Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Carnati de casa
Postat de: CristinaTudor67 in PorcSe toaca carnea, se adaugă usturoiul pisat, condimentele si se amesteca bine pana ce se omogenizează compoziția. Se introduce compoziția pe intestine cu ajutorul mașinii de tocat, se...Citeste continuarea
Aperitiv pateuri cu branza de burduf
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol cernem faina, facem o adancitura, pe margine adaugam sarea, iar in mijloc adaugam drojdia dizolvata in apa calduta, zaharul, uleiul. Incepem sa framantam un aluat omogen si...Citeste continuarea
Chiftele cu spanac si naut
Postat de: sufletista in Mancaruri de postScurgem nautul de zeama, il trecem pe sub un jet de apa rece. Il pisam cu blenderul, adaugam spanacul tocat (eu am avut de la congelator), patrunjelul tocat, usturoiul pisat, ceapa data prin...Citeste continuarea
Desert prajitura Televizor
Postat de: momo121 in DulciuriPentru foi: Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul, sarea, iar cand s-au topit adaugam uleiul. Bicarbonatul de sodiu il dizolvam in laptele caldut si il...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata alba si...
Postat de: licurici_lra in TorturiPentru blat , se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine, pana se topeste...Citeste continuarea
Desert tort spirala cu jeleu de...
Postat de: momo121 in TorturiPentru Blat: Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe urma adaugam...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu ceapa caramelizata
Postat de: licurici_lra in PuiPulpele de pui se spala, se dau cu sare si piper, apoi se pun intr-un vas termorezistent cu un pahar de apa si se baga la cuptor, 45-50min. Dupa 30min, se intorc pe cealalta parte. Intre timp,...Citeste continuarea
Desert Prajitura cu mere
Postat de: Corina33 in PrajituriMerele se spala, se curata de coaja, se taie in doua si se scot semintele, apoi se feliaza. Dupa ce spalam lamaia si razuim coaja, o stoarcem si stropim feliile de mere cu zeama de lamaie ca sa nu...Citeste continuarea
Aperitiv tortilla cu cartofi si bacon
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriMai intai ne ocupam de cartofi. Ii curatam ii spalam si ii feliem mai grosier. Punem ulei la incins si prajim cartofii, intorcandu-i usor pe toate partile. Ii scoatem apoi pe prosoape...Citeste continuarea
Paine pufoasa cu susan
Postat de: eumimi in PiineIncalzim putin laptele si dizolvam drojdia in el. Punem faina intr-un bol si adaugam laptele cu drojdia si incepem sa framantam usor. Adaugam sarea si zaharul si framantam bine aluatul....Citeste continuarea
Desert tort cu crema de cappuccino...
Postat de: merisor67 in TorturiPreparare blat Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C. Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare până vom obține o bezea...Citeste continuarea
Desert prajitura Triunghiul dragostei
Postat de: RODIMUR in PrajituriCantitățile indicate pentru blaturi sunt pentru tăvi de 22/28 cm. Se scot albușurile din congelator și se lasă 2-3 ore să se dezghețe normal. Pentru blatul alb se mixează...Citeste continuarea
Desert rulada Ducesa
Postat de: ancutsa in PrajituriSe bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zeama de lămâie, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenuşurile, uleiul, extractul de vanilie, apa...Citeste continuarea
Desert tiramisu fara oua si fara cafea
Postat de: eumimi in TorturiIncalzim laptele amestecat cu zaharul foarte putin. Trecem fiecare piscot pentru cateva secunde prin laptele incalzit si punem intr-un vas de yenna un strat de piscoturi. Mixam...Citeste continuarea
Desert placinta cu iaurt si sirop...
Postat de: eumimi in PrajituriLasam foile de placinta la dezghetat. Tapetam o tava cu ulei si apoi punem una dintre foile de placinta. Batem ouale cu 180 g de zahar, adaugam uleiul, apoi iaurtul. Foile de placinta le...Citeste continuarea
Musaca cu sos bechamel
Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carneCeapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Cand se inmoaie, se adauga carnea tocata, se lasa cateva minute, apoi se pun rosiile, vinul, cimbru, sare si piper. Se lasa sa fiarba...Citeste continuarea
Aperitiv pungute cu ciuperci
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, drojdia dizolvata cu putina apa calduta, galbenusul si incepem sa framantam adaugand treptat apa....Citeste continuarea
Aperitiv chec sarat
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriOuale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se incorporeaza galbenusurile frecate cu uleiul. In compozitia de oua se adauga faina cernuta, sare si piper. Sunca de pui...Citeste continuarea
Desert cheescake cu Oreo
Postat de: panacris in TorturiBiscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie, sau simplu sfărâmițați de mână. Se adaugă untul topit, apoi se amestecă până ce se înglobează...Citeste continuarea
Ciolan de porc afumat cu cartofi,...
Postat de: autodiag in PorcSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cartofii se curata de coaja si se spala. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie rondele. Intr-o tava se pun cartofii si...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu dragoste...de dieta
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriOuale le speli si apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul il speli si il tai feliute subtiri. Adaugi totul in ouale batute....Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: cristina1985 in PrajituriBlaturi: Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma tare, dupa care se adauga treptat zaharul si se bat in continuare, folosind mixerul sau telul. Se adauga galbenusurile,...Citeste continuarea
Desert chec cu mere
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriMixam untul moale cu zaharul. Adaugam ouale mixand in continuare. Adaugam alternativ faina amestecata cu praful de copt si laptele. Curatam merele de coaja, le taiem cubulete, presaram peste...Citeste continuarea
Desert entremet cu ricotta si zmeura
Postat de: momo121 in TorturiPentru Blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana la omogenizare. ...Citeste continuarea
Somon cu orez
Postat de: UrsanMihaela in SomonSomonul se taie cubulete si se prajeste in ulei incins. Pentru orez se pune ceapa la rumenit in ulei. Se adauga ciupercile taiate cub, gogosarul taiat bucatele mici. Se amesteca ca sa nu se...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri cu omleta si ton
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriBateti ouale spuma cu un tel. Condimentati cu sare, piper si boiaua dulce. Patrunjelul spalat, il tocati marunt. Adaugati verdeata peste oua si cascavalul ras, amestecati bine. Puneti o lingura de...Citeste continuarea
Desert tort Saint Honore
Postat de: ancutsa in TorturiEclerurile: Se pun la fiert apa, uleiul şi un praf de sare. Când începe să fiarbă, se adaugă făina, amestecând bine. Se dă de pe foc şi se lasă la răcit. Se...Citeste continuarea
Friptura cu carne de vita si telina
Postat de: eumimi in VitaTaiem carnea in bucati potrivite si o punem intr-un vas de yenna. Adagam pasta de tomate, 1 cana de apa, telina tocata cuburi si ardeiul taiat julienne. Usturoiul il tocam marunt si il...Citeste continuarea
Desert prajitura Albina
Postat de: trifadalia in PrajituriSe pun la fiert toate ingredientele ( 1 cana de zahar, 2 oua,1 lingura untura, 3 linguri de miere,1 lingurita de bicarbonat de sodiu, 6 linguri de lapte in afara de faina pana cand compozitia se...Citeste continuarea
Aperitiv placinte Bihorene
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriPeste o lingura de sare se toarna apa calduta pentru a se dizolva sarea, dupa care se pune faina, cat sa iasa un aluat mai moale decat cel de paine sau de cozonac ce se framanta bine fara a ne...Citeste continuarea
Desert prajitura cu zahar ars
Postat de: trifadalia in PrajituriSe pune la caramelizat o cana de zahar. Se stinge cu o cana de apa. Se lasa la racit. Peste compozitia racita se pun 2 cani de faina, 4 galbenusuri frecate cu 4 linguri de zahar....Citeste continuarea
Desert tort indragostit
Postat de: xana in TorturiPentru blat, mixam galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase si se deschid la culoare. Adaugam apoi faina, cacaua, uleiul si apa(rece) in care am dizolvat cafeaua si amestecam atat cat sa se...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de castane si...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul pe rand mixand bine dupa fiecare. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca...Citeste continuarea
Macrou la cuptor cu sos de rosii
Postat de: elucubratiiculinare in PestePeștele se curăță și se spală. Eu înlătur căpățâna și îl tai în bucățele, dar se poate lăsa și întreg. Dacă îl lăsați întreg...Citeste continuarea
Lichior de anason
Postat de: RODIMUR in BauturiÎntr-un borcan de sticlă, care poate fi închis ermetic se pun: anasonul stelat, coriandrul, batonul de scorțișoară și alcoolul. Se închide ermetic recipientul și se...Citeste continuarea
Macrou cu lamaie
Postat de: elucubratiiculinare in PestePestele se curata si se spala in cateva ape. Se face o marinata pentru peste din zeama de la o lamaie, ulei, sare si piper. Se freaca pestele cu aceasta marinata si se lasa pentru o ora....Citeste continuarea
Sardine la gratar
Postat de: elucubratiiculinare in PesteSardinele curatate si spalate se sterg cu un prosop de hartie. Se condimenteaza cu sare si se ung cu ulei de masline pe ambele parti. Jumatate de lamaie se curata de coaja, se toaca marunt...Citeste continuarea
Desert tort Alin
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Blatul e bine sa-l facem cu o zi inainte, se taie mai bine, asta daca ai timp. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza foarte bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o...Citeste continuarea
Desert rulada cu crema de piersici...
Postat de: xana in PrajituriBatem albusurile cu un praf de sare pana incep sa faca spuma, apoi adaugam cele 5 linguri de zahar pe rand. Cand au devenit o spuma ferma, adaugam galbenusurile tot pe rand, amestecand dupa...Citeste continuarea
Desert rulada cu crema de vanilie...
Postat de: Cristina82 in PrajituriFoaia de rulada Pentru inceput batem cu mixerul zaharul si ouale impreuna, le batem cu rabdare si nu grabim mixerul ca sa nu ne scada compozitia. Le batem pana au o textura alba si...Citeste continuarea
Sardine la cuptor
Postat de: xana in PesteCuratam si spalam bine pestii, apoi ii uscam cu ajutorul servetelelor. Taiem ceapa si usturoiul julienne si le amestecam cu sare, piper, foile de dafin, vinul, jumatate din cantitatea de...Citeste continuarea
Desert fursecuri inimoase
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron punem smantana, untura, zaharul, sarea si cele doua oua, mixam bine, apoi adaugam amoniacul stins cu otet, omogenizam. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat nelipicios,...Citeste continuarea
Salata de naut cu piept de pui
Postat de: Veronica22 in SalatePieptul de pui se taie cubulete si se prajeste in putin ulei. Se condimenteaza cu sare si piper. Cand este gata, se scoate pe servetel de hartie. Frunzele de salata se taie, de asemeni ceapa se...Citeste continuarea
Desert inimioare cu ciocolata
Postat de: eumimi in PrajituriPunem faina intr-un bol, adaugam untura, zaharul si apa calduta si framanta alatul. Trebuie sa fie moale si nelipicios alatul. Punem folie alimentara sau hartie de copt pe blatul de lucru...Citeste continuarea
Desert cosulete din ciocolata in...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru prepararea coșulețelor, topim ciocolata fie la bain marie, fie la microunde, apoi cu o pensulă ungem interiorul formelor de brioșe cu un strat de ciocolată. Le dăm la frigider...Citeste continuarea
Desert paleuri cu ciocolata
Postat de: Oana in PrajituriMai intai pregatesc ganache-ul de ciocolata. Pun smantana pentru frisca la incalzit si, cand atinge punctul de fierbere, o pun peste ciocolata taiata marunt. O las deoparte 1 minut si apoi...Citeste continuarea
Dovlecei la cuptor
Postat de: trifadalia in PorcSe rade ceapa si se adauga peste carnea tocata. Se pune si orezul impreuna cu condimentele ( sare, piper, boia) si se amesteca. Separat se iau dovleceii, se curata de coaja, se iaie in...Citeste continuarea
Desert banana bread
Postat de: trifadalia in PrajituriSe paseaza bananele ( bananele trebuie sa fie cat mai coapte pentru a se putea pasa. Trebuie sa obtii 340 gr pasate). Se pune untul bine topit impreuna cu zaharul. Se amesteca. Se pun...Citeste continuarea
Snitel crocant cu tarate de ovaz
Postat de: Ela68 in Curcan1. Amestecati condimentele cu taratele de ovaz. 2. Taiati fasii carnea, dati-o cu sare si treceti-o prin ou batut, apoi prin amestecul de condimente. 3. Asezati intr-o tava o folie de copt,...Citeste continuarea
Cod a la grec
Postat de: elucubratiiculinare in PesteBucatile de cod se spala, se ung cu zeama de lamaie. Se condimenteaza cu sare si piper. Se dau prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele fete. Se pregateste si sosul a la...Citeste continuarea
















