A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Musaca de dovlecei

Postat de: miha in Curcan

Dovleceii se curata de coaja, se scobesc de seminte cu ajutorul unei lingurite si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se presara cu putina sare si se lasa deoparte cateva minute, pana isi vor...Citeste continuarea

Chifle cu scortisoara

Postat de: miha in Piine

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In...Citeste continuarea

Desert placinta cu stafide

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un castron amestecam branza dulce, telemeaua, ouale, stafidele, zaharul, zaharul vanilat. Ungem tava cu putin ulei. Asezam o foaie, o ungem cu ulei, iar apoi asezam alta foaie. Intindem o...Citeste continuarea

Cartofi in sos de iaurt si...

Postat de: Cristina82 in Mancaruri cu carne

Cartofii si carnaciorii Curatam cartofii, ii spalam foarte bine, apoi ii taiem in cubulete mai mari. (veti vedea in imaginile de mai jos cum am taiat eu cartofii.) Intr-o oala punem apa,...Citeste continuarea

Piure de cartofi la cuptor cu...

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Spalam bine cartofii si ii curatam de coaja. Ii spalam din nou si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert 15 minute in apa cu putina sare. Scurgem apa, apoi ii presam si i amestecam cu untul si lapte...Citeste continuarea

Spaghetti carbonara

Postat de: katty in Spaghete

Punem la fiert pastele in 2 l de apa sarata pana pastele sunt al dente. In uleiul incins punem untul si  baconul. Amestecam ocazional pana se rumeneste. Adaugam usturoiul tocat fin,...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu ciuperci

Postat de: cristeena20 in Aperitive / Garnituri

Intr-o tigaie punem ulei de masline cu ceapa, ardeiul si usturoiul tocate marunt. Apoi adaugam ciupercile spalate in prealabil si feliate. Adaugam sare, piper si amestecam pana se inmoaie...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: cristeena20 in Mancaruri de legume

Desfacem avocado in doua si scoatem samburele si cu o lingura scoatem miezul. Trebuie sa folositi avocado bine copt. Daca, atunci cand il cumparati, este foarte dur, lasati-l pentru cateva...Citeste continuarea

Pulpe de pui pane la cuptor

Postat de: sufletista in Pui

Intr-un bol batem ouale cu condimente dupa gust, adaugam faina in ploaie si treptat laptele, amestecand continuu Trecem pulpele fara piele si condimentate inainte) prin faina amestecata cu sare...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu susan la cuptor

Postat de: sufletista in Pui

Intr-un bol amestecam mustarul cu condimentele, adaugam iaurtul, uleiul, usturoiul pisat, ardeiul tocat marunt (fara seminte) si amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam pulpele, le amestecam...Citeste continuarea

Desert prajitura Catalina

Postat de: amalia01 in Prajituri

Blat   Ungi tava cu margarina. Adaugi uniform, pe toata suprafata tavii, nuca tocata/ zdrobita ( nu macinata!). Preincalzesti cuptorul. Speli ouale si separi albusurile, pe care le...Citeste continuarea

Pui Divan

Postat de: elucubratiiculinare in Pui

Eu am ales varianta mai dietetică, adică am înlocuit maioneza cu smântână lichidă și brânza cheddar cu cașcaval. Gătim puiul în ulei de măsline...Citeste continuarea

Aperitiv bulete de cartofi cu cascaval

Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri

Cartofii se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb 20-25 minute, se pot verifica cu o furculiță. Se pun la scurs, se curăță și se pasează ca pentru piure. Se...Citeste continuarea

Varza murata calita, cu ciolan de...

Postat de: vasimur in Porc

  Se curăță și se spală bine legumele. Morcovul și pătrunjelul se dau prin răzătoarea mare. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt, la fel și usturoiul. Se încinge...Citeste continuarea

Frigarui de porc cu cartofi

Postat de: licurici_lra in Porc

Carnea se spala bine, se taie cubulete si se amesteca cu sosurile (barbecue si chilli), apoi se baga la frigider cateva ore sau peste noapte. Ceapa se taie cuburi potrivite. Betele pentru...Citeste continuarea

Macrou Venetian

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Intr-o craticioara topim untul, amestecam cu faina, adaugam sarea si laptele, amestecand constant. Se lasa pe foc pana se omogenizeaza si se ingroasa. Macroul se curata de intestine, se...Citeste continuarea

Macrou umplut la cuptor

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Pestele se curata, se spala si se condimenteaza cu sare si piper. Ceapa verde si patrunjelul se toaca marunt. Usturoiul se piseaza. Amestecam ceapa verde cu patrunjelul, mustarul, chilly...Citeste continuarea

Salata orientala cu sfecla

Postat de: Gheorghita_T in Salate

Mod de lucru: Cartofii si sfecla se curata si se taie cubulete, dupa care se pun la fiert in oale separate, cu putina sare. Periodic se verifica cu o furculita, iar atunci cand furculita...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi

Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de post

Punem apa la fiert. Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam marunt. Morcovul si pastarnacul le tăiem cubulete. Cartofii ii tăiem cuburi mai mari. Punem legumele la fiert, in...Citeste continuarea

Desert gogosi pufoase, de post

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Într-un vas pentru frământat se pune făina amestecată cu sare, iar în adâncitura formată în mijlocul ei se pun: drojdia mărunțită, zahărul, vanilia și coaja...Citeste continuarea

Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotiene

Postat de: AlexTeacher in Aperitive / Garnituri

Intr-o craticioara, pune apa cu sare la fiert. Cand aceasta a inceput sa dea fiarba, adauga cele 4 oua cu mare grija si lasa-le fix 4 minute si jumatate. Vrei ca interiorul sa ramana moale....Citeste continuarea

Seppie con patate all'inferno

Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mare

Sepia se curata si se taie bucati potrivite, la fel si cartofii. Intr-o cratita punem ulei de masline, usturoiul taiat felii, frunze de salvie si peperoncino. Adaugam bucatiile de sepie, le...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mascarpone si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru blat,pui cacaua într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne...Citeste continuarea

Lasagna rapida

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Lasagna

Incepem cu pregatirea sosului. Punem carnea tocata intr-un vas pe foc. Lasam pana isi schimba culoarea. Adaugam si ceapa tocata, cescuta de apa si lasam sa fiarba. Dupa ce a scazut apa, adaugam...Citeste continuarea

Salata verde cu naut

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Salate

Am pus nautul in apa cu o zi inainte. Am fiert nautul. Am spalat si taiat salata verde, ceapa rosie, ceapa verde,rosiile cherry si ardeiul gras. Am amestecat toate legumele taiate cu nautul...Citeste continuarea

Desert rulada Eclipse

Postat de: ancutsa in Prajituri

    Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zeama de lămâie. Odată ce s-a format spuma, se adaugă zahărul până ce spuma se mai...Citeste continuarea

Desert cornulete cu nuca si...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol amestecam drojdia cu 1 lingura zahar, 2 linguri faina si 50 ml lapte, lasam 15 min deoparte. Intr-un bol, cernem faina adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie, amestecam facem o...Citeste continuarea

Desert strudele cu mere

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Scoatem foile de plăcintă din congelator și le lăsăm să se dezghete la temperatura camerei. Dam drumul la cuptor. Punem 3 foi de plăcintă una peste alta, unse cu ulei intre...Citeste continuarea

Chiftelute din carne cu ceapa verde...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Porc

Fierbem cartofii. Amestecam carnea cu ouale, firele de ceapa verde tocate, mirodeniile, cartofii zdrobiti si cascavalul ras. Am folosit de la ceapa numai partea verde. Formam bilute si le...Citeste continuarea

Aperitiv foietaj cu kaizer si...

Postat de: Reli_B in Aperitive / Garnituri

Lasam aluatul de foietaj la temperatura camerei sa se dezghete. Kaizerul il taiem in cubulete mici si il punem intr-o tigaie sa se caleasca. Ardeiul gras il spalam si il taiem si pe acesta...Citeste continuarea

Desert tarta CorinutaClem......

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Crema : Pregatim prima data crema pentru ca trebuie sa se raceasca. Laptele cu coaja de lamaie le punem pe foc sa se incalzeasca. Intr-un castron de inox amestecam ouale, zaharul, amidonul si apoi...Citeste continuarea

Desert flan cu mere si ceai verde...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Curatati si taiati merele in cuburi. Incalziti zaharul intr-o tigaie la foc potrivit si colorati-l pana obtineti un caramel. Adaugati merele, amestecati si gatiti timp de 5 minute. Lasati...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu ceapa si oregano

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati faina, sarea si untul moale taiat bucatele. Adaugati apa treptat si oregano. Framantati pana obtineti un aluat omogen . Puneti-l intr-o...Citeste continuarea

Salata de dovlecei cu ardei copt

Postat de: sufletista in Salate

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem in cuburi si ii fierbem in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg bine de apa, lasam sa se raceasca si ii pasam ca pentru piure. Ardeii copti, se...Citeste continuarea

Maioneza de post

Postat de: sufletista in Mancaruri de post

Intr-un vas adaugam apa, sare, mustarul si zeama de lamaie, turmeric. Incepem sa mixam la viteza mica, adaugand treptat uleiul in fir subtire, mixand continuu, pana ce ajungem la consistenta...Citeste continuarea

Unt de cocos

Postat de: sufletista in Dulciuri

Punem laptele intr-un bol cu gura larga, punem laptele la frigider peste noapte. Vom observa dupa o ora ca incepe sa se formeze deasupra o pojghita. Apa ce ramane la fund este apa care am...Citeste continuarea

Lapte de cocos

Postat de: sufletista in Vegan / Raw vegan

Fisuram una din cele 3 gauri cu o surubelnita, scurgem apa intr-o cana, o putem bea sau insiropa prajiturile. Cu ciocanul (de la snintele) lovim nuca de jur imprejur pe marginea ei pana ce se...Citeste continuarea

Desert din prune uscate cu sos...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Prunele uscate se spala si se pun la fiert. Se caramelizeaza 50 g zahar in 5-6 linguri de ulei intr-o craticioara. Se adauga doua linguri de faina si se amesteca energic. Se toarna zeama in...Citeste continuarea

Machbous - orez cu pui (Kuweit)

Postat de: ctlina in Pui

Puneti sare si piper peste carne. Rumeniti ciocanelele in 2 linguri de ulei incins, impreuna cu curcuma si cu pudra mixed spice. Scoateti carnea si rumeniti ceapa tocata marunt. Adaugati...Citeste continuarea

Reteta de taitei chinezesti cu...

Postat de: mitinita in Mancaruri de post

Preparare Reteta de taitei chinezesti cu legume, cu usturoi si ghimbir Taiteii se pun intr-un bol adanc si se toarna apa fierbinte peste ei. Se lasa 3 minute si se scurg de apa. Se curata...Citeste continuarea

Desert cheesecake fara coacere...

Postat de: mitinita in Torturi

Blatul Biscuitii se macina marunt. Se pot marunti si intr-o punga, cu sucitorul. Untul se topeste si se adauga la biscuitii zdrobiti. Se amesteca bine. Amestecul se pune intr-o forma de...Citeste continuarea

Papanasi din iaurt si gris, in...

Postat de: diaconta in Dulciuri

Am pregatit mai întâi crusta. Am maruntit piscoturile cu ajutorul robotului,pâna am obtinut o faina. Intr-o tigaie am topit untul,apoi am pus piscoturile maruntite. Am...Citeste continuarea

Salata indragostita

Postat de: amalia01 in Salate

Legumele le speli si le tai felii. Procedezi la fel si cu telemeaua. Amesteci ingredientele, adaugi zeama de lamaie si pufurile de ulei , presari semintele si servesti alaturi de un sarut dulce. Citeste continuarea

Desert rulouri cu vanilie

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Invelim conurile cu hartie de copt. Taiem aluatul fasii inguste si apoi le rulam pe conuri. Asezam conurile invelite cu aluat in tava in care am pus hartie de copt si le introducem in cuptorul...Citeste continuarea

Cartofi acordeon cu cascaval

Postat de: Cristina82 in Mancaruri de legume

Pentru inceput spalam foarte bine cartofii, nu ii decojim, cate un cartof il punem intre 2 linguri de lemn, apoi taiem felii cat sa ramana netaiat la fundul cartofului si sa nu se desprinda...Citeste continuarea

Desert Lemon pie - Tarta cu lamaie

Postat de: Corina33 in Prajituri

Prima data pregatim crema ca sa aiba timp sa se raceasca. Punem laptele intr-o craticioara la fiert, pe aragaz, impreuna cu coaja taiata de la lamaie. Pana da el in clocot, in alta craticioara...Citeste continuarea

Colacei de post cu fulgi de cartofi

Postat de: Valclaudia in Piine

Intr-un castron incapator punem zaharul, drojdia, sarea si fulgii de cartofi. Adaugam apa calduta si 1/4 din pachetul de margarina. Amestecam, adaugam faina si framantam aluatul pana...Citeste continuarea

Saramura de crap cu mamaliguta

Postat de: CristinaTudor67 in Crap / Caras

Se introduce la cuptor bucata de crap, se unge cu ulei pentru a avea o culoare aramie. Se fierbe saramura cu vegeta, ulei, roșie, ardei si pătrunjel. Se asaza pe farfurie crapul...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: CristinaTudor67 in Ciorbe

Se spala fasolea, se oparește in 2 ape, se lasă sa fiarbă 50 minute, se adauga ceapa, ardeiul si morcovul. Între timp se caleste ceapa cu bulionul si se adauga in ciorbița . Se...Citeste continuarea

Varza calita cu sorici

Postat de: CristinaTudor67 in Porc

Se calește ceapa si ardeiul tocat fideluță, se adauga varza tocata si șoriciul fiert in prealabil. Se fierbe la foc mic, se adauga bulionul si condimentele după gust. Pofta buna ! Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

pe 06.12 la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

Tort diplomat cu pișcoturi - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 05.12 la 08:03

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]