Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert nuci cu crema de nuca si gem...
Postat de: andaoana in DulciuriPregatim aluatul de coji. Intr-un castron amestecam zaharul pudra impreuna cu uleiul si cu bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau cu putin otet. Adaugam faina si omogenizam. Aluatul obtinut...Citeste continuarea
Desert prajitura Albinita
Postat de: sufletista in PrajituriFoi- intr-o cratita adaugam untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste zaharul, apoi lasam sa se raceasca bine. Intr-un bol amestecam faina...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol cernem faina, adaugam sarea, zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala, branza de vaci, amestecam si facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta,...Citeste continuarea
Desert rapid cu piscoturi si crema...
Postat de: merisor67 in PrajituriPreparăm crema de ciocolată. Punem frișca lichidă la încălzit, dar nu o lăsăm să ajungă la punctul de fierbere. Rupem ciocolata în bucăți mici și o adăugăm peste...Citeste continuarea
Gyros cu carne de porc
Postat de: cristina1985 in PorcPulpa de porc se taie cubulete, se caleste in putin ulei, pana devine alba. Se pune sare, se toarna apa fierbinte si se fierbe 2 ore si 30 minute. In tot acest timp se poate adauga apa (fierbinte)...Citeste continuarea
Desert cornulete bicolore cu...
Postat de: gaby_d in DulciuriIntr-un bol punem 200 g faina, drojdia, zaharul si amestecam usor. Adaugam, treptat, cele 500 ml lapte caldut. Cand amestecul este omogen, ne oprim si lasam la crescut timp de 10 minute....Citeste continuarea
Desert cheesecake cu Pomelo
Postat de: panacris in PrajituriBiscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie sau simplu fărâmițați de mână. Se adaugă untul moale, eventual topit, apoi se amestecă până ce se...Citeste continuarea
Budinca de legume cu carne de porc
Postat de: eumimi in PorcBatem ouale cu smantana, adaugam patrunjel tocat si sare si piper dupa gust. Carnea o taiem cubulete si o prajim. Ungem un vas de yenna cu ulei, adaugam un strat de legume apoi carnea...Citeste continuarea
Desert prajiturele cu ganache de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriPrajiturelele: Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati untul, mixati, apoi adaugati gemul de caise, laptele si vanilia. Cerneti faina cu cacaua si praful de copt, le incorporati in...Citeste continuarea
Desert crema de portocale, la pahar
Postat de: RODIMUR in DulciuriPortocala se spală bine cu apă caldă și bicarbonat de sodiu, se clătește cu apă rece și se șterge cu un prosop de hârtie. Se răzuiește coaja de la portocală, iar pulpa fructului...Citeste continuarea
Desert pere posate in vin
Postat de: xana in DulciuriCuratam perele de coaja si, cu ajutorul unei lingurite, scobim cotorul cu grija, pentru a le mentine intregi. Le punem apoi intr-o oala adanca, dar nu prea mare, atat cat sa incapa. Taiem...Citeste continuarea
Desert trufe cu pudra de roscove
Postat de: mitinita in DulciuriBiscuitii se macina cu ajutorul robotului. De asemenea, se pot zdrobi cu ajutorul unui sucitor. E mai usor daca ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti. Intr-un bol se pun biscuitii zdrobiti,...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu condimente
Postat de: mitinita in DulciuriIntr-un bol se combina faina, scortisoara, ghimbirul, cuisoarele, sarea, nucsoara si cardamomul. Untul si zaharul se mixeaza intr-un bol pana cand compozitia devine cremoasa. Se adauga oul...Citeste continuarea
Desert prajitura dietetica
Postat de: dantes in Retete diabeticiPentru blat se amesteca toate ingredientele si se pune la cuptor intr-o tava unsa si tapetata 25 minute, la 150 grade C. Pentru crema se amesteca in apa calda proteina de mazare timp de 2...Citeste continuarea
Aperitiv mini gugulufi
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCiupercuțele se curăță de pielițe și de lamele, se spală în câteva ape și se pun la fiert, în apă cu sare, pentru 10 minute. După ce au fiert, se strecoară de apă, se...Citeste continuarea
Desert prajitura turnata, cu branza...
Postat de: katty in PrajituriIntr-o craticioara punem zaharul, laptele si cacaua. Asezam craticioara pe foc si amestecam pana zaharul se topeste. Dam craticioara jos, punem untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste....Citeste continuarea
Naut cu spanac si oua
Postat de: katty in Mancaruri de legumeCuratam spanacul, il spalam si il scurgem, apoi il taiem fasii. Intr-o tigaie (pe care o putem pune la cuptor), punem uleiul la foc mic si cand este incins, adaugam usturoiul tocat fin, apoi...Citeste continuarea
Chefal pe pat de lamaie
Postat de: panacris in PestePeștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Într-un vas...Citeste continuarea
Desert minipavlova cu capsune si afine
Postat de: mady90 in DulciuriMod preparare bezea: Se separa albusurile de galbenusuri si se presara fiecare cu un praf de sare. Galbenusurile se dau la rece acoperite bine, pana facem crema. Albusurile se bat bine cu un...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de branza...
Postat de: Oana in PrajituriMixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat zaharul pana obtineti o bezea. Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate...Citeste continuarea
Merlucius crocant cu fasole verde...
Postat de: mihaelar63 in PestePestele se spala si cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie se taie inotatoarele [ aripioarele si coada ], care sunt tepoase. Curatati cu grija pestele pe interior unde...Citeste continuarea
Supa cu legume verzi, linte si iaurt
Postat de: mihaelar63 in SupePrazul se spala, se taie in doua si se feliaza julien. Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete. Carnaciorii se taie rondele. Caliti usor prazul. Atentie prazul...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza dulce,...
Postat de: RuxyRux in PrajituriOuale se separa in doua vase, albusurile se pun in bolul mixerului si se mixeaza cu zaharul pana ce compozitia devine ferma, se adauga branza dulce. Galbenusurile se amesteca cu smantana,...Citeste continuarea
Tocanita ardeleneasca de porc, cu...
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea se spala si se taie cuburi potrivite. Carnatul se portioneaza. Ceapa se curata si se toaca marunt. Puneti carnea la prajit intr-un vas non -aderent. Eu nu...Citeste continuarea
Falafel de casa ( chiftele de naut )
Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de legumeSe lasa nautul la inmuiat in apa pentru 24 ore inainte de a prepara falafel ( castronul sa fie incapator, deoarece nautul isi mareste volumul prin inmuiere, plus apa sa fie...Citeste continuarea
Desert prajitura lipicioasa cu...
Postat de: RuxyRux in PrajituriBananele curatate de coaja se pun in blender impreuna cu laptele, aromele, scortisoara, vanilia, cardamonul si cacaoa, apoi se mixeaza pana devine totul o compozitie omogena. Ouale se mixeaza...Citeste continuarea
Fasole boabe cu jambon si piept...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeJambonul si pieptul afumat se spala bine. Spalati si boabele de fasole. Puneti carnurile si fasolea la fiert. Dupa ce dau in clocot 15 minute, aruncati apa. Puneti din...Citeste continuarea
Aperitiv a la Vasi
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCartofii se taie feliute subtiri - dupa plac. Salamul, ceapa verde, ardeiul se taie marunt. Rulada de cas se taie in doua si se feliaza. Pentru inceput se prajesc...Citeste continuarea
Aperitiv bulete din branza
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriBucățile de brânză se dau pe răzătoare sau se mărunțesc cu ajutorul robotului de bucătărie sau răzătoarei electrice. Se adaugă cele două ouă și făina, se asezonează...Citeste continuarea
Desert chec cu nuci si rahat
Postat de: eumimi in PrajituriMixam albusurile spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, apoi le turnam peste albusuri si le incorporam cu o spatula. Adaugam treptat faina...Citeste continuarea
Desert chec cu banane si ciocolata
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriPreîncălzim cuptorul la 180 grade C. Ne pregătim toate ingredientele. Tocăm mărunt cele două tablete de ciocolată. Eu am preferat o ciocolată neagră, dar merge orice ciocolată...Citeste continuarea
Aperitiv tarta de primavara
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriPentru aluat: se amestecă untul sau margarina cu făina, fărâmiţând cu degetele. Se adaugă sare, praful de copt, borşul, smântâna şi oul şi se...Citeste continuarea
Desert tort de mere caramelizate,...
Postat de: eumimi in TorturiCuratam merele de coaja si le taiem felii rotunde sau jumatati, cum doriti. Ungem cratita in care vom coace tortul cu ulei ( si fundul cratitei, si peretii) si punem merele. Presaram 4...Citeste continuarea
Supa crema de legume
Postat de: oanapl in Supe/CiorbeCureți legumele, le speli și tai cartofii și ardeiul cuburi, morcovii, țelina și pătrunjelul le tai felii subțirele, ceapa o toci mărunt. Le pui într-o oală, le acoperi cu apă,...Citeste continuarea
Desert prajitura razuita cu blat de...
Postat de: oanapl in PrajituriCerni făina și cacaua într-un castron. Adaugi zahărul, esența de rom, praful de sare, ouăle și untul tăiat bucățele. Frămânți cu mâna toate ingredientele până...Citeste continuarea
Ciulama cu piept de pui
Postat de: UrsanMihaela in PuiSe spala pieptul de pui si se taie in bucati potrivite. Se curate ceapa, se spala si se taie in rondele. Se taie usturoiul in feliute subtiri. Se pune...Citeste continuarea
Desert prajitura Intercontinental
Postat de: mirela0911 in PrajituriFoile: Pentru o foaie am folosit 3 albusuri batute spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand cele 3 lg de zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Intr-un bol se amesteca cele 3 lg de...Citeste continuarea
Pui la rotisor, cu cartofi,...
Postat de: vasimur in PuiPregătire pui: Spălăm bine puiul și-l condimentăm cu de toate, inclusiv în interior. Punem puiul într-un vas, p unem o frunză de dafin și o parte din usturoi, zdrobit...Citeste continuarea
Lasagna cu carne de pui si ciuperci
Postat de: mirela0911 in LasagnaSe curata ceapa si se taie marunt. Ciupercile se curata si se taie feliute mici. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun...Citeste continuarea
Desert prajitura Trandafir cu nuca
Postat de: cristina1985 in PrajituriUmplutura : Laptele, zaharul, untul se pun la fiert. Cand da in clocot, se adauga nuca macinata, esenta rom si cacaua. Se lasa compozitia la fiert si se amesteca pana se ingroasa. La sfarsit se...Citeste continuarea
Desert tort de ciocolata
Postat de: CofetariiBucatari in TorturiBlat: Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin deschise la culoare. Adaugam, pe rand, in compozitie uleiul, esenta de rom, faina si cacaua. Amestecam totul cu o lingura de lemn....Citeste continuarea
Desert prajitura Malai dulce,...
Postat de: CofetariiBucatari in PrajituriIntr-un bol amestecam bine laptele batut cu faina de malai, dupa adaugam treptat in compozitie laptele, zaharul, faina alba si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava (tapetata cu o foaie de...Citeste continuarea
Cartofi cu chiftelute la cuptor
Postat de: eumimi in PorcMai intai tocam ceapa si o calim. Painea o inmuiem in apa si o stoarcem bine. Amestecam carnea cu painea, ceapa prajita, sare, piper si patrunjel tocat. Cartofii ii feliem rondele cat mai...Citeste continuarea
Cotlet cu rosii si cascaval la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in PorcSpalati cotletul apoi il stergeti cu niste servetele. Taiati felii cam de 2 cm grosime, dar nu pana jos, baza trebuie sa ramana intreaga. Intr-un bol puneti mustarul, ketchup-ul, zeama de lamaie...Citeste continuarea
Tagliatelle cu chiftelute, ciuperci...
Postat de: MotanLaOale in PasteSe face o pasta de chiftele din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, mararul tocat, sare si piper si se tine la frigider cel putin o ora. Se fac chiftelute mici cu mana uda si se...Citeste continuarea
Desert Portokalopita
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe decongelează foile de plăcintă, se desfac, se lasă la uscat, iar când sunt uscate, se sfărâmă în bucățele. Cele 5 portocale necesare pentru prăjitură se...Citeste continuarea
Dorada cu fasole alba si ghiveci de...
Postat de: ctlina in PesteCuratati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Condimentati pestele: sare, piper, paprika Incalziti uleiul intr-o tigaie mare care merge la cuptor si rumeniti dorada pe ambele parti. O...Citeste continuarea
Desert biscuiti Sables
Postat de: ctlina in DulciuriAmestecati la robot untul moale cu zaharurile. Adaugati oul si bateti bine. Puneti faina si amestecati pana obtineti un aluat omogen. Puneti in folie alimentara si dati-l la rece cel...Citeste continuarea
Mancarica de rata cu salata...
Postat de: ctlina in RataPregatiti rougail-ul de rosii: Taiati rosiile in cuburi mici si tocati arpagic-ul marunt. Pisati sarea si pimentul foarte fin. Amestecati, radeţi deasupra coaja de lamaie si aromatizati cu...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu cacao
Postat de: ctlina in DulciuriAcoperiti cu hartie de copt 2 tavi. Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-un castron/bolul robotului amestecati faina, cacaua si praful de copt. Adaugati zaharurile, pudra de migdale...Citeste continuarea


















