A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ciulama cu pipote si inimi

Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carne

Se incepe cu supa. Pipotele si inimile se spala bine, apoi se pun pe foc, in 3 litri de apa cu sare. Se adauga putina grasime de gaina (sa ii dea un gust mai bun), boabe de piper si...Citeste continuarea

Sarmale cu varza dulce

Postat de: trifadalia in Porc

Ceapa se taie marunt iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei si pasta de rosii dar fara a se rumeni. Peste orez se toarna...Citeste continuarea

Friptura de iepure in vas roman

Postat de: trifadalia in Iepure

Transam carnea de iepure bucati si o spalam bine. Cateii de usturoi ii dam pe razatoare si ii lasam cu sare sa se inmoaie. Punem boiaua peste si incepem sa facem un mujdei frecand cu ulei . Cu...Citeste continuarea

Salam de biscuiti cu alune si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Topești ciocolata la bain-marie, apoi o lași să se răcească. Într-un vas încăpător pui mascarponele, bine scurs, cacaua, zahărul măcinat și amesteci până...Citeste continuarea

Gulas unguresc cu galuste si cartofi

Postat de: oanapl in Vita

Umpli o oală cu apă și o pui la fiert cu 2 foi de dafin. Cureți carnea de pielițe, o speli și o tai bucăți. Când clocotește apa pui carnea și o fierbi pentru 30 de...Citeste continuarea

Tuslama din uger si burta de vita

Postat de: ladydi in Vita

Spalam bine burta, osul si ugerul. Punem la fiert in apa rece cu sare osul si burta si intr-un alt vas ugerul. Spumuim bine si adaugam in ambele oale frunze de dafin si boabe de piper. Lasam sa...Citeste continuarea

Tuslama regala

Postat de: Constelatialeu in Vita

Dupa parerea mea si a altora ca sa iasa o ciorba de burta sau o tuslama delicioase musai sa cumparam burta proaspata si oase de vita cu zgarciuri. Am ales o burta de vita cu muchie, e partea mai...Citeste continuarea

Supă de roşii cu pui, fidea şi...

Postat de: ancutsa in Supe

Se pune la fiert tacâmul de pui într-o oală de 3 litri pentru supă, cu apă şi puţină sare. Când carnea e aproape fiartă, se adaugă ceapa întreagă crestată,...Citeste continuarea

Lapte de pasare

Postat de: trifadalia in Dulciuri

1. Se pune laptele la fiert. Albuşurile se bat cu 50 g zahăr şi un plic zahăr vanilat, până când spuma devine foarte densă şi se topeşte tot zahărul. Când laptele dă...Citeste continuarea

Ciolama de rinichi

Postat de: costi7hector in Porc

Se spala rinichi si se pun la fiert in apa rece cu sare.Prazul se curata, se taie bastonase si se pune la calit in untura de porc. Dupa ce se inmoaie prazul se stinge cu cativa stropi strasnici de...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu carnati afumati

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Mai inati taiem carnatii prajiti in felii subtiri. Morcovii ii dam pe razatoare, ardeiul si ceapa le tocam cubulete mici. Batem ouale cu un tel, adaugam sarea, piperul si condimentele, apoi...Citeste continuarea

Salata de joi - cu piept de pui...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Pieptul de pui se taie cubulete . Rosiile se spala . Varza rosie se taie fideluta . Sarati si acriti cu otet de mere , varza rosie . Eu nu am frecat mult cu sare...Citeste continuarea

Piept de curcan cu zucchini

Postat de: mihaelar63 in Curcan

 Pieptul de curcan se spala si se portioneaza cuburi . Se pune intr-o tigaie non-aderenta  cu 150 ml apa  apa . Sarati . Condimentati cu condiment natural ...Citeste continuarea

Bulion de casă

Postat de: Corina33 in Bulion

Se spală roșiile și se tare în patru. Într-o tigaie mare se pun 3 linguri de ulei și roșii cate încap, și se călesc până se înmoaie respectiv lasă zeama. Se...Citeste continuarea

Ciulama cu pipote şi inimi

Postat de: ancutsa in Pui

Mai întâi se pregăteşte supa pentru ciulama. Pentru aceasta, se spală pipotele şi inimile şi se pun la fiert într-o oală pentru supă de 4 litri, cu apă şi puţină sare....Citeste continuarea

Gratin de vinete cu brânză sărată

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Taiati vinetele in felii de 1 cm grosime.   In mod normal trebuie prajite in ulei, eu am ales sa le gatesc la cuptor. Cu un penson ungeti fiecare felie cu ulei de masline,...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata si gem de...

Postat de: mitinita in Dulciuri

Crusta     Biscuitii se macina marunt.      Untul se topeste si se adauga la biscuitii zdrobiti. Se amesteca bine.     Amestecul se pune intr-o...Citeste continuarea

Salata cu cuscus si legume

Postat de: mitinita in Salate

Cuscus-ul se pune intr-un bol incapator si se toarna peste el apa fierbinte. Din cand in cand se amesteca cu o furculita, ca sa nu se lipeasca. Se lasa sa se raceasca, amestecand la cateva minute....Citeste continuarea

Paste cu ciuperci de padure si sos alb

Postat de: mitinita in Paste

Pastele  se fierb  dupa instructiunile de pe ambalaj. Ciupercile se feliaza. Ceapa si usturoiul se curata si se calesc cu o lingura de unt. Se adauga ciupercile. Se calesc si se...Citeste continuarea

Taitei lati cu cabanos si branza...

Postat de: mihaelar63 in Paste

Taiteii care erau mai lungi eu i-am taiat bucati mai scurte . Fierbeti pastele in apa sarata timp de 10 minute . Pastele se pun la fiert cand apa clocoteste Scurgeti...Citeste continuarea

Cartofi nisiposi

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii curatam de coaja,ii taiem cuburi,ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii au fiert , ii scurgem bine de apa si ii lasam sa se racoreasca putin. Pancetta...Citeste continuarea

Paste reci mediteraneene

Postat de: caroline in Paste

Punem apa la fiert .Cand apa a inceput sa fierba, punem sare si adaugam pastele. Le lasam la fiert 11 minute (sau timpul indicat pe ambalaj) amestecand din cand in cand . Mozzarella o scurgem...Citeste continuarea

Prajitura simpla cu iaurt

Postat de: caroline in Dulciuri

Dupa ce folosim iaurtul, cutia o spalam si o vom folosi la masurarea celorlalte ingrediente. Punem intr-un bol iaurtul, faina, praful de copt, zaharul, ouale, uleiul si mixam pana obtinem un...Citeste continuarea

Crap cu pesto si legume

Postat de: mihaelar63 in

 Crapul curatat se stropeste cu otet se maseaza si apoi se limpezeste din nou . Aceasta operatiune va ajuta sa nu aiba un miros/ gust prea puternic . Sarati pestele si il ungeti...Citeste continuarea

Pastrama de porc la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Saramura: Spalati muschiuletul. Intr-un vas cu capac, eu am ales o caserola mai mare, puneti apa cu sarea si amestecati pana ce, aceasta din urma este topita. Adaugati boabele de piper si...Citeste continuarea

Pateuri cu carne - Somsa

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Tocati marunt ceapa si amestecati-o cu carnea. Adaugati sare, piper , chimen si amestecati bine. Intindeti aluatul foietaj. Puteti face cercuri de maximum 10 cm eu am avut aluat...Citeste continuarea

Ciorba de burta la ceaun

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

mai intai mergem la macelarie si cumparam materia prima, adica burta de vita, de preferat s ao alegem cu muchie si turloaie de vita. Spalam burta si turloaiele ( oase) foarte bine, apoi le punem...Citeste continuarea

Focaccia cu rozmarin

Postat de: RODIMUR in Piine

În vasul pentru frământat se pune făina amestecată cu sare, iar în mijlocul ei, drojdia mărunțită, zahărul și apa caldă, adăugată puțin câte puțin. După ce a...Citeste continuarea

Limba de porc cu ceapa

Postat de: trifadalia in Porc

Se pune limba la fiert in apa cu sare.  Ceapa taiata felii se caleste in untdelemn la foc mic, cu putina sare, apoi se pun toate ingredientele indicate mai sus, inclusiv feliile de limba...Citeste continuarea

Costita de purcel cu ceapa

Postat de: mihaelar63 in Porc

Costita se feliaza si se spala . Puneti costita intr-i cratita , sarati si acoperiti cu apa . Ceapa se curata , se spala si se toaca marunt . Ardeii se curata , se...Citeste continuarea

Farfalle cu șuncă și cașcaval,...

Postat de: RODIMUR in Farfalle

Pastele se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Între timp se unge cu unt o tavă termorezistentă și se pregătesc celelalte ingredinte. Șunca și cașcavalul se taie...Citeste continuarea

Tocana de porc

Postat de: Constelatialeu in Porc

MAi intai ne pregatim ingredientele, spalam si taiem carnea in bucatele mici. Separat curatam ceapa si o taiem solzisori, curatam gogosarii si ardeii capia, apoi ii taiem bucatele mai mici....Citeste continuarea

Desert Prajitura "Regina Maria"

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Blat pandispan: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile,...Citeste continuarea

Desert tort cu crema caramel si...

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blat:      Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc!      Separam ouale, albusurile le batem...Citeste continuarea

Salata de legume cu mini mozzarella...

Postat de: merisor67 in Salate

Curățăm ceapa, o clătim cu apă rece și o tocăm rondele. Curățăm ridichiile, le clătim bine și le tocăm în sferturi, sau chiar în opt bucăți, dacă sunt mai mari....Citeste continuarea

Desert Oreo cupcakes

Postat de: caroline in Prajituri

Cupcakes:  Punem intr-o craticioara untul impreuna cu ciocolata si le topim, amestecand mereu. Lasam deoparte sa se racoreasca putin. Intr-un bol punem oul si laptele, dupa care adaugam...Citeste continuarea

Desert gogosi cu smantana

Postat de: caroline in Dulciuri

Intr-un recipient punem drojdia cu putin lapte caldut si zahar.Pregatim astfel maiaua. Lasam cateva minute.  Intr-un bol punem faina, maiaua, oul, smantana si incepem sa framantam. Cand...Citeste continuarea

Ciulama cu pui de tara si hribi

Postat de: abetina in Mancaruri cu carne

  In mod normal, o ciulama este o mancare cu faina prajita in grasime si cu mama pe inima va spun ca asa mancare nu da bine nici la stomac si nici la ficat, asa ca azi voi pregati o ciulama...Citeste continuarea

Saramura de crap a la Sulina

Postat de: Ksenya in Crap / Caras

  Crapul se spala, se curata de solzi, se fileteaza, se scot oasele cu ajutorul unei pensete, se sareaza si se adauga piper si o lingura de votca, se lasa la marinat de cu...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu zucchini

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se curata si se spala. Taiati cubulete legumele. Carnea de pui se spala din mai multe ape. Atentie !!! Imediat spalati bine si dezinfectati ustensilele si...Citeste continuarea

Cannelloni cu prosciutto si branza

Postat de: caroline in Paste

Din lipsa de timp, am folosit sos bechamel gata pregatit. Doar l-am incalzit putin. Punem un vas cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si adaugam cate o foaie de lasagna, o...Citeste continuarea

Tuslama domneasca de burta, cu...

Postat de: simona72 in Vita

Pentru inceput punem burta, care e prefiarta si taiata fideluta, intr-o oala cu multa apa. Adaugam 3-4 frunze de dafin, cateva boabe de piper, o ceapa curata si taiata pe jumatate si 1 lingurita...Citeste continuarea

Salata cu porumb dulce

Postat de: caroline in Salate

Porumbul il scurgem foarte bine de apa din conserva si il clatim sub jet de apa rece. Ardeiul il curatam de nervuri si seminte si il taiem cuburi marunte. Rosiile le spalam si le taiem la...Citeste continuarea

Salata de fasole verde

Postat de: caroline in Salate

Punem oul intr-un ibric cu apa rece si punem la fiert la foc iute. Lasam circa 8 minute de cand a inceput apa sa fiarba. Cand oul a fiert, il trecem sub jet de apa rece ( astfel se va curata mai...Citeste continuarea

Mancare de mazare cu pui

Postat de: ancutsa in Mancaruri de legume

    Dacă aveţi puiul deja prăjit, aşa cum am avut şi eu, se pune într-o cratiţă cu puţin ulei şi sare, în care s-a călit mai întâi ceapa tocată...Citeste continuarea

Iahnie de fasole cu afumatura si...

Postat de: ancutsa in Mancaruri de legume

    Se spală fasolea în mai multe ape, apoi se lasă la hidratat peste noapte. A doua zi, se pune fasolea la fiert, iar când este aproape fiartă se adaugă...Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti cu mere si...

Postat de: merisor67 in Torturi

Pregătim merele pentru Tort de biscuiți cu mere și cremă de vanilie. Curățăm merele de coajă și cotoare și le dăm pe răzătoarea mare. Le punem într-un vas, pe foc și le...Citeste continuarea

Iepure cu rozmarin si cartofi

Postat de: mihaelar63 in Iepure

Iepurele bine portionat l-am spalat si curatat cu mare atentie. Curatati cartofii fierti. Spalati si tocati patrunjelul. Sarati si condimentati carnea cu rozmarin si piper...Citeste continuarea

Salata de marti - cu pui, varza...

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Pieptul de pui se spala si se taie cuburi. Se pune pieptul de pui intr-o tigaie tip Wok ne-aderenta impreuna cu putina sare, condimentul de la Delikat si 200 ml apa. Lasati sa se...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu serbet

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se mixează untul cu: zahărul tos fin, ouăle, vanilia și esența de rom, până ce se omogenizează compoziția. Când zahărul s-a dizolvat, se adaugă și făina albă, amestecată...Citeste continuarea