă o mămăligă nu prea tare.

Carnatii ii tăiem feliute si ii rumenim usor in ulei. Ii scoatem pe o farfurie sa se scurgă de surplusul de grăsime. Telemeaua o razuim pe razatoarea cu gauri mari. Burduful il tăiem felii. 

Luam o tava mai înaltă, o ungem cu unt, apoi punem un strat de mămăligă. Peste ea adăugăm carnatii, 3 sferturi din telemea, 3 sferturi din burduf, si tot asa bacon. Acoperim cu mămăliga, apoi punem restul de burduf si telemea. Deasupra punem fasii de Raclette.

Dam la cuptor vreo 20 minute, apoi batem ouăle cu smantana si turnam deasupra. Presaram putin busuioc si mai lăsăm la cuptor pana se românește usor.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Am servit cu smantana deasupra, dar merge si fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mamaliga in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hachis Parmentier