Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert pariziene cu jeleu de cirese
Postat de: mirela0911 in PrajituriAluatul: Se prepara maiaua. Se incalzesc usor cca 150 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina si se...Citeste continuarea
Hamburger cu friptura
Postat de: sufletista in SandvisuriPregatim prima data legumele care le vom spala si le vom lasa sa se scurga bine de apa. Taiem rosia si ceapa rondele. Castravetii, daca dorim, ii curatam de coaja, dupa care taiem fasii...Citeste continuarea
Varza cu costita de porc afumata
Postat de: AdrianUdrea in PorcSe portioneaza costita, se asezoneaza cu condimente si se asaza intr-o tava de cuptor cu ulei. Se da la cuptor pentru 40-50 de minute, la 175 de grade C, intorcand-o de pe o parte pe cealalta,...Citeste continuarea
Aripioare la cuptor cu Delikat
Postat de: Valclaudia inTransam aripioarele, le clatim in apa rece si le stergem cu servetele absorbante de bucatarie. Preincalzim cuptorul la 180 Grade Celsius. Peste aripioarele transate punem 2 lingurite...Citeste continuarea
Desert chec cu mac si cirese
Postat de: sufletista in DulciuriBatem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce isi dubleaza volumul si devine o bezea lucioasa. Adaugam uleiul in fir subtire mixam pana ce se omogenizeaza....Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: gurita_ta2005 in SalateMai intai se pregatesc celalalte ingrediente care se pun toate separat. Se vor pune peste avocado dupa gust. Ceapa rosie se toaca marunt, usturoiul se da pe razatoarea mica, iar rosia se curata...Citeste continuarea
Supa de conopida si baby morcovi
Postat de: Valclaudia inLegumele se curata si se spala sub jet de apa rece. Ceapa verde se taie rondele, ardeiul si telina se taie cubulete, apoi se pun la sotat in ulei de masline pentru 2-3 minute. Adaugam putina...Citeste continuarea
Cartofi noi cu rozmarin si Delikat
Postat de: Valclaudia inAm spalat foarte bine cartofii noi sub jet de apa, apoi i-am taiat in doua. Am preincalzit cuptorul la 200 grade Celsius. Cartofii i-am pus in tava, peste acestia am turnat uleiul de floarea...Citeste continuarea
Desert rulada cu crema de vanilie,...
Postat de: ancutsa in PrajituriPentru foaie: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi 2 linguri de zahăr. Separat, se bat gălbenuşurile cu restul de zahăr. Apoi se toarnă gălbenuşurile...Citeste continuarea
Desert waffle cu capsuni
Postat de: sufletista in DulciuriMixam ouale cu zaharul pana ce devin o compozitie cremoasa, adaugam untul topit, laptele la temperatura camerei, omogenizam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja de lime, esenta de...Citeste continuarea
Desert prajitura de post cu visine...
Postat de: Valclaudia in PrajituriUleiul se pune intr-un castron din plastic incapator impreuna cu zaharul, coaja rasa de lamaie, praful de copt si pudra de turmeric. Mixam cateva minute, apoi adaugam apa si faina. Amestecul...Citeste continuarea
Salata din fructe de vara
Postat de: Valclaudia in SalateSpalam fructele si le uscam cu servetele absorbante de bucatarie. Curatam rodia si scoatem semintele. Fructele se taie cuburi de dimensiunea dorita si se pun intr-un castron incapator...Citeste continuarea
Somn cu jambon
Postat de: sufletista inBucatile de peste le spalam, le stergem cu un prosop de hartie. Intr-un bol adaugam condimente, ulei de masline, usturoiul zdrobit, amestecam si condimentem peste, acoperim si dam deoparte cat...Citeste continuarea
Snitele de pui cu sos de spanac
Postat de: sufletista in DulciuriPieptul de pui se spala, se sterge cu un prosop, se feliaza felii care le vom bate putin cu ciocanul pentru snitele. Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu condimentele, adaugam snitele,...Citeste continuarea
Friptura de porc si cartofi cu unt...
Postat de: merisor67 inPentru friptura de porc, portionam carnea, o asezam in tava si presaram condimentele peste ea. O amestecam bine cu condimentela sa se pudreze uniform, apoi acoperim tava si o dam 30 de minute...Citeste continuarea
Pui pe sticla cu ostropel
Postat de: eumimi inPregatim mai intai puiul. Il ungem pe toata suprafata si in interior cu condiment pentru pui de la DELIKAT. Umplem o sticla de 500 ml cu apa si cu 2 linguri de ulei. Asezam puiul pe sticla si il...Citeste continuarea
Fish and Chips englez
Postat de: ctlina in PesteAmestecati faina cu un varf de sare si incorporati treptat berea. Puneti galbenusul si apoi incorporati albusul batut spuma. Spalati pestele, uscati-l cu un prosop. Taiati pestele bucati,...Citeste continuarea
Gulas cu galuste si cartofi
Postat de: licurici_lra in1. Carnea se taie fasii, se da prin faina si amestec de ierburi si boia, apoi se prajeste in putin ulei, adaugandu-se apa, din cand in cand, sa nu se...Citeste continuarea
Dovlecei pane cu marar si oregano
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeMai intai batem ouale si adaugam in ele sare, marar uscat si oregano. Punem faina intr-o farfurie si adaugam si aici marar si oregano. Dovlecelul il taiem rondele subtiri. Prajim...Citeste continuarea
Desert prajitura frageda cu branza...
Postat de: oanapl in PrajituriAmesteci brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, esența de lămâie. Adaugi făina și omogenizezi. Abușuri le bați bine cu un praf de sare si le...Citeste continuarea
Mancare de ciuperci
Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de postSe pune ulei intr-o tigaie, se lasa sa se incinga. Se adauga ceapa impreuna cu morcovul si radacina de patrunjel taiate marunt. Se lasa ceapa sa devina aurie, se adauga ciupercile ( taiate felii...Citeste continuarea
Gratin de cartofi cu ierburi aromate
Postat de: cristina1985 inPulpele de pui se curata de piele si se pun intr-o tigaie cu putina apa, cu capac, timp de 1 ora si 30 minute, timp in care mai adaugati lichid (apa). Cartofii se taie cu o razatoare...Citeste continuarea
Supa crema de telina cu crutoane
Postat de: cristina1985 inSe fac crutoanele: Se face un amestec de ulei de masline, cu usturoi maruntit, oregano si cimbrisor (uscate). Se taie bagheta in felii, apoi in patru bucati si se pun intr-o tava. Se toarna cu...Citeste continuarea
Bulete din cascaval, cas sarat si...
Postat de: RODIMUR inCașul sărat și cașcavalul se răzuiesc pe răzătoarea mică. Se amestecă cele două tipuri de brânză, se adaugă ouăle, sarea, ierburile italiene și apoi făina amestecată cu...Citeste continuarea
Pateuri cu carne
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriAluatul se lasa la dezghetat. Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in ulei 3-4 minute. Se adauga carnea tocata, pasta de tomate si se amesteca sa nu se prinda pana lasa zeama. Se...Citeste continuarea
Desert pandispan cu capsuni
Postat de: eumimi in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Albusurile la batem spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, apoi le adaugam albusurilor. Le incorporam bine si adaugam treptat faina si...Citeste continuarea
Supa de legume cu naut, cavolo nero...
Postat de: Satisfyyourcravings in SupeCeapa si usturoiul se toaca marunt. Chorizo se taie in felii subtiri si se soteaza cateva minute intr-o oala cu fund dublu pana cand devine crocant. Se transfera pe o farfurie. In grasimea...Citeste continuarea
Cosulete cu carne pentru picnic
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriAm lasat la dezghetat aluatul. Apoi m-am apucat sa fac umplutura. Am curatat cartofii si i-am dat pe razatoarea mare. Am pus tigaia wok pe foc, am lasat-o sa se incinga, apoi am pus cca 30 ml...Citeste continuarea
Placinta cu fasole si carne tocata
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaCarnea tocata se gateste la foc mare 15 minute, pana devine bruna si crocanta. Se toaca frunzele rozmarinului si se adauga, impreuna cu fasolea scursa de apa, peste carne. Se mai lasa 8...Citeste continuarea
Desert tort Mihai, 18 ani
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat: blatul l-am facut cu o zi inainte pentru ca se taie mai bine a doua zi. Am mixat albusurile cu sarea pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am...Citeste continuarea
Desert cheescake de capsuni si...
Postat de: trifadalia in DulciuriSe sfarma biscutii digestivi si se amesteca cu margarina sau untul topit pana devin nisiposi, apoi se pun intr-o forma rotunda cu pereti detasabili si se taseaza bine. Pe margini se pun capsuni...Citeste continuarea
Desert placinte moldovenesti
Postat de: abetina in DulciuriSe pune drojdia intr-un vas, peste ea se adauga 100 ml. zer, zaharul, sarea si se omogenizeaza bine pana la topirea completa a zaharului. Se toarna drojdia peste faina de grau, se adauga...Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa cu sirop...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai luam un castron incapator in care punem laptele praf, alunele si dulceata si amestecam. Intr-o craticioara cu fundul dublu se pune siropul de cirese si cacao, se omogenizeaza si se pune...Citeste continuarea
Desert briose cu cacao, nuci si...
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe scot albușurile din congelator, cu câteva ore înainte de preparare, ca să se dezghețe natural. Se mărunțesc nucile, iar stafidele se opăresc și se țin câteva minute...Citeste continuarea
Cartofi noi cu rozmarin
Postat de: eumimi inMai intai razuim coaja cartofilor cu un cutit, ii spalam bine si ii punem intr-un bol. Adaugam uleiul, rozmarinul, sare, piper si ardei boia si amestecam bine. Transferam cartofii intr-un vas...Citeste continuarea
Desert fudge de ciocolata la slow...
Postat de: AlexTeacher in Slow CookerAdauga smantana, untul de arahide, sarea de mare, laptele condensat si untul in slow cooker-ul Crock-Pot 3.5L Manual White. Pune capacul, seteaza modul de gatire "low" si...Citeste continuarea
Desert cozonac impletit
Postat de: momo121 in DulciuriPentru aluat: Dizolvam drojdia cu o lingura de zahar, putin lapte cald si o lingura de faina si lasam sa actioneze timp de 10 minute. Intre timp,...Citeste continuarea
Budinca sarata, cu paste si branzeturi
Postat de: RODIMUR in PastePastele făinoase se pun la fiert într-o oală încăpătoare, cu apă și sare. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se răzuiește cașul sărat (telemeaua) și...Citeste continuarea
Paine impletita
Postat de: momo121 in PiineIntr-un bol punem laptele caldut impreuna cu plicul de drojdie uscata, amestecam putin si lasam sa actioneze timp de 10 minute. Dupa acest timp, peste lapte punem zaharul, sarea si uleiul de...Citeste continuarea
Paine impletita cu dovlecei si...
Postat de: Oana in PiineApalati dovlecelul si taiati capetele, apoi dati-l pe razatoarea cu ochiuri mici, cu tot cu coaja. Puneti in vasul robotului dovlecelul ras, cu tot cu apa lasata, parmezanul ras, sarea, laptele...Citeste continuarea
Dulceata de cirese
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spală fructele şi se scot sâmburii. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, se amestecă uşor la început, ca să nu se lipească,...Citeste continuarea
Paine de casa cu seminte de floarea...
Postat de: mirela0911 in PiineSe prepara maiaua. In cca 200 ml apa calduta se pune zaharul, cele 2 lg de faina si drojdia si se amesteca bine. Se lasa 10 minute sa se activeze drojdia. Intr-un bol larg se cerne 1 kg de...Citeste continuarea
Clatite cu carne
Postat de: dantes in PorcPrima data preparam 10 clatite simple, amestecam faina cu oul si putina sare, adaugam apa minerala pana obtinem o compozitie subtire din care facem clatitele. Taiem ceapa marunt si o punem la...Citeste continuarea
Desert chec simplu
Postat de: Oana in PrajituriMixeaza albusurile cu putina sare si zeama de lamaie, apoi adauga treptat zaharul, pana obtii o bezea lucioasa. Bate cu un tel galbenusurile si pune uleiul, putin cate putin, ca la maioneza,...Citeste continuarea
Porc si cartofi cu mirodenii la cuptor
Postat de: ancutsa inSe curata si se spala cartofii, apoi se taie pe lungime. Se spala carnea de porc, se portioneaza si se asaza intr-o tava in care am pus un strat subtire de ulei. Se asaza printre...Citeste continuarea
Chiftelute de pui cu piure
Postat de: Oana in PuiCuratati mai intai cartofii pentru piure, taiati-i cubulete si puneti-i la fiert in apa rece. Tocati carnea, alternand cu ceapa, usturoiul, morcovul si la final painea uscata. Daca nu aveti...Citeste continuarea
Desert tarta cu cirese si pere
Postat de: Oana in PrajituriPentru blat , pune faina si sarea in vasul unui robot, adauga untul rece taiat cuburi mici si mixeaza pana obtii mici firimituri. Adauga oul si apoi laptele treptat, mixand usor pana obtii un...Citeste continuarea
Aperitiv muffins cu ou
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol amestecati faina, sarea, piperul si praful de copt. Incorporati laptele, smantanata si untul topit. La final adaugati oul si amestecati bine. O sa obtineti un aluat ca o smantana mai...Citeste continuarea
Cartofi noi, cu afumatura, la cuptor
Postat de: oanapl inCureti cartofii, îi tai felii fără a le desprinde, cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire. Pensulezi cartofii cu ulei de măsline, presari peste ei condiment pentru cartofi...Citeste continuarea
Rosii umplute cu sos Andalouse si...
Postat de: Satisfyyourcravings in Reteta de vedetaSe preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Se adauga rosiile pe rand intr-o oala cu apa fierbinte, se transfera pe o farfurie...Citeste continuarea


















