Amandine

de Dea_Dea in Prajituri, 22 Mar 2013 | 7108 vizualizari

 

O prajitura super gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6oua,
  • 2 linguri apa,
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri ulei,
  • 2 linguri cacao,
  • 8 linguri faina
  • CREMA:
  • 150g zahar pudra
  • 250g unt,
  • 3 galbenusuri,
  • 3linguri cacao
  • SIROP
  • 500ml apa,
  • 2 plicuri cu capuccino de ciocolata
  • 5 linguri de apa
  • GLAZURA
  • 200g ciocolata(una amaruie ,una cu lapte),
  • 150g smantana lichida de frisca,
  • 50g unt.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

BLAT:

Albusurile cu apa  se bat spuma tare impreuna cu zaharul.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei,la urma faina amestecata cu cacao.Se pune la copt in tava cu hartie de copt cam 40 min la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua.

CREMA:

Totul se amesteca la rece cu mixerul, in ordinea scrisa.

SIROP:

Se pun toate odata pe foc.Se lasa 1 -2 min sa fiarba apoi se raceste.

GLAZURA:

Se pun pe foc si se amesteca continuu.Cand s-a topit totul se ia de pe foc, se mai amesteca sa se omogenizeze.

Se insiropeaza prima jumatate de blat, se pune toata crema, se aseaza a 2 a jumatate de blat, se insiropeaza.

Se lasa la frigider 2-3 ore.
Glazura se face cand scoatem blatul din frigider si se toarna asa calda in centrul blatului.Daca ciocolata este buna , glazura va curge usor si acopera totul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]