Aperitiv chiftelute cu ton

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2018 | 4012 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelutele de ton am folosit

  • 2 cutii, 160 g fiecare, conserva de ton
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • patrunjel verde, tocat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 3 felii paine inmuiate in lapte si stoarse bine
  • sare
  • piper
  • 3 oua
  • 150 g sunca (porc, pui, curcan – afumata)
  • ulei pentru prajit
  • optional-pesmet

Pentru garnitura

  • 6-7 cartofi medii, taiati cubulete
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri condiment pentru cartofi
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chiftelute cu ton:

Mod de preparare Chiftelute cu ton
Da prin masina de tocat, pe rand, ceapa curatata, cartoful spalat si curatat, sunca si patrunjelul.

Pune-le pe toate intr-un bol.

Scurge bine tonul si adauga-l peste celelalte ingrediente.
Pune si painea stoarsa bine si condimentele – boiaua, sare si piper dupa gust.
Initial am adaugat in compozitie un ou, dar, treptat, am mai pus cate unul dupa ce s-a incorporat precedentul.
Cu mana framanta bine compozitia. Dupa ce amestecul e omogen mai adauga un ou, amesteca si pune si ultimul.
Amesteca, in mod circular, timp de 5 minute.
Doar daca este cazul si compozitia ti se pare prea moale, adauga pesmet, dar incearca sa nu, astfel chiftelutele vor iesi moi si pufoase, nu uscate 

Da vasul la rece pentru 20 minute, apoi, cu mainile umede, formeaza bilute de compozitie pe care le asezi pe-o planseta.

Intre timp cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, amesteca-i cu condimentul Vegeta si uleiul, pune-i intr-o tavita in care ai pus hartie pentru copt si da-i la cuptor, la 200 grade, pentru 25 -30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftelute cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de carne