A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata de cartofi cu fasole bruna,...

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi mici. Se fierb in apa cu sare. Se scurg de apa si se lasa la racorit.  Ouale se fierb dupa preferinte, apoi se taie in sferturi. Se toaca...Citeste continuarea

Desert tort cu frisca si nuca

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, apoi iaurtul si vanilia. Incorporati nuca macinata, apoi faina cu praful de copt. Albusurile le...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu ciuperci intregi...

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se prajesc in ulei, la foc mediu, 10 minute, acoperite cu capac pana devin moi.  Intre timp, se toaca ceapa si patrunjelul. Se bat ouale ca pentru omleta cu putina sare. Se...Citeste continuarea

Salata de boeuf

Postat de: trifadalia in Salate

Se fierb cartofii impreuna cu carnea si zarzavaturile. Cartofii se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu carnea si cu zarzavaturile. Castravetii murati in otet...Citeste continuarea

Supa din ciocanele de pui, cu taitei

Postat de: RODIMUR in Supe

Se curăță ciocănelele de pielea groasă de la bază și de tuleie, se spală bine în mai multe ape, după care se pun la fiert, la foc iute, într-o oală cu 4 litri de apă...Citeste continuarea

Desert savarina cu apa de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Prajituri

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu putina sare, pana formeaza creste tari.  Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, folosid un mixer pana cand zaharul s-a...Citeste continuarea

Desert inghetata cu mango si zmeura

Postat de: diaconta in Dulciuri

Am mixat smântâna pentru frisca. Nu trebuie sa fie foarte ferma. Am curatat mango, l-am taiat cubulete si l-am pasat cu ajutorul blenderului Breville. Am amestecat...Citeste continuarea

Peste prajit cu sos de smantana

Postat de: autodiag in Peste

Pestele curatat, fara cap si coada, se spala si se da cu sare si piper. Se tavaleste prin faina si se prajeste in unt. Dupa ce este gata, se scoate pe o farfurie, iar in untul ramas se...Citeste continuarea

Lasagna cu foi proaspete de casa,...

Postat de: simona72 in

Pentru foile proaspete de lasagna: ca si la alte retete ale mele, am folosit si de data acesta robotul pentru a face paste. Am pus toate ingredientele in robot si am mixat pana aluatul se...Citeste continuarea

Desert inghetata frantuzeasca de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Laptele, frisca lichida, jumatate din cantitatea de zahar si un praf de sare se pun intr-o oala la foc si se tin pana ajung aproape de punctul de fierbere. Se ia oala de pe foc si se adauga esenta...Citeste continuarea

Ciocanele de pui in crusta de susan...

Postat de: Pungasa_Rogue in

Ciocanelelor de pui li se indeparteaza pielea, apoi se spala, se dau cu sare si se condimenteaza cu amestecul de ierburi si boia de la Delikat. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi....Citeste continuarea

Tocana de ciuperci creasta cocosului

Postat de: abetina in

Se spala ciupercile foarte bine, se rup in buchetele mici sa se poata curata bine, apoi se pun la fiert; se fierb foarte bine, dupa care se clatesc sub jet de apa rece sa se elimine unele...Citeste continuarea

Musaca din piure de cartofi cu...

Postat de: Pungasa_Rogue in

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in felii. Se pun intr-o craticioara impreuna cu uleiul, amestecul de ierburi si boia de la Delikat, apa cat sa ii acopere si sarea. Se fierb, iar...Citeste continuarea

Jambon marinat la cuptor

Postat de: MotanLaOale in

Jambonul se curata, se spala bine, se usuca cu hartie absorbanta. Intr-un castron se amesteca 50 ml ulei cu condimentele Delikat si sare. Jambonul se unge cu amestec bine, bine, se pune...Citeste continuarea

Legume la grill cu sos de...

Postat de: merisor67 in Mancaruri de legume

Spălăm dovleceii și vânăta, ceapa o curățăm, apoi le feliem pe toate, în rondele de aproximativ 5-6 mm grosime. Presărăm sare peste vinete și dovlecei, și le lăsăm...Citeste continuarea

Chiftele din cartofi, dovlecel si...

Postat de: Pungasa_Rogue in

Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se lasa sa se raceasca. Dovlecelul si morcovul se curata de coaja, se clatesc cu apa, se dau pe razatoarea mare si se freaca cu putina sare, lasandu-se...Citeste continuarea

Supa cu legume de vara si rosii

Postat de: panacris in

Ceapa și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la călit într-o oală cu ulei de măsline și puțină apă, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. După cele 10 de...Citeste continuarea

Paste scoici cu legume mexicane si...

Postat de: trifadalia in Salate

Pastele se pun la fiert in apa cu sare, apoi se strecoara, se spala si se lasa la racit. Se procedeaza identic si cu legumele mexicane, doar ca dupa ce sunt fierte, se pun in apa rece cu gheata...Citeste continuarea

Bors rusesc de sfecla si smantana

Postat de: ClaudiaHossu in

Se curata carnea si se taie cubulete. Se spala bine, se pune carnea in oala cu 2 linguri de ulei si 6 litri de apa. Se fierbe, se ia spuma cu o spumiera. Se curata ceapa, morcovii, telina si...Citeste continuarea

Paste Alfedro

Postat de: ClaudiaHossu in

Se spala pieptii de pui, se sterg cu hartie, se taie pe lung; se da fiecare bucata cu piper alb si sare. Se pune un pic de ulei pe pui. Se rumeneste fiecare bucata de pui in tigaie. Se taie...Citeste continuarea

Tocanita din carne de porc

Postat de: panacris in

Ceapa și ardeii curățați, se feliază și se pun la călit  în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mic. Eu l-am pus la treabă pe Alin, CrockPot-ul din dotare :D. După...Citeste continuarea

Dulceata din mure

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Murele pun într-o strecurătoare încăpătoare, apoi se trec sub un jet rapid de apă rece pentru a se îndepărta eventualii musafiri, mici insecte inofensive. Fructele scurse...Citeste continuarea

Orez rosu cu ciuperci shimeji

Postat de: panacris in

Ardeii și ciupercile se curăță, se toacă grosier, apoi se pun în vasul teflonat de la multicooker-ul Phillips ;) la călit cu uleiul de rapiță, cca. 10 minute la programul Fry....Citeste continuarea

Cartofi cu rozmarin si usturoi

Postat de: panacris in

Cartofii noi se curăță cu un burete din sârmă de coajă, apoi se spală și se feliază după preferință. Se aează într-o tavă termorezistentă, se asezonează cu...Citeste continuarea

Specialitate de pui umplut cu hribi...

Postat de: simona72 in

In primul rand pregatim puiul, il toaletam, il jumulim de eventualele pene mai mari sau mai mici ramase (daca este cazul, il putem parli la flacara aragazului), eu inlatur pielea de la gat in...Citeste continuarea

Chiftele de pui cu delikat si...

Postat de: HossuEmil in

Pentru omleta: se pun 2 linguri de ulei in tigaie. Se bat ouale cu chimen, cimbru, busuioc si marar, se pune delikatul, se rade branza pe razatoarea mica; se pune un pic de apa si o lingura de...Citeste continuarea

Pulpe de pui la cuptor si cartofi

Postat de: trifadalia in Pui

Usturoiul se curata si se rade, apoi se lasa cu sare si boia. Din el se face un mujdei frecat cu ulei cu care se ung pulpele si se lasa jumatate de ora sa se marineze. Poate chiar si o ora. Se...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecel cu branza...

Postat de: trifadalia in Mancaruri de legume

Se curata dovlecelul de coaja si de seminte, apoi se da pe razatoarea cu gauri mari si se lasa cu sare si piper jumatate de ora pentru a se inmuia. Apoi se stoarce de zeama lasata, se adauga...Citeste continuarea

Ciorba cu pastai

Postat de: xana in Ciorbe

Ceapa se caleste in ulei pana se inmoaie, apoi se adauga morcovul ras prin razatoarea cu gauri mici si pasta de rosii si se mai caleste 2-3 minute. Adaugam apoi 2,5 litri de apa si pastaile taiate...Citeste continuarea

Frigarui din carne tocata cu sos...

Postat de: Satisfyyourcravings in

Pentru kebab , se indeparteaza carnea din carnaciori si se amesteca cu carnea tocata de vita, Condimentele pentru Gratar, chilliul, patrunjelul tocat, ceapa rasa, usturoiul pisat, sare, piper si...Citeste continuarea

Pastai verzi cu chili si pasta de...

Postat de: eumimi in

Taiem pastaile in 3-4 si le punem 20 de minute la fiert in apa cu sare. Usturoiul il pisam, adaugam 1 cana de apa si pasta de ardei si acest amestec il adaugam pastailor. Adaugam rozmarin si...Citeste continuarea

Gulas in strachina de pita

Postat de: amalia01 in

Pentru început cureți cartofii de coaja, îi speli și îi lași în apă rece.   Cureți ceapa și ardeiul, le speli și le tai cubulețe cât mai mici, apoi le...Citeste continuarea

Pastrav umplut cu ghebe la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in

Curatati ghebele, le spalati in mai multe ape. Le puneti la fiert cu putina sare, circa 20 de minute. Cand sunt gata, le rasturnati intr-o sita sa se scurga bine, sa se racoreasca, apoi le tocati....Citeste continuarea

Malasolca a la Bia

Postat de: gurita_ta2005 in Pastrav

Pestele se condimenteaza pe ambele parti si se pune intr-o tava de ceramica. Punem usturoiul lasat intreg, cartofii peste care presaram sare si rosiile cherry. Se stropesc cu ulei de...Citeste continuarea

Salata de ton rosu cu porumb si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Ridichile se spala si se taie sferturi sau rondele. Ridichile dau gustul usor picant salatei. Se asaza intr-un bol incapator. Caperele se scot din borcan si se taie pe...Citeste continuarea

Chiftele la cuptor

Postat de: cristina1985 in Porc

Ceapa se toaca marunt si se caleste, in putin ulei. Se ia de pe foc, se scurge (de ulei) si se amesteca cu carnea tocata, oul, usturoiul tocat marunt,pesmet, sare, piper. Se fac 25 de chiftele,...Citeste continuarea

Malasolca a la Balan, cu rosii...

Postat de: ladydi in Peste

Am spalat si curatat bibanii si scrumbiile de maruntaie. Am spalat un pic si hamsiile, apoi am pus toti pestii la fiert in apa cu leurda. Intre timp am spalat cartofii foarte bine, i-am taiat...Citeste continuarea

Mujdei cu ierburi de gradina

Postat de: Constelatialeu in Sosuri

In functie de cati suntem la masa, plusam la ingrediente. Eu am curatat 1 capatana de usturoi ( ca eram doar doi porumbei pe-o creanga), am taiat mai marunt usturoiul l-am pus intr-o cana, am...Citeste continuarea

Malasolca a la Cleme

Postat de: Constelatialeu in Pastrav

Mai intai am fost la pescuit, in piata la Pastravaria de la Valea Doftanei (n-am avut aparatul la mine sa-i fotografiez cum inotau in acvariu), am ales doi pastraviori de cca 500 g, de lene am...Citeste continuarea

Malasolca in vas de paine - reteta...

Postat de: abetina in Peste

Daca as fi pregatit reteta dupa original, sunt sigura ca nu s-ar fi uitat la ea cineva cu ochi buni, in primul rand nu se preteaza la o masa de moldoveni si in al doilea rand, reteta nu arata wow...Citeste continuarea

Ciorba de fasole rapida cu...

Postat de: eumimi in

Taiem ceapa julien, morcovul si dovlecelul le dam pe razatoarea mare. Le punem impreuna la calit in cele 50 ml ulei. Cand incep sa se rumeneasca, adaugam 2-3 cani de apa, pasta de ardei,...Citeste continuarea

Desert Koulourakia - melcisori...

Postat de: eumimi in Dulciuri

In laptele caldut dizolvam drojdia. Batem ouale cu plicul de zahar vanilat, lingura de zahar si plicul de praf de copt. Peste oua adaugam laptele si apoi faina si scortisoara. Framantam un...Citeste continuarea

Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel

Postat de: ctlina in Sosuri

Puneti toate ingredientele cu exceptia uleiului intr-un mixer. Adaugati treptat uleiul si mixati pana obtineti un amestec omogen. Turnati intr-un castron si asezonati - puteti adauga inca...Citeste continuarea

Tajina de dorada

Postat de: ctlina in Peste

Curatati si spalati legumele. Ungeti bine pestele cu o lingura de sos chermoula (reteta  aici ). Taiati linii pe pielea pestelui pentru ca sosul sa patrunda bine. Lasati sa...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu cartofi taranesti

Postat de: mirela0911 in

Mai intai se pun cartofii in coaja la fiert. In acest timp, se pregatesc pulpele. Se spala bine pulpele, se sterg de apa, apoi se condimenteaza cu sare, piper proaspat macinat si condimentele...Citeste continuarea

Desert prajitura cu urda si afine

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se pune urda, chefirul, oul, zaharul si zaharul vanilat Bourbon. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza totul si devine compozitia mai fina. Daca este necesar, se mai adauga putin...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu amestec de ierburi...

Postat de: Valclaudia in

Spalam ardeii si le indepartam cu grija cotorul cu un cutitas ascutit. Carnea tocata se pune intr-un castronel, adaugam orezul clatit in apa rece, oul, condimentul pentru preparate de porc,...Citeste continuarea

Desert prajitura frageda cu mere de...

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Spalam merele, le curatam de eventualele stricaciuni si le trecem pe razatoarea cu ochiuri largi. Punem merele rase in cratita la calit impreuna cu zaharul tos si cel vanilat. Lasam la foc mediu...Citeste continuarea

Sarmale de post cu ciuperci

Postat de: Valclaudia in

Pentru inceput spalam varza si foile de vita de vie sub jet de apa rece. Desprindem foile de varza, indepartam nervurile groase si oparim foile 2 minute in apa clocotita cu sare de lamaie....Citeste continuarea

Ciorba de cartofi noi cu fleica...

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Legumele se curata si se spala sub jet de apa rece. Fasiile de fleica se cresteaza si se pun la totat in oala cu 2 lg de ulei, boabele de mustar, ceapa tocata, ardeiul taiat bucatele, cubulete...Citeste continuarea