Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Salata delicioasa
Postat de: violeta30 in Mancaruri de postCantitatile difera in functie de gusturi. Am taiat rosiile cubulete, salata fasii subtiri, ceapa in bucati potrivite si maslinele rondele. Am asezonat cu sare si ulei. Se poate servi ca atare...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Mancaruri de postIntr-un vas, punem putin ulei, apa si ceapa tocata. Lasam sa se inmoaie. Curatam si spalam ciupercile. Peste ceapa, adaugam coditele ciupercutelor maruntite. Lasam sa fiarba. Taiem si ardeiul...Citeste continuarea
Desert gofre (Vafe) reteta la...
Postat de: deyutzky in DulciuriCum se prepara Desert gofre (Vafe) reteta la aparatul de facut vafe Intr-un bol, punem ouale cu zaharul si le amestecam cu ajutorul unui tel. Adaugam laptele si amestecam. Amestecam...Citeste continuarea
Ciuperci la tigaie cu branzeturi
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeSpalam ciupercile si le punem pe o sita sa se scurga. Punem untul intr-o tigaie, o transferam pe foc si cand untul s-a topit, dam drumul ciupercilor si le inabusim 2-3 minute. Ceapa verde o...Citeste continuarea
Tarta cu urzici si branza de capra
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeNu am cantarit urzicile, dar am avut o sacosica plina. Cred ca aveau mai mult de 1 kg. Cureti urzicile, le speli in 2-3 ape. Pui o oala mare cu apa, pe foc si un praf de sare si le pui la fiert,...Citeste continuarea
Chiftele de varza
Postat de: Ksenya in Mancaruri de postVarza se taie bucati si se pune pentru 4 minute, intr-o oala cu apa clocotita si putina sare. Se scoate si se lasa la scurs si racit putin. Se da prin masina de tocat si se lasa intr-un...Citeste continuarea
Cel mai bun si pufos cozonac, facut...
Postat de: Oana in DulciuriAmesteca laptele cald cu iaurtul, dizolva drojdia, pune 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina. Omogenizeaza bine si lasa sa creasca 15 minute. Cerne faina, pune un praf de sare, zaharul,...Citeste continuarea
Desert american pancakes (cea mai...
Postat de: andra001 in DulciuriÎntr-un bol, se vor mixa ouăle împreună cu zahărul, cu un tel. Se va adăuga untul topit, la temperatura camerei. Continuați mixarea. Adăugați extractul de vanilie și laptele,...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu cocos si alune...
Postat de: andra001 in TorturiBiscuiții se macină bine, apoi se adaugă untul nesărat, la temperatura camerei. Se amestecă bine, iar mixul obținut se așază ca bază, într-o tavă rotundă cu margi detașabile. Se...Citeste continuarea
Mamaliga traditionala
Postat de: andra001 in Mancaruri de postVom pregăti ingredientele prezentate mai sus, apoi vom lua o cratiță, adăugând apa rece și mălaiul. Înainte de a se pune la foc, se va amesteca ușor cu o lingură de lemn,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu aluat razuit
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAluat: Intr-un castron, am mixat margarina moale cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile, am omogenizat, apoi am adaugat oul intreg, la final, am adaugat 300 g faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Desert pasca traditionala
Postat de: Oana in DulciuriAluat : Pune drojdia proaspata in laptele caldut, pune peste doua linguri de zahar si doua de faina si amesteca bine cu un tel ca sa se dizolve drojdia....Citeste continuarea
Desert briose cu mac, capsuni si...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriCapsunile se curata de codite, se spala si se taie cubulete. Intr-un castron, se pun zaharul, untul, oul, laptele si branza si se mixeaza. Se adauga faina, praful de copt si sarea si se...Citeste continuarea
Desert briose cu cacao si nuca de post
Postat de: Valclaudia in DulciuriAm preincalzit cuptorul la 175 grade C. Am pus zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, nuca macinata, pasta de macese, uleiul, apa minerala, pudra de cacao. Am mixat. Am adaugat apoi...Citeste continuarea
Desert cozonac de post cu prune si...
Postat de: Nadyne in DulciuriToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Cernem faina într -un vas încăpător si o amestecam cu drojdia uscată si cu zahărul. Sucul il turnam in ibric...Citeste continuarea
Desert prajitura cu iaurt si mure
Postat de: oanapl in PrajituriMixezi ouale cu zaharul pana obtii o compozitie cremoasa, apoi adaugi iaurtul, uleiul si esenta de lamaie. Faina o amesteci cu praful de copt si praful de sare si o...Citeste continuarea
Tarta cu dovlecei si telemea
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeDin apa, margarina, faina ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara, il presezi usor cu mana si il dai la frigider, pentru cel putin jumatate de ora. Presari masa de lucru cu...Citeste continuarea
Placinta cu cartofi si ciuperci
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumePui cartofii la fiert, in coaja, in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii cureti de coaja si ii pasezi. Separat, pui la fiert ciupercile si apoi le toci in masina de tocat. (eu am folosit bureti,...Citeste continuarea
Pastrav prajit cu cartofi la cuptor...
Postat de: amradu in PastravPastravul se spala bine cu apa rece, dupa se da prin faina si se pune in uleiul incins si se rumeneste pe ambele parti, dupa preferinte. Cartofii se pun in tava, se dau cu sare si piper si se...Citeste continuarea
Orez copt
Postat de: amalia01 in Mancaruri de postOrezul il speli bine din 2-3 ape si apoi il pui la fiert, la foc mic, impreuna cu sarea si piperul. ( dupa gust) Cand este fiert, acoperi vasul si il lasi asa 15 minute. Legumele le...Citeste continuarea
Desert briose de vanilie cu...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriOuale, zaharul, zaharul vanilat, uleiul, laptele, faina si praful de copt se pun intr-un castron si se mixeaza cat sa se amestece. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-o tava...Citeste continuarea
Cum se face aluatul de foietaj
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasFoloseste o faina tip 550 cu continut mare de gluten si un unt cu 84% -82 % grasime, care sa fie rece. E foarte important, daca il apesi, sa nu iasa apa din el, asa stii ca este un...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu salam, mazare,...
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriMazarea, porumbul si morcovul se clatesc cu apa rece si se pun la fiert in apa clocotita, cu o lingurita de sare. Se fierb 10-15 minute. Salamul se taie cubulete, se prajeste, dupa care se da...Citeste continuarea
Salata de castraveti cu ardei si...
Postat de: andrey88 in SalateSe taie castravetii romb, ceapa rosie fasii ( julien), ardeiul gras cubulete, se toaca patrunjelul si se pun toata intr-un castron. Se adauga apoi sare, piper, otetul, uleiul si zaharul si se...Citeste continuarea
Salata picanta de telina cu salam...
Postat de: andrey88 in SalateSe taie telina, ceapa rosie si morcovul betisoare (julien), salamul cubulete, apoi se zdrobesc putin alunele. Se taie ardeii iuti rondele, se pun toate ingredientele intr-un castron. Se...Citeste continuarea
Pui de balta pane
Postat de: dantes in Mancaruri cu carneSpalati bine picioarele de broasca si treceti-le prin faina si oua batute si condimentate cu sare si piper dupa gust. Incingem uleiul in tigaie si prajim picioarele pana devin aurii. Le scoatem...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu leustean, de post
Postat de: autodiag in CiorbeFasolea se pregateste de seara: se alege (se indeparteaza boabele stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Dupa ce da in cateva clocote, se da deoparte, se acopera cu un capac si se...Citeste continuarea
Mancare de orez cu legume
Postat de: eumimi in Mancaruri de postMai intai, curatam ceapa de coaja si o taiem cubulete. O punem la calit in ulei incins si, cand este gata calita, adaugam orezul. Lasam doar 2-3 minute si adaugam 1 cana de apa si legumele. ...Citeste continuarea
Ciorba de mazare
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam legumele si le spalam. Ceapa o tocam si o punem la calit, in 3-4 linguri de ulei. Adaugam fasii de ardei rosu, rondele de morcovi si cubulete mici de telina. Mai calim cateva minute....Citeste continuarea
Desert tort cu crema de portocale...
Postat de: oanapl in TorturiBati untul moale, lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina...Citeste continuarea
Desert tort cu lapte condesat
Postat de: sufletista in TorturiBlat Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam bine, pana devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile, uleiul, apa si mixam bine. Adaugam faina, praful...Citeste continuarea
Desert mere cu umplutura de nuci
Postat de: oanapl in DulciuriCureti merele si le scobesti interiorul, incepand de la codita, indepartand cotorul si lasand un perete gros de 1 - 1,5 cm, fara a le gauri dintr-un capat in altul. Tai miezul de nuca in bucatele...Citeste continuarea
Desert prajitura Orion
Postat de: ancutsa in PrajituriSosul de piersici: Se spala piersicile si se taie in felii subtiri. Se pun intr-o craticioara zaharul, zaharul vanilat cu apa. la foc mic, iar cand se topeste zaharul, se...Citeste continuarea
Desert maci cu vanilie si alune
Postat de: ancutsa in PrajituriPandispanul: Se topeste ciocolata. Se bat cu mixerul untul cu zaharul, se adauga treptat, ouale, un praf de sare, apoi se toarna incet ciocolata un pic racita si alunele nesarate...Citeste continuarea
Tacos cu sos de branza
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneTaiati carnea de pui in bucatele, asezonati: sare, piper, paprika si prajiti-le intr-un pic de ulei. Dati deoparte. Curatati si tocati marunt ceapa. Colorati ceapa intr-o lingura de ulei,...Citeste continuarea
Pui cu orez si legume la cuptor
Postat de: ctlina in PuiSe curata si se spala legumele. Infigeţi cuişoarele in ceapa. Taiati morcovii in lungime, in bastonase. Puneti carnea la fiert, intr-o oala cu ceapa, morcovii, cimbrul si foaia de dafin....Citeste continuarea
Desert clatite cu mere
Postat de: ctlina in DulciuriPuneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 30 de minute. Dupa acest timp, adaugati untul topit...Citeste continuarea
Mancare de ardei copti
Postat de: panacris in Mancaruri de postArdeii copți, tăiați fâșii, se stropesc cu oțet, pentru un gust mai aromat. Ceapa se curata, se taie fideluță și se pune la călit cu ulei și puțina apă, până devine...Citeste continuarea
Somon in crusta de caju la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in SomonBucatile de somon se clatesc sub jet de apa si se pun pe niste prosoape de bucatarie ca sa se usuce de apa. Caju-ul se pune in robotul de bucarie, impreuna cu usturoiul pisat si se marunteste...Citeste continuarea
Pilaf cu urzici si ciuperci
Postat de: panacris in Mancaruri de postUrzicile se spală în mai multe ape și se curăță de impurițăți: paie, floricele de pădure și alte ierburi ;) Ceapa galbenă și verde se curăță, apoi se taie mărunt și...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu ciuperci
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriFreci untul (aflat la temperatura camerei) cu ouale si sarea si adaugi jumatate din faina cernuta cu praful de copt si apoi mixezi usor. Adaugi iaurtul si apoi adaugi si restul de faina si...Citeste continuarea
Ciorba de loboda si cartofi
Postat de: panacris in CiorbeCeapa galbenă și cea verde se curata, se toacă mărunt, apoi se pun la călit în uleiul de floarea soarelui, cu o jumătate de cană de apă. După ce a devenit translucidă, se adaugă...Citeste continuarea
Cartofi noi cu marar
Postat de: oanapl in Mancaruri de postPui la fiert apa cu sare. Cureti cartofii de coaja, ii speli bine si ii pui la fiert in apa cu sare. Ii lasi sa clocoteasca 10 minute, apoi ii scurgi bine de apa si ii pui la calit, in ulei...Citeste continuarea
Desert negresa de post cu coacaze...
Postat de: Valclaudia in PrajituriCuptorul se preincalzeste la 175 grade C. Punem intr-un castron incapator zaharul, nuca de cocos, bicarbonatul, praful de copt si pasta de macese, apoi pudra de cacao. Turnam uleiul si apa...Citeste continuarea
Salata de sfecla coapta
Postat de: Anett in SalateSpalam sfeclele si le invelim in folie de aluminiu una cate una. Le asezam pe o tava si introducem in cuptor, pentru 30-40 de minute. Intre timp, taiem telemeaua in cubulete, spalam salata....Citeste continuarea
Galuste de faina cu patrunjel si...
Postat de: Anett in PasteIn primul rand, punem apa la fiert, adaugam sare. Pisam usturoiul si tocam patrunjelul. Punem faina intr-un bol, introducem usturoiul si patrunjelul si amestecam bine. Facem o gaura in...Citeste continuarea
Desert tort cu blat de biscuiti si...
Postat de: sufletista in TorturiBiscuitii ii zdrobim, adaugam nuca macinata, zaharul, coaja de portocala, untul topit partial (adaugam treptat) si amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava (eu am...Citeste continuarea
Desert tort cu mascarpone si dulce...
Postat de: sufletista in TorturiIntr-un bol, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zeama de lamaie, zaharul treptat si mixam pana devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, apa,...Citeste continuarea
Supa de salata verde
Postat de: Anett in SupeSe spala salata si se taie, dar nu foarte marunt. Se taie fasii subtiri sunca si ardeiul, tocam ceapa si usturoiul. Punem cateva linguri de ulei intr-o cratita, adaugam ardeiul, sunca, ceapa si...Citeste continuarea
Paine cu masline
Postat de: mirela0911 in PiineIntr-un vas, se cerne faina si se amesteca cu drojdia uscata si sarea. Se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca bine, apoi se framanta aluatul. Va rezulta un aluat usor moale care se va lasa...Citeste continuarea











))))








