Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ciulama cu pipote si inimi
Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carneSe incepe cu supa. Pipotele si inimile se spala bine, apoi se pun pe foc, in 3 litri de apa cu sare. Se adauga putina grasime de gaina (sa ii dea un gust mai bun), boabe de piper si...Citeste continuarea
Sarmale cu varza dulce
Postat de: trifadalia in PorcCeapa se taie marunt iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei si pasta de rosii dar fara a se rumeni. Peste orez se toarna...Citeste continuarea
Friptura de iepure in vas roman
Postat de: trifadalia in IepureTransam carnea de iepure bucati si o spalam bine. Cateii de usturoi ii dam pe razatoare si ii lasam cu sare sa se inmoaie. Punem boiaua peste si incepem sa facem un mujdei frecand cu ulei . Cu...Citeste continuarea
Salam de biscuiti cu alune si...
Postat de: oanapl in PrajituriTopești ciocolata la bain-marie, apoi o lași să se răcească. Într-un vas încăpător pui mascarponele, bine scurs, cacaua, zahărul măcinat și amesteci până...Citeste continuarea
Gulas unguresc cu galuste si cartofi
Postat de: oanapl in VitaUmpli o oală cu apă și o pui la fiert cu 2 foi de dafin. Cureți carnea de pielițe, o speli și o tai bucăți. Când clocotește apa pui carnea și o fierbi pentru 30 de...Citeste continuarea
Tuslama din uger si burta de vita
Postat de: ladydi in VitaSpalam bine burta, osul si ugerul. Punem la fiert in apa rece cu sare osul si burta si intr-un alt vas ugerul. Spumuim bine si adaugam in ambele oale frunze de dafin si boabe de piper. Lasam sa...Citeste continuarea
Tuslama regala
Postat de: Constelatialeu in VitaDupa parerea mea si a altora ca sa iasa o ciorba de burta sau o tuslama delicioase musai sa cumparam burta proaspata si oase de vita cu zgarciuri. Am ales o burta de vita cu muchie, e partea mai...Citeste continuarea
Supă de roşii cu pui, fidea şi...
Postat de: ancutsa in SupeSe pune la fiert tacâmul de pui într-o oală de 3 litri pentru supă, cu apă şi puţină sare. Când carnea e aproape fiartă, se adaugă ceapa întreagă crestată,...Citeste continuarea
Lapte de pasare
Postat de: trifadalia in Dulciuri1. Se pune laptele la fiert. Albuşurile se bat cu 50 g zahăr şi un plic zahăr vanilat, până când spuma devine foarte densă şi se topeşte tot zahărul. Când laptele dă...Citeste continuarea
Ciolama de rinichi
Postat de: costi7hector in PorcSe spala rinichi si se pun la fiert in apa rece cu sare.Prazul se curata, se taie bastonase si se pune la calit in untura de porc. Dupa ce se inmoaie prazul se stinge cu cativa stropi strasnici de...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu carnati afumati
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMai inati taiem carnatii prajiti in felii subtiri. Morcovii ii dam pe razatoare, ardeiul si ceapa le tocam cubulete mici. Batem ouale cu un tel, adaugam sarea, piperul si condimentele, apoi...Citeste continuarea
Salata de joi - cu piept de pui...
Postat de: mihaelar63 in SalatePieptul de pui se taie cubulete . Rosiile se spala . Varza rosie se taie fideluta . Sarati si acriti cu otet de mere , varza rosie . Eu nu am frecat mult cu sare...Citeste continuarea
Piept de curcan cu zucchini
Postat de: mihaelar63 in CurcanPieptul de curcan se spala si se portioneaza cuburi . Se pune intr-o tigaie non-aderenta cu 150 ml apa apa . Sarati . Condimentati cu condiment natural ...Citeste continuarea
Bulion de casă
Postat de: Corina33 in BulionSe spală roșiile și se tare în patru. Într-o tigaie mare se pun 3 linguri de ulei și roșii cate încap, și se călesc până se înmoaie respectiv lasă zeama. Se...Citeste continuarea
Ciulama cu pipote şi inimi
Postat de: ancutsa in PuiMai întâi se pregăteşte supa pentru ciulama. Pentru aceasta, se spală pipotele şi inimile şi se pun la fiert într-o oală pentru supă de 4 litri, cu apă şi puţină sare....Citeste continuarea
Gratin de vinete cu brânză sărată
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeTaiati vinetele in felii de 1 cm grosime. In mod normal trebuie prajite in ulei, eu am ales sa le gatesc la cuptor. Cu un penson ungeti fiecare felie cu ulei de masline,...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata si gem de...
Postat de: mitinita in DulciuriCrusta Biscuitii se macina marunt. Untul se topeste si se adauga la biscuitii zdrobiti. Se amesteca bine. Amestecul se pune intr-o...Citeste continuarea
Salata cu cuscus si legume
Postat de: mitinita in SalateCuscus-ul se pune intr-un bol incapator si se toarna peste el apa fierbinte. Din cand in cand se amesteca cu o furculita, ca sa nu se lipeasca. Se lasa sa se raceasca, amestecand la cateva minute....Citeste continuarea
Paste cu ciuperci de padure si sos alb
Postat de: mitinita in PastePastele se fierb dupa instructiunile de pe ambalaj. Ciupercile se feliaza. Ceapa si usturoiul se curata si se calesc cu o lingura de unt. Se adauga ciupercile. Se calesc si se...Citeste continuarea
Taitei lati cu cabanos si branza...
Postat de: mihaelar63 in PasteTaiteii care erau mai lungi eu i-am taiat bucati mai scurte . Fierbeti pastele in apa sarata timp de 10 minute . Pastele se pun la fiert cand apa clocoteste Scurgeti...Citeste continuarea
Cartofi nisiposi
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam de coaja,ii taiem cuburi,ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii au fiert , ii scurgem bine de apa si ii lasam sa se racoreasca putin. Pancetta...Citeste continuarea
Paste reci mediteraneene
Postat de: caroline in PastePunem apa la fiert .Cand apa a inceput sa fierba, punem sare si adaugam pastele. Le lasam la fiert 11 minute (sau timpul indicat pe ambalaj) amestecand din cand in cand . Mozzarella o scurgem...Citeste continuarea
Prajitura simpla cu iaurt
Postat de: caroline in DulciuriDupa ce folosim iaurtul, cutia o spalam si o vom folosi la masurarea celorlalte ingrediente. Punem intr-un bol iaurtul, faina, praful de copt, zaharul, ouale, uleiul si mixam pana obtinem un...Citeste continuarea
Crap cu pesto si legume
Postat de: mihaelar63 inCrapul curatat se stropeste cu otet se maseaza si apoi se limpezeste din nou . Aceasta operatiune va ajuta sa nu aiba un miros/ gust prea puternic . Sarati pestele si il ungeti...Citeste continuarea
Pastrama de porc la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSaramura: Spalati muschiuletul. Intr-un vas cu capac, eu am ales o caserola mai mare, puneti apa cu sarea si amestecati pana ce, aceasta din urma este topita. Adaugati boabele de piper si...Citeste continuarea
Pateuri cu carne - Somsa
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriTocati marunt ceapa si amestecati-o cu carnea. Adaugati sare, piper , chimen si amestecati bine. Intindeti aluatul foietaj. Puteti face cercuri de maximum 10 cm eu am avut aluat...Citeste continuarea
Ciorba de burta la ceaun
Postat de: Constelatialeu in Ciorbemai intai mergem la macelarie si cumparam materia prima, adica burta de vita, de preferat s ao alegem cu muchie si turloaie de vita. Spalam burta si turloaiele ( oase) foarte bine, apoi le punem...Citeste continuarea
Focaccia cu rozmarin
Postat de: RODIMUR in PiineÎn vasul pentru frământat se pune făina amestecată cu sare, iar în mijlocul ei, drojdia mărunțită, zahărul și apa caldă, adăugată puțin câte puțin. După ce a...Citeste continuarea
Limba de porc cu ceapa
Postat de: trifadalia in PorcSe pune limba la fiert in apa cu sare. Ceapa taiata felii se caleste in untdelemn la foc mic, cu putina sare, apoi se pun toate ingredientele indicate mai sus, inclusiv feliile de limba...Citeste continuarea
Costita de purcel cu ceapa
Postat de: mihaelar63 in PorcCostita se feliaza si se spala . Puneti costita intr-i cratita , sarati si acoperiti cu apa . Ceapa se curata , se spala si se toaca marunt . Ardeii se curata , se...Citeste continuarea
Farfalle cu șuncă și cașcaval,...
Postat de: RODIMUR in FarfallePastele se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Între timp se unge cu unt o tavă termorezistentă și se pregătesc celelalte ingredinte. Șunca și cașcavalul se taie...Citeste continuarea
Tocana de porc
Postat de: Constelatialeu in PorcMAi intai ne pregatim ingredientele, spalam si taiem carnea in bucatele mici. Separat curatam ceapa si o taiem solzisori, curatam gogosarii si ardeii capia, apoi ii taiem bucatele mai mici....Citeste continuarea
Desert Prajitura "Regina Maria"
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriBlat pandispan: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile,...Citeste continuarea
Desert tort cu crema caramel si...
Postat de: momo121 in TorturiPentru blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem...Citeste continuarea
Salata de legume cu mini mozzarella...
Postat de: merisor67 in SalateCurățăm ceapa, o clătim cu apă rece și o tocăm rondele. Curățăm ridichiile, le clătim bine și le tocăm în sferturi, sau chiar în opt bucăți, dacă sunt mai mari....Citeste continuarea
Desert Oreo cupcakes
Postat de: caroline in PrajituriCupcakes: Punem intr-o craticioara untul impreuna cu ciocolata si le topim, amestecand mereu. Lasam deoparte sa se racoreasca putin. Intr-un bol punem oul si laptele, dupa care adaugam...Citeste continuarea
Desert gogosi cu smantana
Postat de: caroline in DulciuriIntr-un recipient punem drojdia cu putin lapte caldut si zahar.Pregatim astfel maiaua. Lasam cateva minute. Intr-un bol punem faina, maiaua, oul, smantana si incepem sa framantam. Cand...Citeste continuarea
Ciulama cu pui de tara si hribi
Postat de: abetina in Mancaruri cu carneIn mod normal, o ciulama este o mancare cu faina prajita in grasime si cu mama pe inima va spun ca asa mancare nu da bine nici la stomac si nici la ficat, asa ca azi voi pregati o ciulama...Citeste continuarea
Saramura de crap a la Sulina
Postat de: Ksenya in Crap / CarasCrapul se spala, se curata de solzi, se fileteaza, se scot oasele cu ajutorul unei pensete, se sareaza si se adauga piper si o lingura de votca, se lasa la marinat de cu...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu zucchini
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala. Taiati cubulete legumele. Carnea de pui se spala din mai multe ape. Atentie !!! Imediat spalati bine si dezinfectati ustensilele si...Citeste continuarea
Cannelloni cu prosciutto si branza
Postat de: caroline in PasteDin lipsa de timp, am folosit sos bechamel gata pregatit. Doar l-am incalzit putin. Punem un vas cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si adaugam cate o foaie de lasagna, o...Citeste continuarea
Tuslama domneasca de burta, cu...
Postat de: simona72 in VitaPentru inceput punem burta, care e prefiarta si taiata fideluta, intr-o oala cu multa apa. Adaugam 3-4 frunze de dafin, cateva boabe de piper, o ceapa curata si taiata pe jumatate si 1 lingurita...Citeste continuarea
Salata cu porumb dulce
Postat de: caroline in SalatePorumbul il scurgem foarte bine de apa din conserva si il clatim sub jet de apa rece. Ardeiul il curatam de nervuri si seminte si il taiem cuburi marunte. Rosiile le spalam si le taiem la...Citeste continuarea
Salata de fasole verde
Postat de: caroline in SalatePunem oul intr-un ibric cu apa rece si punem la fiert la foc iute. Lasam circa 8 minute de cand a inceput apa sa fiarba. Cand oul a fiert, il trecem sub jet de apa rece ( astfel se va curata mai...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu pui
Postat de: ancutsa in Mancaruri de legumeDacă aveţi puiul deja prăjit, aşa cum am avut şi eu, se pune într-o cratiţă cu puţin ulei şi sare, în care s-a călit mai întâi ceapa tocată...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu afumatura si...
Postat de: ancutsa in Mancaruri de legumeSe spală fasolea în mai multe ape, apoi se lasă la hidratat peste noapte. A doua zi, se pune fasolea la fiert, iar când este aproape fiartă se adaugă...Citeste continuarea
Desert tort de biscuiti cu mere si...
Postat de: merisor67 in TorturiPregătim merele pentru Tort de biscuiți cu mere și cremă de vanilie. Curățăm merele de coajă și cotoare și le dăm pe răzătoarea mare. Le punem într-un vas, pe foc și le...Citeste continuarea
Iepure cu rozmarin si cartofi
Postat de: mihaelar63 in IepureIepurele bine portionat l-am spalat si curatat cu mare atentie. Curatati cartofii fierti. Spalati si tocati patrunjelul. Sarati si condimentati carnea cu rozmarin si piper...Citeste continuarea
Salata de marti - cu pui, varza...
Postat de: mihaelar63 in SalatePieptul de pui se spala si se taie cuburi. Se pune pieptul de pui intr-o tigaie tip Wok ne-aderenta impreuna cu putina sare, condimentul de la Delikat si 200 ml apa. Lasati sa se...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu serbet
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe mixează untul cu: zahărul tos fin, ouăle, vanilia și esența de rom, până ce se omogenizează compoziția. Când zahărul s-a dizolvat, se adaugă și făina albă, amestecată...Citeste continuarea


















