Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert blat de tort cu cacao si nuci
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga...Citeste continuarea
Tocanita de pleurotus la slow...
Postat de: mirela0911 in Slow CookerIn vasul aparatului se pune uleiul. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune peste ulei. Ciupercile se spala si se taie in cubulete potrivite. Se adauga peste ceapa. Se condimenteaza cu sare,...Citeste continuarea
Desert tort cu morcovi si nuca
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga condimentele...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de vanilie
Postat de: cristina1985 in PrajituriBlat cocos: Se bat spuma 5 albusuri, apoi se pune treptat zaharul si mixati in continuare. Se adauga faina cernuta, praful de copt, fulgii de cocos. Aluatul este foarte uscat, ca o pasta care se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu unt de arahide
Postat de: cristina1985 in PrajituriBlatul: Cacaua se amesteca cu zaharul, apoi se adauga cafeaua fierbinte, ouale, faina, praful de sare, uleiul, laptele, praful de copt si bicarbonatul stins in putin otet. Se pune intr-o tava de...Citeste continuarea
Tarta cu branza, spanac si leurda
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de legumeAluat: Untul, untura solida, oul, putin piper macinat, putina sare, putin busuioc uscat, putin maghiran uscat si putin oregano uscat se pun intr-un castron. Se cerne treptat faina peste ele,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de lamaie
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm si am copt doua foi de blat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare....Citeste continuarea
Desert tort cu capsuni si crema...
Postat de: RODIMUR in TorturiMai întâi se face blatul. Se mixează albușurile spumă, adăugându-se treptat zahărul tos și vanilia. Când compoziția este legată, iar zahărul s-a dizolvat...Citeste continuarea
Desert muffins cu cocos si inima de...
Postat de: Corina33 in PrajituriSe mixează oul cu zahărul, se adaugă vanilia, laptele și uleiul. La sfârșit adăugăm nuca de cocos și făina cernută împreună cu praful de copt si bicarbonatul. Dăm drumul...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema caramel
Postat de: ancutsa in PrajituriPentru blat, se bat ouăle întregi cu mixerul până îşi dublează volumul şi devin pufoase. Se adaugă treptat untul la temperatura camerei, sare, zahăr, laptele şi...Citeste continuarea
Aperitiv carnati cabanos in foietaj
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe lasă aluatul la dezgheţat la temperatura camerei. Se taie aluatul în dreptunghiuri, se crestează uşor cu un cuţit pentru a crea un model, după plac, se adaugă...Citeste continuarea
Ciorba usoara si consistenta de...
Postat de: RODIMUR in CiorbePreparare Ciorba usoara si consistenta de legume si piept de pui Pieptul de pui se scoate de pe os, se curăță de piele și de pielițe, se spală și se lasă la scurs. Osul de la piept cu...Citeste continuarea
Desert brownie cheesecake
Postat de: Corina33 in TorturiIntai pregatim blatul: se amestecă ingredientele uscate, se adaugă untul topit, ouale și aromele și se amestecă bine. Aluatul obținut se toarnă în tava tapetata cu hartie de copt si...Citeste continuarea
Aperitiv tarta de cartofi cu sunca...
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriCartofii fierti se zdrobesc cu furculița sau îi putem da pe răzătoare, după care îi amestecăm cu uleiul de măsline și oul, sarea, făina și praful de copt la sfârșit....Citeste continuarea
Pui cu legume la slow cooker Crock-Pot
Postat de: amalia01 in Slow CookerPulpele le speli si le condimentezi dupa gust. Cartofii ii cureti, ii speli si ii tai in patru. Legumele le tragi 2 minute la tigaie. Amesteci legumele cu cartofii. In vasul de la slow...Citeste continuarea
Desert prajitura cu caramel si...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai am pregatit krantul ca sa se poate raci si apoi sa-l pot da la robot sa se marunteasca, am vrut un krant mai fin, nu grosier. Intr-un vas cu fundul dublu am pus zaharul la...Citeste continuarea
Supa cu broccolini
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeOasele de vitel cu carne se pun timp de minimul 30 minute in apa rece [ pentru a iesi sangele din ele ]. Daca nu faceti aceasta operatiune supa nu va iesi limpede. Schimbati macar o data apa....Citeste continuarea
Desert tarta cu crema cu lapte de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriCrusta: Puneti caju in robot si il macinati. Intr-un bol taiati untul rece, oul, amestecati putin. Adaugati sarea, praful de copt, vanilie, apoi adaugati caju macinat si faina. Amestecati...Citeste continuarea
Desert biscuiti digestivi
Postat de: katty in DulciuriPunem zeama de portocala intr-o craticioara si o infierbantam. Dam jos, punem coacazele, acoperim cu un capac si lasam sa se raceasca si sa se hidrateze coacazele. Intr-un vas punem faina,...Citeste continuarea
Salata de vinete si dovlecei cu...
Postat de: katty in SalateCoaceti vinetele pe toate partile pana se inmoaie. Desfaceti-le in jumatate, apoi cu o lingura de lemn scoateti cu grija miezul. Puneti-l sa se scurga intr-o strecuratoare. Curatati...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu carnati afumati
Postat de: katty in CiorbeCuratam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete potrivite pe care le pastram intr-un vas cu apa rece. Curatam ceapa si o taiem marunt, ardeiul gras il taiem cubulete, iar carnatul...Citeste continuarea
Iepure cu bacon si gutuie
Postat de: elucubratiiculinare in IepureCondimentăm copanele de iepure cu sare și piper. Preîncălzim cuptorul la 180 grade C. Într-o oală antiaderentă ce se va putea da ulterior la cuptor, încingem uleiul de...Citeste continuarea
Piept de pui cu sos de smantana si...
Postat de: RODIMUR in PuiPieptul de pui se curăță de pielițe, se spală și se scurge de apă, după care se porționează în felii cu grosimea de maxim 1,5 cm. Ceapa și usturoiul se curăță, se spală și...Citeste continuarea
Felii de pui cu fasole verde
Postat de: mihaelar63 in PuiPieptul de pui se portioneaza felii si se bate usor cu batatorul de snitele. Pentru ca pieptul de pui sa nu se rupa la subtiere, se poate pune intre doua pungi de nailon mai grosute....Citeste continuarea
Desert crema de capsuni la cupa
Postat de: RODIMUR in DulciuriCăpșunile se spală bine sub jet de apă și se pun la scurs. Se amestecă bine zahărul, vanilia și amidonul și se subțiază cu laptele dulce (fiert). Se dă compoziția la foc mic și se...Citeste continuarea
Tocana taraneasca de pui
Postat de: eumimi in PuiFierbem carnea de pui si oprim supa. Prajim apoi carnea de pui, doar cat sa o rumenim putin. In acelasi ulei in care am rumenit carnea de pui, calim ceapa taiata julienne pentru 7-8 minute....Citeste continuarea
Salata de cuscus cu legume si bacon...
Postat de: AdrianUdrea in SalateMai intai se prajeste in putin ulei, baconul afumat taiat in fasii. Apoi se pune la scurs intr-o sita si se lasa la racit. Se fierbe apa cu putina sare si putin piper alb, macinat si se...Citeste continuarea
Cele mai bune 3 smoothie-uri
Postat de: Meea in Love Smoothies1. Smoothie cu căpșuni Ingrediente: căpșuni iaurt cu piersici suc de portocale 2 lingurițe fulgi de ovăz *gramajele diferă în funcție de câtă cantitate ai nevoie ...Citeste continuarea
Desert prajitura Snickers
Postat de: Meea in PrajituriBlat : mixăm albușurile spumă tare. Adăugăm zahărul și mixăm până când spuma stă băț. Adăugăm apoi făina, praful de copt și nucile măcinate. Amestecăm...Citeste continuarea
Pizza cu sunca, ciuperci si salata
Postat de: Meea in PizzaAluat: în cazul în care aveți mașină de frământat aluatul, puneți toate ingredientele pentru aluat în mașină, începând cu cele lichide. Setați...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: ancutsa in LasagnaPentru sosul Bolognese: se spală şi se curăţă legumele. Se toacă mărunt ceapa şi ardeiul, iar morcovul se dă pe răzuitoare. Se căleşte ceapa într-o tigaie cu puţin...Citeste continuarea
Pui cu sos garam masala
Postat de: xana in PuiPortionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa si usturoiul taiate marunt, sare dupa gust si amestecam...Citeste continuarea
Desert briose insiropate umplute cu...
Postat de: Oana in PrajituriSe mixeaza untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana se spumeaza. Se adauga ricotta, vanilia si coaja de portocala. Se pune apoi faina amestecata cu praful de copt. Am folosit forme de briose...Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza
Postat de: ancutsa in SpagheteSe pun la fiert spaghetele în apă clocotită cu un praf de sare. Când sunt fierte al dente, se dau de pe foc. Într-un vas se amestecă brânza rasă cu...Citeste continuarea
Bors de gaina
Postat de: xana in CiorbePortionam gaina si o punem la fiert pentru cca o ora (sau mai mult daca gaina e batrana). Se spumeaza ocazional si se completeaza cu apa daca este necesar, astfel incat sa obtinem cca 3 litri...Citeste continuarea
Piure de urzici cu usturoi, reteta...
Postat de: vasimur in Mancaruri de legumeCum se prepara Piure de urzici cu usturoi, reteta de post delicioasa: Pregătirea urzicilor Urzicile se aleg, se rup codițele și se separă de alte “buruieni”. Se spală...Citeste continuarea
Supa de gaina
Postat de: eumimi in SupePunem carnea de gaina la fiert. Dupa ce fierbe carnea, o scoatem si adaugam in supa o ceapa tocata julienne, ardeiul tocat marunt si morcovul dat pe razatoarea mare. Eu am lasat ficatul,...Citeste continuarea
Paine coapta in punga magica
Postat de: Satisfyyourcravings in PiineDrojdia se amesteca cu zaharul, sarea si putina faina si se lasa sa creasca la loc cald 15 minute. Intre timp, se amesteca iaurtul cu oul si uleiul, apoi se adauga maiaua obtinuta...Citeste continuarea
Desert cozonac coronita cu ciocolata
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-o craticioara se incalzeste putin lapte, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg de faina si drojdia uscata. Se amesteca si se lasa sa se activeze. Intr-un vas larg se cerne faina. Se pune sarea,...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu spanac si cascaval
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriMai intai puneti spanacul intr-o sita, pentru a se decongela si a se scurge de zeama. Ouale le bateti spuma cu putina sare si piper. Adaugati smantana, iaurtul, amestecati bine. Ceapa verde...Citeste continuarea
Fasole verde, cu rosii si usturoi
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe scoate fasolea verde din congelator, cu 1-2 ore înainte de preparare, ca să se dezghețe. Se curăță ceapa roșie, se spală, se taie subțire sub formă de inelușe, (sau...Citeste continuarea
Campagnola
Postat de: caroline in TortelliniPunem o oala cu apa la fiert. Intre timp, curatam ceapa si o tocam marunt. Usturoiul il curatam de coaja. Ciupercile le curatam si le taiem felii. Pancetta o taiem fasii. Intr-o...Citeste continuarea
Aperitiv cosulete din foietaj
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriCarnatii se prajesc, dupa care se taie in bucatele. Se marunteste telemeaua cu furculita si se amesteca cu oua, smantana, maslinele taiate, carnatii taiati, putina sare,piper. Se intinde putin...Citeste continuarea
Salata Tabouleh
Postat de: cristina1985 in SalateSe taie legumele. Se pune o oala cu apa pe aragaz, iar cand fierbe, se adauga bulgurul si sare. Se fierbe 25 minute, timp in care amestecati din cand in cand. La sfarsit se strecoara si se...Citeste continuarea
Chifle cu mac
Postat de: RODIMUR in PiineFăina cernută și amestecată cu sarea fină se pune într-un vas pentru frământat, iar în mijlocul ei se face o adâncitură în care se pun: drojdia...Citeste continuarea
Mamaliga americana
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carneCarnea tocata se amesteca cu 1 catel de usturoi pisat, condimentele, sare si piper si se modeleaza in bile nu foarte mari. Acestea se prajesc la foc mare, in putin ulei, 4-5 minute, pe toate...Citeste continuarea
Friptura de pui si porc la slow...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerMai intai spalam pulpa de pui si-o portionam in 3, apoi taiem costita si tocam usturoiul verde. Asezam bucatile de pui, costita, adaugam usturoiul verde, presaram sare si piper si stropim totul cu...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu crutoane
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai am taiat feliile de paine cubulete mici ca sa formez crutoanele. Cubuletele de paine le-am stropit cu ulei de masline si le-am pus in tigaia wok ( tigaia a fost incinsa inainte), le-am...Citeste continuarea
Spaghete cu vanata coapta, chorizo...
Postat de: Satisfyyourcravings in SpagheteSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade C. Se toaca ceapa, rosiile uscate la soare si patrunjelul, iar usturoiul se piseaza. Vanata se taie cuburi de 1 cm. Chorizo se taie cuburi mici....Citeste continuarea
Peste crocant cu garnitura de orzo...
Postat de: Satisfyyourcravings in PesteSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Pestele se decongeleaza daca este nevoie. Intr-un blender, se amesteca rosiile uscate la soare cu branza, putin ulei si ierburile. Rosia si...Citeste continuarea


















