Aperitiv coltunasi ardelenesti

de dantes in Aperitive / Garnituri, 12 Dec 2017 | 4114 vizualizari

 

Reteta Romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 250 g faina
  • 50 g branza telemea
  • 1 ceapa
  • boia
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv coltunasi ardelenesti:

Se fierb cartofii, se lasa la racit. Se curata si se dau prin razatoare.

Impartim cantitatea de cartofi in doua. O parte o amestecam cu faina si putina sare pana obtinem o coca elastica pe care o intindem intr-o foaie, nu prea subtire si o decupam in cercuri cu diametru de 6-8 cm. 

Taiem ceapa marunt si o calim in ulei, adaugam boia si cand ceapa este calita, oprim focul si o amestecam cu cealalta parte de cartofi si branza data pe razatoare; condimentam dupa gust cu sare si piper.

Din compozitia obtinuta, punem cate o lingura pe fiecare cerc de aluat si formam coltunasii, avand crija sa fie bine lipite marginile. Punem coltunasii la fiert, in apa fierbinte, circa 10 minute, apoi ii scoatem din apa si ii scurgem bine si ii prajim in ulei fierbinte pana devin aurii.

TIPS-URI

1

Daca tineti post, telemeaua se poate inlocui cu tofu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv coltunasi ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]