A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Rulouri cu crema de cremsnit

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai, lasam aluatul de foietaj la dezghetat, apoi il taiem intindem putin cu sucitorul sa devina mai subtire. Taiem fasii de cca 1 cm latime si le rulam pe cornete sau pe sulurile facute din...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: sufletista in Supe/Ciorbe

Oasele de vita le spalam si punem intr-o oala cu apa. Spumam de cate ori este nevoie, dupa care adaugam cartofi taiati, zarzavatul, ceapa tocata marunt, cimbrul, foaia de dafin; lasam sa fiarba...Citeste continuarea

Trigoane cu mere

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Foile de placinta se lasa la decongelat. Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand...Citeste continuarea

Mere in foietaj

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Merele se spală, se curăţă de coajă şi se scobesc de cotor. Se presară din abundenţă cu zahăr fin amestecat cu arome (eu am găsit la Lidl  asemenea amestecuri pentru...Citeste continuarea

Reteta delicioasa de mezel de casa...

Postat de: sufletista in Mezel de casa

Preparare Reteta delicioasa de mezel de casa - pastrama de porc Carnea (dupa ce am spalat-o si am sters-o cu un prosop), am sarat-o pe ambele parti, o dam la rece 30 min. Intr-un bol, se...Citeste continuarea

Slanina afumata

Postat de: sufletista in Mezel de casa

Slanina proaspata se sareaza bine pe ambele parti, dupa care se lasa 2 zile intr-o incapere racoroasa. Dupa cele 2 zile, se taie cu cutitul un pic in mijloc, dupa care se leaga cu sarma cate 2...Citeste continuarea

Racitura de porc

Postat de: mirela0911 in Porc

Se spala bine bucatile de carne, cap, picioare apoi se asaza intr-o oala de inox inalta si se toarna apa, cat sa treaca peste ele de 2-3 degete. Se curata ceapa si se pun intregi in oala si 1 lg...Citeste continuarea

Grisine cu ierburi aromate

Postat de: Anett in Aperitive / Garnituri

In apa calda, se amesteca drojdia si se lasa sa se odihneasca. Intr-un bol mare, amestecam faina, drojdia, uleiul, cascavalul, iaurtul si ierburile aromate, framantam bine pentru cateva minute,...Citeste continuarea

Sarmale in cuib

Postat de: ladydi in Mancaruri cu carne

Tocam ceapa marunt, spalam orezul si le punem intr-un castron peste carnea tocata. Amestecam si adaugam sare, piper si cimbru si omogenizam. Punem lecio si 1 lingura de bulion si amestecam...Citeste continuarea

Tort cu clementine si migdale

Postat de: simona72 in Torturi

Pentru blat: mixam albusurile impreuna cu praful de sare si zaharul, pana se formeaza o bezea ferma. Adaugam esenta de migdale, mixam pana la incorporare. Adaugam faina de migdale si faina de...Citeste continuarea

Chec cu banane si ciocolata

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Se amestecă romul cu zeama de portocală, se adaugă fructele deshidratate și coaja de portocală și se lasă la înmuiat.  Bananele se fac piure. Separat, se bate untul la...Citeste continuarea

Stufat cu iepure

Postat de: sufletista in Iepure

Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu sare, rozmarin, boia de ardei, se spumeaza de cate ori este nevoie. Intr-o tigaie, adaugam uleiul, untura si cand s-a incalzit, adaugam carnea pe...Citeste continuarea

Peste afumat

Postat de: silvianart in Peste

Pentru cine are posibilitatea, la curte, intr-un butoi de tabla 200 kg, fara fund, legam pestele cu sfoara de coada si il atarnam in butoi. Pestele cu o zi inainte a fost curatat, sarat si scos la...Citeste continuarea

Prajitura sarbeasca, Tunischi

Postat de: ladydi in Dulciuri

Ungem o tava patrata (eu am avut dreptunghiulara) cu ulei si presaram nucile taiate. Separam albusurile de galbenusuri si preparam aluatul pentur blat din cele 8 albusuri batute spuma....Citeste continuarea

Iepure la cuptor

Postat de: silvianart in Iepure

Cu o seara inainte, punem iepurele portionat in bucati, in apa cu otet. A doua zi, in blender pasam ceapa, usturoi, ulei, 50 ml din bere. Amestecul il combinam cu berea ramasa, piper, sare,...Citeste continuarea

Negresa cu glazura de ciocolata

Postat de: VanessaAli in Prajituri

La blat : Separam ouale si mixam albusurile cu sarea si zaharul, pana se topeste, apoi turnam peste galbenusurile amestecate cu ulei. Amestecam cu o lingura. Incorporam laptele, apoi adaugam...Citeste continuarea

Negresa cu portocala si fulgi de...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Untul se topeste, in el se topeste ciocolata, apoi se pune zeama de portocala si coaja, vanilia, se omogenizeaza, apoi se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca din nou. Albusurile se bat...Citeste continuarea

Chifle americane- New England Fantan

Postat de: RuxyRux in Piine

1. Se pregateste o tava cu forme de briose care se ung usor cu unt. Se amesteca drojdia cu laptele batut si zaharul si se lasa deoparte 15 min. 2. Intr-un vas, se incalzeste laptele cu 40 gr...Citeste continuarea

Paine de casa cu iaurt, ulei de...

Postat de: violeta30 in Piine

Am pus faina intr-un castron ca sa se incalzeasca. Am pus cartofii la fiert cu sare, taiati cubulete in apa de doua ori cat cartofii, se lasa la fiert pana se inmoaie bine si se vor sfarama....Citeste continuarea

Acordeon cu sunca si dovlecei

Postat de: Mutulica in Aperitive / Garnituri

Feliile de dovlecel, sunca si cascaval se asaza pe cant, alternativ, in tava. Stropim cu ulei de masline si condimentam cu sare si piper.  Asezam rosii cherry pe toata suprafata si dam la...Citeste continuarea

Bombe cu visine

Postat de: loredanaaa in Dulciuri

  Într-o  cratiță, se pune laptele si zaharul și se da la foc, amestecând pana se topește, cam 3 minute .   Se adauga 2 linguri de cacao si se lasa sa mai...Citeste continuarea

Cotlet de porc la cuptor stropit cu...

Postat de: amradu in Porc

1. Se ia cotletul de porc, se presara pe toate partile cu sare, piper, pulbere de usturoi, chili si boia iute, apoi se topeste untul in tigaie antiaderenta, se trage la tigaie cotletul pe toate...Citeste continuarea

Salata de pui cu ciuperci si maioneza

Postat de: aliliana in Salate

Carnea de pui spalata se pune la fiert, in apa cu sare. Cand este gata, se scoate din apa, se pune intr-o strecuratoare, la scurs. Se toaca marunt si se pun intr-un bol. Ciupercile se scurg si ele...Citeste continuarea

Biscuiti Ferrero Rocher

Postat de: Anett in Dulciuri

Intr-un bol, amestecam faina, praful de copt, zaharul vaniliat, pudra de cacao si zaharul,  apoi adaugam untul care este la temperatura camerei, laptele, galbenusul si sarea. Cand aluatul...Citeste continuarea

Prajitura cu gem de mure si bezea

Postat de: aliliana in Dulciuri

Aluat fraged: intr-o cratita se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, pana ce se obtine o crema. Separat, faina cernuta cu praful de copt si untul se framanta bine. Se amesteca cu galbenusurile,...Citeste continuarea

Fursecuri cu gutui si prune

Postat de: roman in Dulciuri

Untul se mixeaza impreuna cu zaharul pudra, iar cand compozitia devine spumoasa se adauga treptat galbenusul si esenta de vanilie. Intr-un bol, se amesteca faina cu un praf de sare si cu un plic...Citeste continuarea

Salata de telina cu maioneza

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Telina se curata de coaja, se spala, se taie felii, dupa care se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert, o scurgem de apa, o lasam sa se raceasca bine, dupa care o tocam (sau o dam pe...Citeste continuarea

Bomboane Raffaello, desertul care...

Postat de: stefy_a in Dulciuri

Cum se prepara Bomboane Raffaello, desertul care cucereste prin gust si aroma fina a nucii de cocos Untul se mixeaza cu zaharul pudra, pana se obtine o spuma usoara. Se adauga laptele...Citeste continuarea

Piept de pui cu porumb, ardei si...

Postat de: licurici_lra in Pui

Pieptul de pui se taie cubulete, ardeiul bastonase, iar cascavalul se da pe razatoare. Bucatile de piept de pui se asaza intr-un vas termorezistent, se pune sare si piper, apoi se...Citeste continuarea

Chiftele cu ceapa

Postat de: sufletista in Vita

Marinata. Curatam ceapa, o spalam, dupa care o taiem solzisori, o punem intr-un bol, peste care adaugam apa si otetul. Lasam la marinat cateva ore. Chiftelele. Intr-un bol, adaugam carnea...Citeste continuarea

Chec cu nuca de cocos

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Dam drumul la cuptor.  Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adăugăm zaharul treptat si mixam pana se topeste. Adăugăm galbenusurile si laptele, mixand până se omogenizeaza...Citeste continuarea

Tochitura a la Motan

Postat de: MotanLaOale in Porc

Carnea se taie bucati potrivite. Carnatii se taie la 3 cm si cei grosi felii de 1 cm. Costita se taie cuburi mai mari. Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc bucatile de carne 8-10...Citeste continuarea

Cornulete cu nuca

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluatul. Cernem faina intr-un bol mai mare, adaugam coaja de portocala, sare, zaharul, praful de copt, amestecam bine dupa care facem o adancitura in mijloc, adaugam galbenusurile batute cu apa...Citeste continuarea

Rata la cuptor

Postat de: ladydi in Rata

Se ia ratoiul, se scapa de fulgi si tuleie si se parleste. Il crestam pe piept si pe spate, cu un cutit cu lama subtire si il frecam bine cu sare. Introducem in ratoi o lamaie, o crenguta...Citeste continuarea

Toba de pasare

Postat de: ladydi in Curcan

Dezosam pulpa si pieptul de pasare si le taiem in fasii lungi si subtiri. Presaram boia, busuioc, sare si piper dupa gust. Adaugam usturoiul pisat si pudra de gelatina si amestecam bine....Citeste continuarea

Pachetele cu urda si stafide

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Dezghetam aluatul.  Dam drumul la cuptor.  Urda o amestecam cu zaharul, coaja de portocale si stafidele.  Intindem aluatul. Il tăiem dreptunghiuri. Punem umplutura si...Citeste continuarea

Jumari traditionale

Postat de: MotanLaOale in Porc

Se taie slanina si fleica in bucati mai mari (4x4 cm). Se pun pe foc intr-un vas cu fundul gros (cel mai bun este un tuci), se pune apa si se acopera vasul cu un capac. Se lasa la foc mic...Citeste continuarea

Tort cu fructe

Postat de: sufletista in Torturi

Prima data, pregatim blatul. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul,...Citeste continuarea

Tort cu frisca, iaurt si fructe

Postat de: cristinutanicolita in Torturi

Dam drumul la cuptor.  Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adăugăm treptat zaharul, galbenusurile. Punem si faina cu praful de copt amestecând cu o spatula sau lingura de...Citeste continuarea

Biscuiti cu mac ornati cu mousse de...

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Pentru mousse de ton:  Tonul se scurge bine de ulei, se pune intr-un castron, impreuna cu branza pufoasa si patrunjelul tocat marunt. Se paseaza totul cu un blender, pana devine o pasta....Citeste continuarea

Ciuperci umplute -Reteta nr. 50

Postat de: Nadyne in Aperitive / Garnituri

Taiem cubulete cascavalul si jambonul, ceapa o curatam si o taiem pestisori. Curatam ciupercile si rupem piciorusele. Asezam palarioarele intr-o tava si in fiecare, punem cateva cuburi de...Citeste continuarea

Chiftelute la cuptor

Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri cu carne

Dam drumul la cuptor.  Curatam ceapa, o spalam si o dam prin robot.  Painea o stoarcem bine. Amestecam toate ingredientele.  Tapetam o tava cu hartie de copt. Formam...Citeste continuarea

Fasole scazuta la slow cooker...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Fasolea se alege, se spala si se pune in apa rece de seara pana dimineata. Dimineata, se pune la fiert in alta apa, 10 minute dupa ce clocoteste. Se scurge de apa in care a fiert, intr-o...Citeste continuarea

Cheesecake cu avocado

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-o cratita, adaugam galbenusurile, zaharul, faina si amestecam, adaugand treptat laptele; punem pe foc amestecand continuu, pana ce se ingroasa ca o budinca. Acoperim cu folie alimentara si...Citeste continuarea

Piure de napi, cartofi si morcovi

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Punem napii la fiert in coaja, in apa rece cu putina sare. Curatam cartofii si morcovul, ii taiem cum dorim si ii punem la fiert si pe acestia in apa rece cu sare. Cand sunt fierti napii...Citeste continuarea

Tarta cu portocale

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Dam drumul la cuptor.  Tava pentru tarta o ungem cu unt si o tapetam cu faina.  Batem albusul spuma cu un praf de sare. Adăugăm zaharul treptat si mixam pana se topeste....Citeste continuarea

Cornuri

Postat de: silvianart in Dulciuri

Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus, framantam bine, (atentie la consistenta aluatului, sa fie ok la atingere, daca nu, adaugam treptat faina, dar dupa ce, in prealabil, am framantat...Citeste continuarea

Mic dejun rapid si sanatos

Postat de: silvianart in Aperitive / Garnituri

Discul de paine se frige in putin ulei masline, pe ambele parti, se sareaza, se scoate pe farfurie, se freaca cu usturoiul. Rosiile se trag la tigaie rapid, sub 1 min. in ulei masline. Rucola se...Citeste continuarea

File de peste pe pat de orez

Postat de: silvianart in Peste

Ungem pestele cu ulei masline, saram, piperam, punem deasupra alunele si dam la cuptor pentru aproximativ 20-25 min. la 130 grade C. Orezul il fierbem, saram, si ii adaugam lingura de unt pentru...Citeste continuarea

Carne porc pe pat de rucola

Postat de: silvianart in Porc

Tragem la tigaie carnea in unt, foarte rapid (1 min.maxim pe ambele parti), timp in care o si condimentam cu sare, piper, stoarcem 1/2 lamaie peste carne; o punem la cuptor, la 200 grade C, pentru...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]