A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Pak choi cu pui

Postat de: dantes in Pui

Pak Choi-ul se spala foarte bine, daca are frunze ingalbenite, acestea se indeparteaza si se taie pe lung, in patru. Se incinge uleiul intr-un vas, se adauga usturoiul taiat fin si dupa cateva...Citeste continuarea

Briose cu cacao si banane

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ouale se mixeaza cu un praf de sare.  Zaharul si laptele se pun intr-o craticioara la foc pana cand se topeste zaharul, apoi aceasta...Citeste continuarea

Turta dulce rapida si pufoasa

Postat de: ladydi in Dulciuri

Ideal ar fi sa preparam noi amestecul de condimente din condimente proaspat rasnite. Eu le-am avut pe toate macinate deja, mai putin cuisoarele, pe care le-am pisat cu ciocanul pentru...Citeste continuarea

Fursecuri 1 - 2 - 3

Postat de: Criss in Prajituri

Se spumeaza untul moale cu zaharul pudra. Se adauga oul si se omogenizeaza. La final, se adauga faina, amestecand cu o spatula pana se formeaza un aluat destul de moale si cremos, care se...Citeste continuarea

Mancare de orez cu rosii...

Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de post

Se spala orezul in doua ape, apoi se lasa la hidratat in apă, cat sa fie acoperit, pana pregatim celelalte ingrediente. Se curata legumele si se toaca in cuburi, respectiv rondele, apoi se...Citeste continuarea

Salata de taitei cu dressing din...

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se decongeleaza crevetii, daca este cazul si se indeparteaza carapacea, lasand capul si coada. Cu un cutit, se face o incizie pe spatele fiecarui crevete si se indeparteaza vena.  Se...Citeste continuarea

Biscuiti cu miere 2

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Untul se taie cuburi si se amesteca bine cu zaharul, pana devine o pasta. Se adauga esenta de vanilie si mierea. Adaugam faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt, sarea si oul....Citeste continuarea

Paine de casa cu iaurt

Postat de: stefy_a in Piine

Faina se amesteca cu drojdia uscata, intr-un vas si apoi se adauga iaurtul amestecand. Se adauga sarea si treptat apa, se amesteca bine pana rezulta aluatul. La final, se adauga putin cate putin,...Citeste continuarea

Ciorba de potroace de curcan cu...

Postat de: Nadyne in Ciorbe

     Spalam si taiem, daca e nevoie, tacamurile si le punem la fiert in apa rece.      Spumam si lasam sa fiarba bine carnea.     Intre timp,...Citeste continuarea

Turta dulce, cu merdenchi (fara zahar)

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Într-un castron, se pune untul moale, apoi se pune un praf de sare; se toarnă 150 ml merdenchi și condimentele proaspăt măcinate. Se omogenizează scurt, apoi se adaugă oul întreg...Citeste continuarea

Bougatsa

Postat de: katty in Dulciuri

Punem laptele la foc. Frecam ouale intregi cu zaharul, pana se albesc, apoi adaugam faina si amestecam, turnand cate putin lapte rece pana se omogenizeaza bine si nu mai sunt cocoloase. Turnam...Citeste continuarea

Iepure cacciatore

Postat de: katty in Iepure

Transam iepurele spalat, in bucati potrivite. Asezam iepurele intr-un vas adanc si punem peste el foile de dafin, piperul, vinul si morcovul taiat rondele subtiri. Acoperim vasul si il dam la rece...Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă fara...

Postat de: amalia01 in Prajituri

Salam de biscuiţi, reţetă fara zahar Biscuitii ii sfarami cu mana, astfel incat sa mai ramana si bucati printre ei ( ca doar nu facem parizer!). Pui la fiert apa cu zaharul Green Sugar...Citeste continuarea

Aripioare in sos de mustar

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai, pregatim sosul de mustar intr-un castron: punem mustarul, diluam cu apa, adaugam mierea, sare si piper dupa gust, ardei boia si oregano, busuiocul si patrunjel uscat. Dam aripoarele...Citeste continuarea

Fursecuri fragede

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Scoatem untul din frigider cu 20 de minute inainte sa ma apuc de aluatul pentru fursecuri. Intr-un bol incapator, punem faina, zaharul pudra, cele 2 galbenusuri de ou, praful de sare si untul...Citeste continuarea

Saleurile lui Mos Craciun

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Amesteci cu degetele faina impreuna cu margarina, pana cand obtii un aluat nisipos. Adaugi sarea, iaurtul in care ai stins praful de copt si, la final, otetul. Framanti totul pana cand obtii...Citeste continuarea

Ecleruri asortate

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc si adaugam faina, praful de copt impreuna cu un varf de cutit de sare. Amestecam energic si apoi...Citeste continuarea

Prajitura frageda cu mere, de post

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Aluatul: Margarina moale, lasata cateva ore la temperatura camerei, o punem intr-un bol cu zaharul, apa si uleiul. Le amestecam bine cu o lingura. Adaugam jumatate din faina cernuta,...Citeste continuarea

Poale-n brau (prajite)

Postat de: Jymy in Dulciuri

Se cerne faina intr-un vas incapator. Se adauga drojdia pasata cu o lingurita cu zahar, se acopera cu putina faina si se lasa la dospit, pentru 15-20 de minute. Se adauga ouale, un praf de sare si...Citeste continuarea

Sarmale manastiresti

Postat de: Ksenya in Mancaruri de post

   Desfacem capatana in frunze, daca este prea acra, o trecem prin jet de apa si o lasam la scurs.Pregatim frunzele penru umplut, scotandu-le cotoarele. Pasatul il spalam in mai...Citeste continuarea

Friptura din carne de strut

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Sosul de soia, muștarul și uleiul de măsline se amestecă până se omogenizează. Se unge carnea de struț decongelată, ce se pune într-un vas de sticlă, de preferat, se...Citeste continuarea

Supa din carne de strut

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Carnea de struț se pune la fiert în oala minune sau aparatul de gătit CrockPot, cu apă rece, cca. 1 oră, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și mărunțite. Se...Citeste continuarea

Prajitura Fulg de nea

Postat de: licurici_lra in Prajituri

Pentru blat, se mixeaza galbenusurile cu apa si zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri. Se...Citeste continuarea

Fursecuri-semiluna cu portocala si...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se freaca untul sau margarina cu zaharul vanilat, mierea, se adauga albusul batut spuma, un praf de sare, praful de copt si se incorporeaza treptat faina, amestecand si framantand pana...Citeste continuarea

Ficat de porc in stil italian cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se spala ficatul bine si se transfera intr-un vas adanc. Se acopera cu apa si se lasa cateva ore, schimband apa frecvent, pana cand aceasta nu mai devine rosie.  Se amesteca malaiul cu...Citeste continuarea

Pilaf cu fasii de carne de porc in...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se amesteca toata ingredientele pentru marinada, se adauga peste carnea de porc si se lasa cel putin 2 ore la marinat.  Se dizolva cubul concentrat in 600 ml de apa fierbinte.  Se...Citeste continuarea

Tilapia cu sos de unt si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Peste

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Se taie cartofii mai mari in sferturi, iar cei mici in jumatati. Se presara condimentele deasupra, se stropesc cu ulei si se transfera pe o...Citeste continuarea

Cocktail Dutch Courage

Postat de: Satisfyyourcravings in Cocktail

Se amesteca toate ingredientele intr-un shaker cu gheata.  Se umple un pahar inalt cu gheata si mixul obtinut anterior.  Se orneaza cu o felie de lamaie. Citeste continuarea

Tort Padurea Neagra

Postat de: Oana in Dulciuri

Incepe cu blatul: Separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare si cu zaharul si zaharul vanilat, pana obtii o bezea tare Adauga apoi galbenusurile si...Citeste continuarea

Cornulete cu gem de prune si nuca...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se pun intr-un castron vinul, uleiul, drojdia proaspata, sarea, esenta de vanilie si faina (treptat) si se amesteca, framantandu-se apoi pe masa de lucru, pana cand se obtine un aluat nelipicios....Citeste continuarea

Pilaf cu carne de curcan

Postat de: ella87 in Curcan

Luam carnea de curcan si o punem la fiert, luam spuma si lăsăm la foc mediu, cca. 40min. Intr-o cratiță, punem carnea fiarta si tăiată în bucățele mai mici, o punem la prăjit...Citeste continuarea

Fursecuri cu kaki II

Postat de: ladydi in Dulciuri

Dizolvam bicarbonatul in pulpa de kaki. In alt bol, amestecam faina, scortisoara si sarea. Frecam untul cu zaharul, până se topeste acesta din urma, adaugam ouale si pulpa de...Citeste continuarea

Foietaj cu crema de branza si capsuni

Postat de: gatiticuspor in Dulciuri

Amestecati crema de branza cu zaharul si esenta de vanilie, pana ce obtineti o crema omogena. Taiati aluatul de foietaj in patrate cam de 10X10 cm si impaturiti patrtul incat sa obtineti un...Citeste continuarea

Fursecuri cu portocala si ghimbir

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Untul rece, dar moale, se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos, se adauga coaja de portocala, faina si pudra de ghimbir si se mixeaza in continuare, cand se formeaza aluatul, se opreste...Citeste continuarea

Tort de ciocolata

Postat de: Meea in Torturi

         Eu am copt blaturile pe rand, insa voi puteti sa faceti un blat din toate ingredientele si apoi sa il taiati in trei.        ...Citeste continuarea

Navarin de tap a la Diana

Postat de: ladydi in Mancaruri cu carne

Spalam carnea si o punem la fiert. O spumuim bine, mai adaugam apa rece si sare si o lasam sa fiarba bine.Dupa ce a fiert carnea, o scoatem din oala si o lasam se se racoreasca. Intre...Citeste continuarea

Briose cu dovleac, merisoare si...

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un vas, amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul. Amestecam crema de branza cu zaharul si oul si le lasam deoparte ptr umplutura. Mixam intr-un castron piureul de dovleac rece cu...Citeste continuarea

Supa de praz cu perisoare

Postat de: katty in Supe

  Curatam morcovul si il taiem cubulete. Spalam tijele de praz, le curatam si le taiem rondele de aproximativ 1 cm. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs, sare, piper negru...Citeste continuarea

Prajitura desteapta

Postat de: Nadyne in Dulciuri

     Pentru inceput, topim untul si-l lasam la racit.      Separam ouale. Galbenusurile se mixeaza cateva minute cu zaharul, pana cand obtinem o...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: Nadyne in Aperitive / Garnituri

     Se bat bine ouale cu laptele si smantana, se adauga faina in ploaie, praful de copt si se omogenizeaza aluatul.     Adaugam cascavalul ras, sunca si ardeiul taiate...Citeste continuarea

Prajitura Rafaella

Postat de: loredanaaa in Dulciuri

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul, galbenusul si apoi se adauga faina amestecand cu o paleta de sus in jos. Se adauga...Citeste continuarea

Placinta cu dovlecei si morcovi

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Ouale se amesteca bine cu uleiul care se toarna treptat. Faina se amesteca cu praful de copt, se pune peste oua si se amesteca bine. Dovlecelul se da pe razatoarea mare si se lasa deoparte...Citeste continuarea

Prajitura cu blat de cocos si crema...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se incorporeaza apoi faina si nuca de cocos.  Se tapeteaza o tava cu hartie...Citeste continuarea

Prajitura cu banane, crema de...

Postat de: Nadyne in Dulciuri

     Pentru inceput, ne ocupam de crema de vanilie.    Laptele, zaharul, ouale si amidonul se amesteca si se pun la fiert intr-o cratita antiaderenta. Se amesteca...Citeste continuarea

Cornete umplute cu crema de branza

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Aluat: Intr-un vas, se pune faina si se amesteca cu  sarea . Intr-o craticioara,se pun cei 100 ml  lapte  sa se incalzeasca usor, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia...Citeste continuarea

Somn aromat la cuptor

Postat de: amalia01 in Peste

Pestele il speli bine sub jet de apa rece, apoi il portionezi in 5 felii. Lamaile le speli bine. Storci zeama de la o lamaie, iar pe cealalta o tai felii. Pestele il condimentezi putin cu...Citeste continuarea

Briose Caciula lui Mos Craciun

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Eu am dublat cantitatile, pentru ca aveam nevoie de mai multe ''caciulite''. Mai intai, am amestecat faina cu cacao, bicarbonat, praf de copt si sare. In alt vas, am pasat bine bananele, am...Citeste continuarea

Clatite Cappuccino

Postat de: EuDeniss in Dulciuri

Inainte de a ne apuca sa facem aluatul de clatite, fierbem 250 ml apa, dizolvam intr-o cana, cele 2 plicuri de Cappuccino (eu am folosit Cappuccino Clasic, dupa preferinte puteti sa folositi cu...Citeste continuarea

Stelute si bulgarasi aperitive de...

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai, am decupat, cu ajutorul unui cutter sub forma de stea, painea toast, apoi cu acelasi cutter, sunca si cascavalul, iar cu o forma mai mica de stea, am decupat ardeiul rosu, castravetele...Citeste continuarea

Oameni de Zapada.....aperitive

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai, am pregatit compozitia. Am omogenizat branza dulce cu branza de oaie si untul moale si le-am dat la frigider peste noapte. Tot seara, am fiert morcovii de dimensiuni diferite, i-am...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]