Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pasca marmorata ( fara aluat)
Postat de: amalia01 in PrajituriPunem ouale intr-un castron suficient de mare impreuna cu praful de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si mixam pana cand devin spumoase. Adaugam branza sfaramata si margarina la...Citeste continuarea
Friptura de porc cu sos de rosii si...
Postat de: Corina33 in Mancaruri cu carneCum se prepara Friptura de porc cu sos de rosii si usturoi - Reteta gustoasa la cuptor Usturoiul curățat si pisat se amestecă cu puțină sare, apoi adăugăm treptat ulei și amestecăm cu...Citeste continuarea
Mancare de linte cu carne afumata
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneNu-i nevoie să înmuiați lintea inainte. Spălați-o bine in apa rece si scurgeti-o. Incalziti uleiul si rumeniti carnea pe toate partile. Adaugati ceapa și usturoiul tocat si...Citeste continuarea
Tarta cu ton si sardine
Postat de: ctlina in PestePregatiti aluatul - puteti folosi un aluat gata cumparat daca doriti. Puneti-l in forma de tarta unsa si intepati-l cu o furculita. Presarati deasupra cascavalul ras. Adaugati tonul...Citeste continuarea
Creveti cu ciuperci si smantana
Postat de: ctlina in Fructe de mareCuratati si taiati ciupercile felii. Sotati-le intr-o tigaie in 20 g de unt, timp de 10 minute. Curatati si tocati marunt, ceapa alba si salota si usturoiul . Prajiti-le in 20 g de unt...Citeste continuarea
Piept de rata caramelizat
Postat de: ctlina in RataCrestati pielea pieptului - taiati linii cu un cutit fără a ajunge la carne. Pregatiti marinata: amestecati sosul cu usturoiul tocat, mierea si sosul soia. Adaugati piper proaspat macinat...Citeste continuarea
Desert babka cu lamaie- prajitura...
Postat de: ctlina in PrajituriIn bolul robotului sau intr-un castron bateti bine ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati amestecul faina, amidon de porumb si praful de copt si amestecati bine. Puneti...Citeste continuarea
Desert pasca fara aluat by merisor
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriBranza de vaci o amestecam cu telemeaua sfaramata cu o furculita. Stafidele le punem intr-un bol cu esenta de rom. Albusurile se separa de galbenusuri, se bat spuma cu un praf de sare si...Citeste continuarea
Salata de oua cu ridichi si castravete
Postat de: gurita_ta2005 in SalateOuale fierte se decojesc de coaja si se taie cubulete. Ridichile si castravetele se taie rondele, iar ceapa feliute subtiri. Se pun toate intr-un castron, se condimenteaza, se adauga maioneza,...Citeste continuarea
Cartofi gratinati, cu piept de pui...
Postat de: RODIMUR in PuiSe pregătesc ingredientele, care se vor pune în straturi, într-un vas termorezistent. Trebuie să aveți în vedere că pieptul de pui, untul și ceapa vor fi puse în două...Citeste continuarea
Aperitive festive
Postat de: Bucataras inPachetele de primavara Mod de preparare: · Se da pe razatoare morcovul; ·...Citeste continuarea
Desert pasca fara aluat cu fructe...
Postat de: mirela0911 in DulciuriStafidele se pun la inmuiat impreuna cu lichiorul Amaretto. Fructele uscate se se taie in bucati mai mici. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga 2 lg...Citeste continuarea
Macrou la cuptor cu sos de mustar...
Postat de: Constelatialeu in PesteMai intai am decongelat macroul, l-am curatat de intestine, apoi l-am portionat in bucatele potrivite. Am pus bucatelele de macrou intr-un vas de yena, am presarat sare si ulei de masline si am...Citeste continuarea
Desert flan cu lapte condensat,...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai am pus zaharul brut intr-un vas de yena si l-am caramelizat, am imbracat peretii vasului cu zaharul caramelizat si am lasat sa se raceasca pana am pregatit compozitia. Intr-un castron...Citeste continuarea
Desert chec din albusuri cu rahat...
Postat de: eumimi in PrajituriMixam albusurile, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand devin o spuma ferma si lucioasa. Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam cu o spatula. Rahatul il taiem...Citeste continuarea
Sarmale de post
Postat de: dantes in Mancaruri de postDesfacem frunzele de varza si le punem la desarat in apa rece,ghebele daca sunt congelate le puneti si pe ele in apa rece.Tocam ceapa si o punem la calit in ulei,cand este inmuiata adaugam...Citeste continuarea
Reteta simpla de piept de rata cu...
Postat de: rocsi_1612 in RataPreparare Reteta simpla de piept de rata cu sos de portocale Pieptul de rata il spalati bine, apoi il stergeti cu niste servetele. Pielea o crestati, presarati sare si piper pe ambele parti....Citeste continuarea
Desert cornulete de post cu gem de...
Postat de: katty in DulciuriIntr-un castron frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam uleiul si borsul si omogenizam. Punem coaja rasa de lamaie, sare, zaharul vanilat, apoi cernem faina. Amestecam cu mana...Citeste continuarea
Paine cu maia si fulgi de secara
Postat de: katty in PiineIntr-un castron cernem ambele tipuri de faina. Amestecam bine, apoi facem o adancitura in care punem maiaua, zaharul, sarea, drojdia uscata. Incalzim apa si laptele batut, cat sa putem tine un...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu cartofi si dovlecei
Postat de: katty in CiorbeSpalam pieptul si il taiem cubulete mici. Curatam ceapa si morcovul. Radem morcovul pe razatoarea mare, iar ceapa o tocam fin. In uleiul incins punem la calit morcovul. Acoperim oala cu capac...Citeste continuarea
Pastrama de miel
Postat de: Bucataras inSe curata bine carnea de miel de grasime si de pielite. Se pune intr-un castron incapator impreuna cu ceapa taiata solzisori, condimentele de la kamis, sare si piepr dupa gust, miere, ulei de...Citeste continuarea
Midii cu lapte de cocos
Postat de: AlexTeacher in Fructe de mareCurata midiile sub un jet de apa rece, folosindu-te de un burete sau de o perie de sarma pentru a indeparta orice urma de nisip de pe exterior. Pune midiile intr-o punga, umple-o cu apa si...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi, cu smantana si...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele, se spală și se taie semirondele, după care se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Se spumuiește când este cazul. Frunzele de pătrunjel se aleg, se...Citeste continuarea
Desert pasca fara aluat cu branza...
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe cerne faina, se separa ouale, se pun albusurile cu zaharul in vasul de mixer, se mixeaza ca pentru bezea sa devina ferme. Galbenusurile se pun intr-un bol, se freaca cu sare. Untul se...Citeste continuarea
Hummus cu ceapa verde si patrunjel
Postat de: Criss in Mancaruri de postIntr-un bol se pun toate ingredientele enumerate mai sus, se mixeaza pana cand devine un amestec omogen si cremos. Se pune hummusul intr-un bol, se decoreaza dupa imaginatie, apoi se...Citeste continuarea
Desert tort cu visine si crema cu...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Intr-un bol puneti apa minerala, uleiul, zaharul, amestecati cu un tel pana ce acesta din urma, s-a topit. Adaugati nuca macinata, cacaua, ness-ul si coaja rasa de portocala. Intr-o cana...Citeste continuarea
Crap in faina alba, prajit, cu...
Postat de: vasimur in PesteCurățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și...Citeste continuarea
Desert pasca de branza dulce, cu...
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe face mai întâi aluatul fraged, din ingredientele de mai sus și se pune în frigider, pentru o oră. Între timp se pregătesc ingredientele pentru umplutură. Se...Citeste continuarea
Salata de fasole rosie
Postat de: katty in SalateSe scurge fasolea din conserva si se clateste bine. Ceapa verde se taie rondele, ardeii grasi si rosiile se taie cubulete. Se amesteca fasolea cu boabele de porumb, ceapa verde, rosia si...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu afumatura
Postat de: eumimi in CiorbeTaiem ceapa marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Le punem la calit in ulei si le lasam 5-6 minute pana se patrund bine. Adaugam kaiserul taiat felii si mai lasam 7-8 minute la...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde cu sunculita...
Postat de: katty in CiorbeCuratam morcovul si ceapa, le spalam, iar apoi tocam ceapa fin, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Taiem sunculita cubulete. In uleiul incins punem cubuletele de sunca la prajit, amestecan...Citeste continuarea
Spaghete cu chiftelute in sos de rosii
Postat de: katty in SpaghetePregatim chiftelele. Intr-un bol amestecam carnea tocata cu 1 ceapa tocata fin, 2 catei de usturoi zdrobiti, sare, piper, patrunjel tocat fin si 1 ou. Formam cu mainile umede bile rotunde din...Citeste continuarea
Desert galuste cu caise
Postat de: Oana in PrajituriSpalati bine cartofii in coaja si apoi puneti-i la fiert Dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si lasati-i la racit Intre timp, desfaceti caisele...Citeste continuarea
Aperitiv omleta la cuptor, cu...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCepele verzi se curăță, se spală și se taie rondele. Se spală ardeii și se taie (cel capia în rondele, iar ardeiul gras în feliuțe) Se răzuie cașcavalul și se feliază...Citeste continuarea
Sarmale cu legume
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postCeapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei. Adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si in caz ca nu aveti bulion de ardei, tocati marunt un ardei gras rosu si-l caliti...Citeste continuarea
Spanac cu sos de lamaie
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postSpanacul se curata de codite si se spala bine frunzele, una cate una. Cateii de usturoi se taie in doua. Punem uleiul la incins intr-o cratita un pic mai inalta, calim usturoiul cateva...Citeste continuarea
Sarmale in frunze de vita - reteta...
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postCepele se toaca marunt si se calesc in ulei. Ciupercile se curata si se toaca marunt, adaugandu-se peste ceapa. Se adauga morcovii dati pe razatoarea mica si stafidele. Orezul se spala in...Citeste continuarea
Ciolan afumat cu mazare si zucchini
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCeapa se pune la calit in ulei de masline, dupa cateva minute adaugam si ciolanul taiat cuburi si morcovul feliute. Punem apa si acoperim, lasam la foc potrivit sa fiarba circa 1 ora. Se pun...Citeste continuarea
Strozzapreti cu ciuperci si zucchini
Postat de: gurita_ta2005 in PasteIntr-o craticioara se pune apa la clocotit cu sare, cand incepe sa fiarba, se adauga pastele si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Intr-o tigaie punem ulei de masline, ceapa taiata feliute,...Citeste continuarea
Ciocanele cu cartofi la cuptor
Postat de: ladydi in PuiCuratam cartofii si ii taiem cubulete. Curatam si pisam usturoiul. Amestecam ciocanelele cu cartofii, rosiile taiate in jumatati, usturoiul si uleiul. Asezonam cu sare, piper si cimbru...Citeste continuarea
Aperitiv stelute, inimioare din...
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriIntindem aluatul pe masa infainata si decupam stelute, inimioare, etc.,cu ajutorul formelor pentru fursecuri/biscuiti. La jumatate din forme, le decupam mijlocul cu o forma rotunda. Asezam...Citeste continuarea
Aperitiv chec Picnic
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriTocam cubulete salamul, pastrama, apio si ardeiul. Tocam marunt ceapa verde, usturoiul verde, loboda si feliem ciupercile. Dam cascavalul pe razatoare. Mixam bine ouale cu putina sare, apoi...Citeste continuarea
Cartofi cu rozmarin la cuptor
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeCuratam cartofii si ii taiem felii mai mari. Intr-un bol punem pasta de tomate, piperul, ghimbirul si ardeiul boia. Adaugam si apa si amestecam bine. Adaugam in bol si cartofii si mestecam...Citeste continuarea
Dulceata de rubarba si caju
Postat de: ladydi in Dulceata / GemPunem apa cu zahărul la fiert si intre timp spalam rubarba si perele si le taiem in bucatele de cca. un cm. Dupa 10-15 minute de cand am pus oala pe foc, adaugam feliile de lime si...Citeste continuarea
Desert pasca cu crema de ciocolata...
Postat de: Corina33 in DulciuriIntai pregatim aluatul : dizolvam zaharul in laptele caldut si apoi varsam deasupra pliculetul de drojdie uscata si lasam sa se activeze. Cernem faina intr-un bol, amestecam cele doua galbenusuri...Citeste continuarea
Desert prajitura israeliana de...
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe topeste untul ( 50 gr.) la foc mic; in el se topeste ciocolata ( 200 gr.); se trage vasul de pe foc, se adauga smantana si se amesteca bine. Untul moale( 200 gr.) se mixeaza cu zaharul timp...Citeste continuarea
Spanac cu oua de prepelita
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeCalim ceapa in ulei incins. Adaugam o cana de apa si spanacul spalat si tocat. Lasam 15-20 de minute la fiert. Transferam spanacul intr-un vas termorezistent, presaram sare si adaugam ouale de...Citeste continuarea
Pulpe de rata la cuptor
Postat de: Ela68 in Rata1. Spalati si uscati bine pulpele cu un prosop de bucatarie. 2. Presarati cu sare pe toate partile si asezati pulpele intr-un vas, cu pielea in jos. 3. Adaugati apa, sucul de portocale,...Citeste continuarea
File de somon cu cartofi
Postat de: Bucataras inSe taie ceapa verde rondele si rosiile cherry pe jumatate. Intr-un castron se pun cartofii bine spalati, cu tot cu coaja si taiati cuburi. Se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu...Citeste continuarea
Friptura de iepure la cuptor
Postat de: sufletista in IepureIntr-un bol amestecam uleiul cu condimente dupa gust, adaugam carnea, vinul, acoperim si lasam cateva ore la rece. Curatam legumele, le taiam cubulete. Le asezam in tava unsa cu ulei, adaugam...Citeste continuarea


















