A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata cu cartofi

Postat de: andaoana in Salate

Incepem prin a curata si a fierbe cartofii. Pentru ca eu ajung acasa destul de tarziu, am optat pentru a-i fierbe taiati direct cubulete, dar voi, daca aveti mai mult timp, ii puteti coace sau...Citeste continuarea

Salata calda de fasole

Postat de: andaoana in Salate

Fasolea o punem intr-o strecuratoare (daca este fasole din conserva) si o clatim cu apa rece. O lasam sa se scurga bine. Spanacul il spalam bine, frunza cu frunza. Ceapa rosie o taiem...Citeste continuarea

Salata cu nuci si parmezan

Postat de: nadea68 in Salate

Salata o curatam si o spalam. Luam un bol in care punem ingredientele noastre. Salata taiata sau cum am avut eu cu frunzulite mici, am pus-o intreaga. Adaugam nucile taiate mai grosier,...Citeste continuarea

Stiuca in sos meunier

Postat de: elucubratiiculinare in Salau

Se spală fileurile de pește și se lasă la scurs. Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. Se bat cele 2 ouă într-o farfurie. Se cerne făina într-o farfurie...Citeste continuarea

Medalion de crap cu salsa de rosii...

Postat de: elucubratiiculinare in Crap / Caras

Medalioanele de crap se spală, se condimentează cu sare și piper. Se pun pe grilul/grătarul încins și se lasă 3-5 minute pe fiecare parte. SALSA: Sparanghelul se spală, se...Citeste continuarea

Tarta cu mere si mascarpone

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi...Citeste continuarea

Ciorba din sira de porc

Postat de: Pungasa_Rogue in Ciorbe

Se portioneaza carnea, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Ceapa se curata de foi si se spala. Telina se curata de...Citeste continuarea

Briose cu nuci pralinate

Postat de: katty in Dulciuri

Pregatim mai intai nucile pralinate. Intr-o craticioara cu fundul gros, punem zaharul. Asezam craticioara la foc mic, pana zaharul se caramelizeaza frumos, agitand din cand in cand craticioara....Citeste continuarea

Salata de quinoa cu mozzarella

Postat de: katty in Salate

Spalam bine quinoa, in cateva ape. Punem quinoa intr-o craticioara impreuna cu 2 cescute de apa si un praf de sare si o fierbem pana absoarbe toata apa, apoi o lasam la racit. Taiem avocado...Citeste continuarea

Salata de naut

Postat de: katty in Salate

Scurgem nautul si il clatim sub jet de apa rece. Curatam avocado de coaja si scoatem samburele.  Punem nautul si avocado intr-un castron si, cu o furculita, frecam pana obtinem o crema,...Citeste continuarea

Cheesecake cu lime si zmeura...

Postat de: Criss in Torturi

Pentru crusta, se macina biscuitii, se amesteca cu zaharul pudra, se adauga untul topit si se omogenizeaza. Se pune aceasta compozitie intr-o tava de tort, pe fundul careia am pus hartie de copt...Citeste continuarea

Salata de sfecla cu morcov

Postat de: eumimi in Salate

Mai intai, curatam sfecla de coaja, apoi o dam pe razatoarea mare. Morcovul il dam tot pe razatoarea mare (eu l-am dat pe lung, sa imi iasa fasii mai lungi), la fel si ardeiul. Intr-un bol...Citeste continuarea

Biscuiti cu nutella

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Din aceasta cantitate, ne iese o tava de biscuiti. Se mixeaza albusurile spuma ca pentru bezea, sa devina ferme, se adauga lingura cu lingura nutella si se mixeaza bine dupa fiecare, apoi se...Citeste continuarea

Paine cu ou, unt si lapte

Postat de: Pungasa_Rogue in Piine

Se cerne faina si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. Se formeaza o adancitura in mijlocul fainii si se pun oul, sarea, zaharul si otetul. Untul si laptele se pun intr-o...Citeste continuarea

Burrito cu pui

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spalam pieptul de pui, il stergem cu niste servetele. Il taiem bucati potrivite si il batem putin cu ciocanul de snitele. Intr-un bol, amestecam uleiul, sare, piper, boia dulce, busuiocul si...Citeste continuarea

Prajitura cu pere si ciocolata

Postat de: oanapl in Prajituri

Incepi amestecand untul cu zaharul macinat, pana ce obtii o crema si se topeste zaharul, adaugi galbenusurile pe rand, esenta de rom si smantana. Cand compozitia devine omogena, adaugi ciocolata...Citeste continuarea

Kebab libanez de pui

Postat de: RuxyRux in Pui

Pieptul de pui se spala si se taie cubulete. Se prepara marinata din iaurt, ketchup si restul ingredientelor sau se adauga pur si simplu pe rand, toate ingredientele peste bucatile de pui, se...Citeste continuarea

Salata orientala

Postat de: oanapl in Salate

Speli cartofii si ii pui la fiert in coaja. Fierbi ouale timp de 10 minute. Gogosarii ii tai felii scurte si subtiri, iar maslinele le feliezi. Dupa ce au fiert, cureti cartofii si ouale de...Citeste continuarea

Salata hummus

Postat de: RuxyRux in Salate

Prima cutie de naut de scurge complet de zeama si se pune in blender. Se ia a doua cutie de naut se scurge printr-o sita si se opreste zeama, se opresc cateva boabe de naut pentru decor, apoi se...Citeste continuarea

Salata Tabouleh

Postat de: RuxyRux in Salate

Se spala salata, se taie in bucati, la fel si patrunjelul se spala, scurge si se toaca. Rosiile se taie in bucati dupa dorinta, castravetii rondele, se amesteca cu salata si patrunjelul intr-un...Citeste continuarea

Ciorba de sfecla rosie cu cartofi

Postat de: oanapl in Ciorbe

Sfecla o fierbi in coaja, apoi o cureti si o tai cubulete. Daca doresti, poti sa o tai cubulete (sau sa o dai pe razatoarea mare) si o pui la fiert cruda impreuna cu restul legumelor. ...Citeste continuarea

Tarta cu ardei copti, ciuperci si...

Postat de: oanapl in Mancare copii

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o...Citeste continuarea

Desert chec cu lamaie si mac

Postat de: Oana in Dulciuri

Mixeaza untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pana devine cremos. Adauga apoi cate un ou si mixeaza bine dupa fiecare. Pune apoi...Citeste continuarea

Papanasi cu gem de caise

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron, punem branza dulce, adaugam praful de sare, cele 2 oua, esenta de portocala, zaharul brun, zaharul vanilat si bicarbonatul de sodiu si amestecam bine pana se omogenizeaza toate...Citeste continuarea

Desert tiramisu cu capsuni

Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEI

Tiramisu, reţetă adaptata dupa cea originală Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra pana isi dubleaza...Citeste continuarea

Salata cu anchoa

Postat de: Constelatialeu in Salate

Curatam cartofii si ii taiem cubulete mici, ii punem la fiert, in apa cu sare; cand sunt fierti, ii scoatem si turnam peste ei asa calzi, 1 lingura de ulei in care a stat pestisorul anchoa,...Citeste continuarea

Salata de vara

Postat de: dantes in Salate

Rosiile cherry le taiem in doua, castravetele in felii subtiri, ardeiul gras il taiem in bucati mici. Amestecam toate legumele, adaugam putin sos de soia si o lingura de ulei de susan. Mozzarella...Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de: eumimi in Piine

Dizolvam drojdia in apa calduta, nu fiarta. Punem faina intr-un bol, adaugam drojdia dizolvata, sare si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca este nevoie mai adaugati un praf de...Citeste continuarea

Piersicute

Postat de: katty in Dulciuri

Mixam ouale cu zaharul, uleiul, praful de sare si vanilia, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Framantam bine aluatul si il dam la rece ptr 1/2 de ora. Facem bilute cat o nuca din...Citeste continuarea

Pulpa de caprioara cu sos de legume

Postat de: katty in Mancaruri cu carne

Curatam pulpa de pielite, o spalam bine si o asezam intr-o tava. Punem morcovii si pastarnacul curatate si taiate rondele, telina taiata in bucati de 2-3 cm, sare, piper, ienibahar, cimbru, foile...Citeste continuarea

Supa de pui cu rosii si galuste de...

Postat de: katty in Supe

Punem spinarile spalate bine, la fiert. Spumam bine si cand zeama este limpede, adaugam ceapa intreaga, curatata si spalata, rondelele de morcov, telina, foaia de dafin, sare si piper. Fierbem la...Citeste continuarea

Salata cu avocado, ton si ou

Postat de: katty in Salate

Taiem avocado pe jumatate, scoatem samburele, apoi il taiem cubulete. Asezam cubuletele de avocado intr-un castron si le stropim cu zeama de lamaie. Decojim ouale si le taiem cubulete. Scurgem...Citeste continuarea

Salata de ton cu porumb

Postat de: stefy_a in Salate

Se taie ceapa cubulete si se amesteca cu tonul din conserve (scurs de ulei - eu nu il scurg in totalitate) si cu boabele de porumb. Se asezoneaza cu putina zeama de lamaie, sare si piper după...Citeste continuarea

Tigaie cu ciuperci, mozzarella si...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Am curatat ciupercile de pielite si le-am taiat in sferturi. Am sotat ciupercile impreuna cu uleiul de masline, la tigaie. Sarati. Adaugati o lingura de busuioc verde tocat si...Citeste continuarea

Salata cu carne de rata pane

Postat de: mihaelar63 in Salate

Carnea de rata se desface fasii. Sarati si piperati carnea. Cu ouale batute, sare, faina, otet, lapte, se prepara un amestec. Prin acesta, se da carnea si se prajeste pe...Citeste continuarea

Salata greceasca cu paste si feta

Postat de: RuxyRux in Salate

Se fierb pastele, se scurg si se transfera in bol. Sosul se prepara amestecand uleiul de masline cu zeama de lamaie cu otetul rosu, oregano si pudra de usturoi. Castravetele se spala, se...Citeste continuarea

Gyros de pui

Postat de: RuxyRux in Pui

Pieptul de pui (spalat) se taie in fasii si se toaca cu usturoiul, menta si busuiocul. Se adauga condimentele, oregano, sarea, piperul, zeama de lamaie, otetul, uleiul de masline si se...Citeste continuarea

Salata de cartofi

Postat de: panacris in Salate

Cartofii se spală și se pun la fiert, în apa sărată, ptr. cca. 20 de minute, neacoperiti. După ce s-au fiert, se strecoară și se lasă la răcit. Ouăle se pun la fiert,...Citeste continuarea

Salata de pastai verzi cu maioneza

Postat de: eumimi in Salate

Mai intai, punem pastaile la fiert, cu un praf de sare. Separat, fierbem un ou si din galbenusul fiert + galbenusul crud + uleiul, vom face maioneza: punem galbenusurile intr-un bol,...Citeste continuarea

Macaroane cu branza

Postat de: eumimi in Paste

Pentru inceput, fierbem macaroanele si apoi le scurgem de apa. Intr-un bol mare, sfaramitam sau dam pe razatoarea mare, branza, adaugam ouale, zaharul  si zaharul vanilat si amestecam...Citeste continuarea

Cornuri cu branza si cascaval

Postat de: cristinutanicolita in Aperitive / Garnituri

Punem faina cernuta intr-un bol. Adăugăm sarea,drojdia si amestecam.  Topim untul.  Punem peste faina oul, smantana si branza rasa. Omogenizam totul si adaugam treptat laptele...Citeste continuarea

Cuiburi de spaghete cu branza

Postat de: cristinutanicolita in Spaghete

Punem apa cu sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, adaugam pastele si se fierb 7 min sau conform instrucțiunilor. Branza o faramitam sau o dam pe razatoare si o amestecam cu ouale si...Citeste continuarea

Placinta cu foietaj simplu de casa...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Intr-o cana gradata, se pun apa, uleiul, otetul, zaharul si sarea si se amesteca. Se cerne circa jumatate din faina intr-un castron si se adauga amestecul din cana. Se framanta totul, adaugand...Citeste continuarea

Briose cu citrice

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se...Citeste continuarea

Mini croissante cu gem

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Se pregateste aluatul: intr-un vas incapator, se amesteca faina cu drojdia proaspata. Se taie untul (incercati sa folositi un unt cu un procent ridicat de grasime) bucatele si se adauga peste...Citeste continuarea

Pui cu legume la cuptor

Postat de: ancutsa in Pui

  Se spala pulpele si aripioarele de pui si se parlesc, apoi se asaza in tava in care am pus un strat subtire de ulei. Se adauga si pieptul de pui, legumele preferate si doi catei de...Citeste continuarea

Rulada

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se...Citeste continuarea

Prajitura cu kaki si ciocolata neagra

Postat de: oanapl in Prajituri

Cureti 2 fructe kaki de coaja, le tai cubulete si le mixezi pana obtii o crema foarte fina. Dai ciocolata pe razatoarea mare sau o tai in bucatele. Adaugi faina, praful de copt, scortisoara si...Citeste continuarea

Rulada cu dovleac si ciocolata

Postat de: oanapl in Prajituri

Cureti dovleacul (ai nevoie de cca 300 g dovleac crud pentru 150 g piure), il tai in cubulete si il fierbi la aburi. Dupa ce este perfect fiert, stingi focul si lasi dovleacul sa se raceasca...Citeste continuarea

Placintele cu piept de pui si ciuperci

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Freci drojdia cu zaharul, apoi o diluezi cu putin lapte caldut, apoi adaugi o lingura de faina si obtii o maia pe care o lasi la dospit 10-15 minute. Cerni faina intr-un vas, faci o gaura in...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

ieri la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]